31 Ιουλ 2015

Δύο γάμοι και μία αρκούδα στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας

Αντί για την προγραμματισμένη "Απολογία του Σωκράτη"

   Από 7-12 Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ του Αραχθείου Θεάτρου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας, το οποίο αφιερώνεται στο θρήνο για το πρόσφατα χαμένο γεφύρι της Πλάκας «Ο θρήνος του Πρωτομάστορα- ένας θρύλος, μια σιωπή (1866-2015)».
   Στις 8 Αυγούστου είχε προγραμματιστεί να δοθεί η θεατρική παράσταση «Η Απολογία του Σωκράτη», του Σταμάτη Βασιλάκου, από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Μαίρης Τράγκα Έναστρον.
   Όμως, από τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ ανακοινώθηκε ότι η προγραμματισθείσα για τις 8/08/2015 παράσταση ματαιώνεται και στη θέση της θα δοθεί η παράσταση "Δύο γάμοι και μία αρκούδα" σε κείμενα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.
   Πρόκειται για μια σπονδυλωτή κωμωδία, στην οποία ο θεατής παρακολουθεί τα καμώματα μιας χήρας που... πενθεί (!!!) τον άντρα της, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να αναζητήσει μια νέα περιπέτεια.
   Παρακολουθεί επίσης την ξεκαρδιστική πρόταση γάμου που επιχειρεί ένας νέος και συνεσταλμένος άντρας, αλλά που, όμως πάνω από τον μεγάλο έρωτά του, βάζει το ...σκυλί του (!!!) κι έρχεται σε σύγκρουση με την κοπέλα που επιθυμεί να γίνει η γυναίκα του! Παρακολουθεί το τι συμβαίνει στην επέτειο μιας τράπεζας, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα, έχοντας μπερδέψει τα πάντα (τόπο και χρόνο), διεκδικεί το μισθό του συζύγου της και δημιουργεί ατέλειωτες φασαρίες, συγχρόνως και απανωτά ξεκαρδιστικά επεισόδια.
   Πρόκειται, λοιπόν, για μια κωμωδία, πρωτότυπα φτιαγμένη, με γρήγορο ρυθμό, που προσφέρει γέλιο και χαρά, ενώ πρέπει να αναφερθούν και οι εξαιρετικές ερμηνείες των Αντώνη Μανωλόπουλου, Σωτηρίας Χρυσικοπούλου, Ντέμης Καρδιτσιώτη, Βασίλη Στάθη, Πόπης Πλαστήρα, Ανδρέα Ζυγογιάννη, Αντώνη Νικολάου, Μαρίνας Γουναροπούλου και Σάκη Παπανικολάου.
   Η σκηνοθεσία είναι των Αντώνη Νικολάου και Ανδρέα Ζυγογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.