27 Ιουλ 2015

Η Ήπειρος μαθαίνει να ανακυκλώνει τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές της

Στις 27 & 28 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

   Στο πλαίσιο του έργου LIFE INFOCYCLE θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε 5 πόλεις της Περιφέρειας Ηπείρου, με σκοπό να προωθήσουν την ορθή διαχείριση και ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
   Συγκεκριμένα, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:
   - Στις 25 Ιουλίου, στην πλατεία Πύρρου και στις 26 Ιουλίου στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα
   - Στις 27 & 28 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Άρτα
   - Στις 29 & 30 Ιουλίου στο πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου στην Πρέβεζα
   - Στις 31 Ιουλίου στη διασταύρωση των οδών Σπύρου Λιβαδά και Αλέξανδρου Μπάγκα στην Πάργα
   - Στις 1 & 2 Αυγούστου στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα
   Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους και να γνωρίσουν από κοντά πώς γίνεται η επεξεργασία των αποβλήτων ηλεκτρικών συσκευών.
   Στα σημεία θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο trailer, το εσωτερικό του οποίου θα αναπαριστά πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. Θα υπάρχει ειδικός πάγκος εργασίας, με όλο τον απαραίτητο για την απορρύπανση οθονών τηλεόρασης και υπολογιστή εξοπλισμό, ενώ εκπρόσωπος της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ θα δείχνει τη διαδικασία.
   Οι πολίτες που θα παρευρεθούν στις δράσεις θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις.
   Επίσης, θα δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα για επί τόπου συγκέντρωση συσκευών, καθώς στα σημεία θα υπάρχει container, όπου θα μπορούν να φέρουν τις παλιές τους συσκευές.
   Στις δράσεις θα πρωταγωνιστεί ο ήρωας της καμπάνιας, ο «τηλεορασούλης», ο οποίος θα προτρέπει τους πολίτες να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές τους.
   Για την ενημέρωση των πολιτών πραγματοποιείται καμπάνια σε τοπικά μέσα. Συγκεκριμένα, η καμπάνια περιλαμβάνει banners σε τοπικά sites, προβολή στο facebook και ραδιοφωνικά μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.