2 Αυγ 2015

Αγωνίες και διλήμματα για την "επόμενη ημέρα"

Αφετηρία πολιτικών εξελίξεων η ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα συμφωνία

   Απαντήσεις σε εκκρεμή οικονομικά και πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τη διακυβέρνηση, την πορεία της χώρας και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δοθούν τους προσεχείς δύο μήνες, με αφετηρία την ψηφοφορία στη Βουλή επί της πιθανής συμφωνίας με τους δανειστές και ορίζοντα το έκτακτο συνέδριο του κόμματος.
   Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις που σχετίζονται με ακανθώδη ζητήματα της συμφωνίας, το μέλλον της ασταθούς κυβέρνησής του και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες.
   Ενώπιον διλημμάτων βρίσκεται και η Αριστερή Πλατφόρμα που καλείται να συνδυάσει τη διαφωνία της με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης με τη "στήριξη" της κυβέρνησης της Αριστεράς.
   Ένταση επικρατεί και στο εσωτερικό των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία θα ήθελαν να αποφύγουν, ταυτοχρόνως, δύο πράγματα: Την ταύτιση με τις επιλογές της κυβέρνησης και τις πρόωρες εκλογές για τις οποίες δεν εμφανίζονται έτοιμα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.