3 Αυγ 2015

Βραδιά Πολιτισμού στο Κτήμα Ζεύκι

Εκεί, όπου τα πανηγύρια στήνονται από το τίποτε, με ένα τηλεφώνημα, ένα κλείσιμο του ματιού και ένα μερακλίδικο «ώπα»!

   Στο Βαθύκαμπο Κεντρικού, στα Τζουμέρκα, βρίσκεται το Κτήμα Ζεύκι. Ένας χώρος, όπου συναντιέται η αγάπη για τη φύση, το πάθος για δημιουργία και το μεράκι για ζωή. Αυτό άλλωστε σημαίνει και η ονομασία Ζεύκι: Κέφι, διασκέδαση και ψυχαγωγία, με την έννοια της αγωγής της ψυχής. Και αυτό ήταν το κίνητρο του δημιουργού του χώρου, Κώστα Βασιλείου, που εγκατέλειψε τη μεγαλούπολη και επέστρεψε στη γενέθλια γη, για να φυτέψει τον σπόρο, που για δεκαετίες φύλαγε στο μυαλό και την καρδιά του.
   Το Κτήμα Ζεύκι, εκτός από οινοποιείο και ταβέρνα, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει το απόσταγμα των σταφυλιών και τη ντόπια παραγωγή από τους κήπους και τα κοπάδια της περιοχής, είναι ταυτόχρονα και ένας χώρος που φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις. Εκεί θα συναντήσουμε εκθέσεις σκιάχτρων, εκδηλώσεις ανταλλαγής ποικιλιών παραδοσιακών τζουμερκιώτικων σπόρων, κόντρα στη μονοκρατορία των πολυεθνικών, που θέλουν να εξαφανίσουν τις ντόπιες ποικιλίες, γιορτές κρασιού, πανηγύρια που στήνονται από το τίποτε, με ένα τηλεφώνημα, ένα κλείσιμο του ματιού και ένα μερακλίδικο «ώπα»!
   Σ’ αυτό το μοναδικό μέρος, λοιπόν, όπου το μεγαλείο και η αγριάδα της Τζουμερκιώτικης φύσης συνδυάζεται αρμονικά με την ομορφιά και τη γλυκύτητα των ντόπιων ανθρώπων, διοργανώνεται εκδήλωση το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ., με θέμα «Βραδιά Πολιτισμού στο Κτήμα Ζεύκι».
   Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της τρίτομης συλλογής «Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι» και των ομώνυμων ψηφιακών δίσκων του Σωκράτη Βασιλείου, ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή ορχήστρα, μέχρι το πρωί, κυριολεκτικά. Η πρόσκληση αναφέρει ότι η εκδήλωση διαρκεί έως τη Κυριακή 9 Αυγούστου στις 7:00 π.μ.
   Την επιμέλεια-συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Αλεξάνδρα Μπόμπολη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.