4 Ιουλ 2015

Τα μάτια σου άνοιξε διάπλατα

Ξύπνα και σύνελθε και άκου

   Εσύ που θα πεις το «Ναι» γιατί πάντοτε ήθελες ένα κράτος σύγχρονο, ένα κράτος «Ευρωπαϊκό». Εσύ που θα πεις το «Ναι» γιατί σιχάθηκες να βλέπεις την διαφθορά, την διαπλοκή και την κομματοκρατία να βασιλεύει και να αναπαράγεται από γενιά σε γενιά. Εσύ που θα πεις το «Ναι» γιατί δεν γουστάρεις τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και τους πολιτικάντηδες άρχοντες της «τοπικής αυτοδιοίκησης». Εσύ που θα πεις το «Ναι» για μην βγει η χώρα σου από την Ευρώπη.
   Ξύπνα και σύνελθε και άκου.
   Κοίτα γύρω σου και πριν πεις το «Ναι», δες τον Σημίτη, τον Σαμαρά, τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη, τους Μητσοτάκηδες, τους Πρετεντέρηδες, τις Τρέμες, τους Πορδοσάλτες και τους Μπάμπηδες.
   Δες τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου, τις Γεννηματάδες και τους Βενιζέλους, τους Λοβέρδους, τους Ψαριανούς και τους Θεοδωράκηδες.
   Ξύπνα και σύνελθε και άκου.
   Δες τους διαπλεκόμενους εργολάβους και καναλάρχες, τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ και του ΟΤΕ. Δες τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον σοσιαΛΗΣΤΗ Γιάννο Παπαϊωάννου. Δες τους Ρουβάδες και τους Πατούληδες και τους Καμίνηδες.
   Δες τους! Δες τους καλά!
   Μην μου λες ότι τους σιχαίνεσαι.
   Οι σύντροφοί σου είναι στον αγώνα για το «Ναι» στην Ευρώπη των δανειστών είναι.
   Τι περιμένεις για να ξυπνήσεις; Μίλησε ο Κωστάκης, μίλησε ο Γιωργάκης, μίλησαν οι Γιούνγκερ και Ντάισελμπλουμ, μίλησε ακόμα και ο Γλύξμπουργκ.
   Τι περιμένεις; Την φωνή του Άκη για να αναρωτηθείς τι τελικά πας να κάνεις;
   Μαλάκας σίγουρα δεν είσαι. Μήπως όμως γίνεσαι σιγά-σιγά συνένοχος εξαιτίας του φόβου σου;
   Θα μπορούσα να σου παραθέσω κείμενα του Βασίλη Ραφαηλίδη για να μετρήσεις το πάθος ενός ανθρώπου που θέλει να δει την χώρα του –τουλάχιστον– ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και όχι θλιβερό υπόλειμμα του ξενόδουλου θρησκευτικού και σκοταδιστικού κοτσαμπασισμού του Οθωμανικού μεσαίωνα.
   Θα σηκωνόσουν όρθιος και θα χειροκροτούσες με ενθουσιασμό.
   Κρατήσου όμως. Ο μακαρίτης ο Ραφαηλίδης ήταν άνθρωπος ελεύθερος και δήλωνε κομμουνιστής. Ο Ραφαηλίδης δεν ήταν ραγιάς όπως εσύ. Ο Ραφαηλίδης ήξερε ότι η ιστορία γράφεται με την ανυπακοή.
   Το «Ναι» σου θα είχε κάποια αξία αν ήταν διαφορετικό από το «Ναι» των Γιούνγκερ, των Πρετεντέρηδων, των Μπομπολαίων, των Μηστοτάκηδων. Το «Ναι» σου θα είχε αξία αν προωθούσε συμφέροντα διαφορετικά από εκείνα των αφεντικών σου.
   Φιλαράκο ΞΥΠΝΑ!
   Ειδάλλως, σταμάτα να μας ζαλίζεις τα ούμπαλα με τις ανοησίες που λες για την «σύγχρονη και Ευρωπαϊκή» Ελλάδα των μαφιόζων.
   Βούτα μέσα στον βόθρο των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου, και των Μητσοτάκηδων. Ένα σκατό κι εσύ μέσα στα πολλά σκατά τους.
   Δικαίωμά σου. Όμως, σταμάτα να λες βλακείες για τον εκσυγχρονισμό της χώρας μαζί με τους κλέφτες και όλους αυτούς που την κατέστρεψαν.
   Η ώρα της ευθύνης είναι κοντά. Το ίδιο κι η ώρα της πληρωμής.

   Φιλιά από την Εσπερία
   Ηλίας
   
   Υ.Γ. Γυρνώντας από την δουλειά, είδα στο internet την διαδήλωση-γιορτή στο Σύνταγμα. Πολλές φορές δάκρυσα. «Αγάπη που σε λέγαν Αντιγόνη» σε μια πατρίδα που ακόμα και σήμερα «ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι». Γέλασε όμως και η ψυχή μου. Γιατί είδα μια ακόμα γενιά –η γενιά της νίκης μας– μαθαίνει στους δρόμους να μην φοβάται και να μην υποκύπτει. Μαθαίνει να αγωνίζεται. Γέλασε η καρδιά μου γιατί ένιωσε πως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα μεθαύριο, η ιστορία θα προχωρήσει μπροστά και θα γυρίσει γρήγορα η επόμενη σελίδα. Χρειάστηκε να φύγω στο εξωτερικό μετανάστης για να καταλάβω πως, όταν είσαι αριστερός, αγαπάς την πατρίδα σου πιο βαθιά κι από την μάνα σου, πιο παθιασμένα κι από την ζωή σου. Η γενιά του σήμερα το καταλαβαίνει αυτό τώρα στις πλατείες και στους δρόμους που την υπερασπίζεται. Δεν ντρέπεται να σηκώσει την Ελληνική σημαία δίπλα από την κόκκινη.
   Σήμερα οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βρεθήκαν στις πλατείες φωνάζοντας και τραγουδώντας. Ανοίξατε μια χαραμάδα στην ελπίδα που καίει μέσα μου για τον γυρισμό στην χώρα που αγάπησα περισσότερο όταν την έχασα, στην χώρα από την οποία έφυγα αφού πρώτα με διώξανε.
   Venceremos αδέρφια. Την Κυριακή όλοι στις κάλπες για το μεγάλο «ΟΧΙ»!
   
   (Αγαπητέ Ηλία, ΟΧΙ. Να είσαι καλά.)
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.