24 Ιουλ 2015

Υπέρ Τσίπρα και κυβέρνησης οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Η κομματική βάση στηρίζει τον πρωθυπουργό

   Μετά το αρχικό μούδιασμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την έκβαση των διαπραγματεύσεων και τον εκβιασμό - με τη πλάτη στο τοίχο - που δέχτηκε η Ελληνική κυβέρνηση, πληθώρα νομαρχιακών επιτροπών και οργανώσεων μελών εξέδωσαν ανακοινώσεις και ψηφίσματα υποστήριξης της κυβέρνηση και του πρωθυπουργού.
   Η βάση του κόμματος, σε εκατοντάδες οργανώσεις πανελλαδικά, καθώς και σε Νομαρχιακές Επιτροπές, στηρίζει την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης και της κοινωνικά δίκαιης εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς στηρίζει και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
   Ενδεικτικά, κάποιες Νομαρχιακές Οργανώσεις που έχουν εκδώσει ψηφίσματα στήριξης είναι:

Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Ν.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ν.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ν.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ν.Ε. ΚΙΛΚΙΣ
Ν.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ν.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ
Ν.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ν.Ε. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ
Ν.Ε. Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ν.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ν.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ν.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
Ν.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ
Ν.Ε. ΛΑΣΗΘΙΟΥ
Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ν.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
Ν.Ε. ΧΙΟΥ
Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ
Ν.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ν.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ν.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ν.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ν.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
Ν.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

   Εκτός από τις Ν.Ε., υπάρχουν εκατοντάδες Ο.Μ., που με ψηφίσματα, αποφάσεις ή και με συγκεντρώσεις υπογραφών από μέλη των τοπικών κοινωνιών, συνοψίζουν την κοινή τους στάση στα παρακάτω σημεία:
   Στα ψηφίσματα αναδεικνύεται η ενότητα του κόμματος, οι δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες καθώς και η αντιστοίχηση του «κομματικού ΣΥΡΙΖΑ» με τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» που αποτελούν σημεία αιχμής σχεδόν του συνόλου των ανακοινώσεων. 
   Βαρύνουσας σημασίας για τα μέλη του κόμματος είναι η πάταξη της εγχώριας διαπλοκής, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής καθώς και η απόδοση αισθήματος δικαίου στη κοινωνία. 
   Τέλος, κοινή εκτίμηση είναι πως η εξάμηνη διαπραγμάτευση προκάλεσε ρήγματα στην ασκούμενη πολιτική της Ε.Ε., τα οποία η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να τα διευρύνει και να τα εκμεταλλευθεί σε εύλογο χρόνο προς τη κατεύθυνση της αλλαγής των συσχετισμών στην Ευρώπη.

   Στην Άρτα, 3 Οργανώσεις Μελών έχουν συνεδριάσει μέχρι στιγμής, η Γ' Ο.Μ. Άρτας, η Αγ. Σπυρίδωνα και η Βλαχερνών-Ξηροβουνίου και το αποτέλεσμα ήταν επίσης στο ίδιο μήκος κύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.