4 Ιουλ 2015

Ο λαός της Άρτας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα μπροστά στο δημοψήφισμα

Με τα λαμόγια και τους καναλάρχες δεν μπορεί παρά να είμαστε όλοι απέναντί τους. Και οι του ΝΑΙ και οι του ΟΧΙ


   Αυτή είναι η εικόνα όλα τα τελευταία βράδια, στην πλατεία Μονοπωλίου, στην Άρτα. Σε όλα τα cafe-bars και τα μεζεδοπωλεία της πλατείας, ο κόσμος γεμίζει τα τραπέζια, πίνει με την παρέα του και συζητά.
   Κεντρικό θέμα συζήτησης, τι άλλο; Το δημοψήφισμα της Κυριακής. Αυτό συζητάνε όλοι, τι σημαίνει το ΝΑΙ και τι το ΟΧΙ. Γι αυτό κουβεντιάζουν και για την απίστευτη προπαγάνδα των γνωστών τηλεοπτικών μέσων. Για την εξόφθαλμη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν συνθήκες διχασμού, ανάμεσα στους μεν και στους δε. Να στρέψουν αυτούς που θα ψηφίσουν ΝΑΙ, ενάντια σε αυτούς που λένε ΟΧΙ και το αντίστροφο.
   Και μέσα από την αναταραχή, μέσα στη φασαρία και τον ορυμαγδό, να ξεπροβάλλει ως ανάγκη, μια κυβέρνηση "εθνικής συμφωνίας". Το δήλωσε άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ποταμιού, η σαρξ εκ της σαρκός των γνωστών τηλεοπτικών μέσων, με τα ακόμη πιο γνωστά αφεντικά, ο κ Σταύρος Θεοδωράκης: "Την έχω ψιλοέτοιμη την κυβέρνηση..." !!! (τρία θαυμαστικά δικά μου).
   Στην πλατεία Μονοπωλίου, στην Άρτα, στα τραπέζια δεν διακρίνεται ούτε διχόνοια, ούτε πανικός. Σε πείσμα όλων όσων τον προσμένουν. Κόντρα σε όσους τον υποδαυλίζουν. Ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη. Οι κουβέντες του είναι φυσιολογικές, ανθρώπινες. Οι άνθρωποι απλά εκδηλώνουν τις φυσιολογικές ανησυχίες τους για το αύριο, τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις.
   Όλοι συζητούν, άλλοι χαμηλόφωνα, άλλοι βροντερά, άλλοι κατασταλαγμένοι, άλλοι αμφιταλαντευόμενοι. Σε πείσμα των γνωστών τηλεοπτικών καναλιών, με τα ακόμη πιο γνωστά αφεντικά, έχουν συνειδητοποιήσει πως, ό,τι και να βγάλει η κάλπη, είτε είναι το ΟΧΙ, που υποστηρίζουμε «εμείς» είτε είναι το ΝΑΙ, που θα ψηφίσουν κάποιοι «άλλοι», η Δευτέρα θα είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη για όλους μας. Θα προσπαθήσουν να μας στύψουν, όλους μαζί ανεξαιρέτως κι εμείς πρέπει να αντέξουμε. Πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να στηριχθούμε ο ένας με τον άλλον. Και οι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.
    Γι αυτό, απαιτείται ψυχραιμία, ηρεμία και νηφαλιότητα για να τα βγάλουμε πέρα. Διαφωνούμε στον τρόπο, αλλά προφανώς ο στόχος είναι ίδιος για όλους μας. Ψηφίζουμε διαφορετικά, αλλά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αντίθετα, όσα μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ' όσα μας χωρίζουν.
   Από τις παραπάνω σκέψεις εξαιρούνται όλοι όσοι έχουν προσωπικό συμφέρον να θέλουν την διατήρηση ενός συστήματος που επί 40 χρόνια τρώει τις σάρκες της χώρας και του λαού της και γι αυτό το υπηρετούν. Όλοι όσοι προσπαθούν με απροκάλυπτους εκβιασμούς και ωμή τρομοκρατία να αμφισβητήσουν το δικαίωμα ενός λαού να εκφράζει ελεύθερα την βούλησή του.
   Με αυτούς, δεν μπορεί παρά να είμαστε όλοι απέναντί τους. Και οι του ΝΑΙ και οι του ΟΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.