30 Ιουν 2015

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή: Κόντρα στο φόβο και τη μιζέρια, με περηφάνεια και αισιοδοξία, ψηφίζουμε ΟΧΙ

Για τη Δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια, για τη ζωή μας!

«ΟΧΙ» ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
   Ζούμε ιστορικές στιγμές. Το δημοψήφισμα της 5η Ιουλίου, το πρώτο δημοψήφισμα, που βιώνουν σχεδόν δύο γενιές μετά τη μεταπολίτευση, αν και ξένο στην πολιτική παράδοση της χώρας μας, αλλά καθόλου ξένο στις παραδόσεις άλλων χωρών της Ευρώπης, έρχεται να σηματοδοτήσει σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, το «ειδικό βάρος» των Ελλήνων.
   Στις 5 Ιούλη αν και τυπικά καλούμαστε να απαντήσουμε θετικά ή αρνητικά πάνω σε ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο υπό μορφή «τελεσιγράφου» μας έθεσαν οι πιστωτές μας, ουσιαστικά καλούμαστε να απαντήσουμε θετικά ή αρνητικά στο αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν, με μνημόνια, με λιτότητα, με συνεχή επιτήρηση και με εκβιασμούς ή όχι. Αν δηλαδή η λαϊκή εντολή που δόθηκε πρόσφατα στην παρούσα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με κόκκινη γραμμή τη λιτότητα και την περαιτέρω φτώχεια και με αίτημα την ελάφρυνση του χρέους και την ανάπτυξη, εξακολουθεί να ισχύει ή ακυρώνεται από τον φόβο και την υποταγή!
   Στην πραγματικότητα καλούμαστε να πάρουμε μια καθοριστική απόφαση για την πατρίδα μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Σε μια ελληνική κοινωνία γονατισμένη μετά από 5 συνεχή χρόνια ύφεσης και κοινωνικής κατάρρευσης, που της επέβαλαν οι προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς πιστωτές της χώρας, έρχονται πλέον αυτοί οι ίδιοι οι πιστωτές να της επιβάλλουν με μορφή εκβιαστικού τελεσιγράφου μία νέα ασφυκτική συμφωνία, η οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το θέμα του χρέους και της ανάπτυξης, αλλά αντιθέτως επιτείνει την ύφεση, επιβαρύνει υπέρμετρα τους φτωχότερους και τους αδύναμους, φορολογεί εξοντωτικά τη μεσαία τάξη, περικόπτει τις δημόσιες δαπάνες (άρα μισθούς και συντάξεις) και οξύνει την ανασφάλεια, καθώς τα «λουκέτα» που θα δημιουργήσει, θα αυξήσουν την ανεργία και την απόγνωση. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλεται, εκτός του ότι προσβάλλει τον ελληνικό λαό και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, προσβάλλει και αυτή την ίδια τη Δημοκρατία, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προσβάλει τις αρχές της ισότιμης και δημοκρατικής συνύπαρξης των ευρωπαϊκών λαών, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού, της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής αξιοπρέπειας, πάνω στις οποίες βασίστηκε η ιδέα της ενωμένης ευρώπης κι αποτελούν τις προϋποθεσεις για να ζήσουν αρμονικά και ειρηνικά οι λαοί της.
   Σ΄αυτό το τελεσίγραφο λοιπόν, ο ελληνικός λαός πρέπει να πει ένα ηχηρό «ΟΧΙ». Κι αυτό το «ΟΧΙ» θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, όπου ο λαός της μπορεί μόνος του να αποφασίζει για το μέλλον του. Μπορεί να αμφισβητεί τις πολιτικές λιτότητας και να επιλέγει διαφορετικούς δρόμους. Με αυτό το «Όχι» ο ελληνικός λαός θα ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, θα αυξήσει τη διαπραγματευτική της ικανότητα και θα δώσει ελπίδα και σε όλους τους άλλους λαούς, ανοίγοντας νέους δρόμους, κόντρα στις εμμονικές και αυταρχικές πολιτικές Μέρκελ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντράγκι κλπ.
   Η κήρυξη δημοψηφίσματος, που είχε σαν συνέπεια την «κήρυξη πολέμου εναντίον μας», από τους λεγόμενους «θεσμούς», πρέπει να θωρακίσει το πείσμα μας, την περήφανη στάση μας και την πίστη στο δίκιο μας! Ρίχνουν στη μάχη τα βαριά όπλα. Χρηματοπιστωτική ασφυξία, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, τρομοκρατία των τραπεζών και των συστημικών ΜΜΕ. Γιούνκερ, Σουλτς και Μέρκελ ενορχηστρώνουν την καμπάνια του «ΝΑΙ» σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Σ΄αυτό το χορό, δυστυχώς, μπαίνει και το ΚΚΕ, την απαράδεκτη στάση του οποίου θα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος . Στην καμπάνια του «ΝΑΙ» μετέχουν οι δυνάμεις του πλούτου, τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, οι δυνάμεις της διαπλοκής και τα χρεοκοπημένα κανάλια της διαστρέβλωσης. Όλοι όμως καταλαβαίνουν πια ότι αυτός ο «πόλεμος» είναι ξεκάθαρος και απολύτως ταξικός . Από τη μια πλευρά όλοι αυτοί κι από την άλλη η κοινωνία που στενάζει, οι χιλιάδες άνεργοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέοι. Ε λοιπόν, ή αυτοί ή εμείς! Τα ψέματα τελείωσαν.
   Αυτή τη δύσκολη για τον τόπο μας στιγμή, καλώ τους συμπολίτες μου, τους κατοίκους της Άρτας- μιάς από τις πιο φτωχές γωνιές της Ευρώπης- να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής. Σπάζοντας τον φόβο, με αυτοπεποίθηση και περηφάνεια, να στείλουν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στους εκβιαστές ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Και μαζί με το «ΟΧΙ» αυτό, όλοι μαζί με στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ο ελληνικός λαός που πολέμισε φασισμό, ναζισμό και δικτατορίες και υμνήθηκε για τη γενναιότητά του, καλείται για μια ακόμα φορά να δείξει το ανάστημά του.
   Τις επόμενες μέρες όλοι και όλες μαζί, ενωμένοι, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη του «ΟΧΙ», στέκοντας ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι μαζί δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. Δίνουμε αυτή τη μάχη έχοντας στο νου μας τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους, είδαν τα μαγαζιά τους να κλείνουν, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν, το γείτονα να αυτοκτονεί. Θα ακούσουμε πολλά, ψέματα και λάσπη. Είναι ένδειξη του πανικού τους, καθώς κι αυτοί ρισκάρουν πολλά. Οι διεθνείς χρηματαγορές, οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια, τους ταράζουν συθέμελα. Όταν οι λαοί ξεσηκώνονται, ο ύπνος τους λιγοστεύει!
   Κόντρα στο φόβο και τη μιζέρια, με περηφάνεια και αισιοδοξία, ψηφίζουμε ΟΧΙ. Για τη Δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια, για τη ζωή μας! 

Λίτσα Κιτσαντά
(επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ)

10 σχόλια:

  1. Η ανωμαλία του Τηλεβόα. Ο άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και υπερασπίζεται τους εργαζόμενους. Πληρωμένος κοδυλοφόρος, αυτός είναι ο Φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώστε αυτός είναι ο Φασισμός Ανώνυμε; Όλα μου τα χρόνια δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα. Σε διάφορες δουλειές, πολυτεχνίτης που λένε. Και golden boy υπήρξα και κυριλέ δουλειές γραφείου έκανα και τον ασφαλιστή και τον ιατρικό επισκέπτη και δουλειές της νύχτας και σαν εργάτης γης δούλεψα και για όλες είμαι περήφανος.
      Και δεν υπάρχει καμιά δουλειά να με τρομάζει και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αρκεί να 'ναι νόμιμα.
      Και όταν έμεινα άνεργος και με πήραν με τη δεύτερη στα πεντάμηνα, το έκανα κανονικά το πεντάωρό μου, παρόλο που υπήρχε "υψηλή" παρότρυνση να κάθομαι σπιτάκι μου.
      Και τώρα Ανώνυμε, που είμαι με την κάρτα ανεργίας μου και κάνω δουλειές του ποδαριού, πάλι τα φέρνω βόλτα και πάντα θα τα καταφέρνω. Με βοηθάει βέβαια η μάνα μου προς το τέλος του μήνα και γι αυτό ντρέπομαι που πενηντάρισα και είμαι με το χέρι απλωμένο, αλλά κάπως θα το διορθώσω κι αυτό.
      Και δεν έχω πρόβλημα να κυκλοφορώ στην Άρτα, επώνυμος, όπως όλος ο κανονικός κόσμος. Που τον Φασισμό ξέρει και τον πατάει στον κεφάλι, αρκεί να τον βρίσκει μπροστά του και να μην κρύβεται σαν τα φίδια στα χορτάρια.

      Διαγραφή
  2. Το να μου προτείνεις να ψηφίσω όχι λέγοντας τα αρνητικά του ναι δεν είναι ο σωστός δρόμος για να με πείσεις. Ξέρουμε πολύ καλά όλοι τι σημαίνει το ναι. Το σωστό είναι να μου πεις τα θετικά του όχι σε περίπτωση μη συμφωνίας. Και μην μου τα πεις με όμορφες λεξούλες και θεωρίες περί περηφάνιας και αξιοπρέπειας γιατί μόνο αυτά δεν φτάνουν για να ζήσει κάποιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη κι ο Σόιμπλε, άλλαξε πλεύση σήμερα και λέει ότι η Ελλάδα και μετά το ΟΧΙ θα είναι στο ευρώ, οπότε οι διάφορες καταστροφολογίες όσων ντρέπονται να προπαγανδίσουν το ΝΑΙ στα μέτρα και το γυρίζουν ως δήθεν το δημοψήφισμα να είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ, παν περίπατο. Θα υπάρξει ζωή και μετά το ΟΧΙ και μάλιστα εντός ευρώ.
      Δεν πιστεύω ότι ξέρουμε πολύ καλά όλοι τι σημαίνει το ναι. Να σου πω τι σημαίνει και όποιος τα θέλει τα παρακάτω, σαν πακέτο, σαν σύνολο και όχι αλα καρτ (γιατί με κάμποσα συμφωνεί ο καθένας μας), ας τα ψηφίσει, ας πει ναι στα παρακάτω μέτρα. Διαβάστε τα και ψηφίστε τα:

      “Ολα τα μέτρα «των θεσμών» αναλυτικά. Για να ξέρουν όλοι σε τι ψηφίζουμε ΟΧΙ!
      http://toideologio.gr/?p=1136

      Διαγραφή
    2. Δεν βλέπω να απαντάς στον παραπάνω τα θετικά του όχι. Δεν βλέπω να του λες τι θα γίνει την επόμενη μέρα σε περίπτωση μη συμφωνίας. Ξέρουμε τι σημαίνει το ΝΑΙ το έχουμε ζήσει. Στο όχι τι να περιμένουμε και μην μου πεις πάλι για αυτά που θα γλιτώσουμε αν πούμε όχι.

      Διαγραφή
    3. Κάνεις λάθος φίλε μου το ΝΑΙ δεν το έχεις ζήσει. Αυτό που προτείνουν δεν έχει καμιά σχέση μ΄αυτό που έζησες αυτά τα 5 χρόνια, καμιά απολύτως, είναι απείρως βαρύτερα.
      Είναι προφανές ότι δεν έκανες τον κόπο να μπεις στο link και να διαβάσεις τι σημαίνει το ΝΑΙ. Αυτό που προτείνουν είναι αφανισμός για αγρότες ελευθεροεπαγγελματίες, μικροεπιχειρήσεις, μισθωτούς, συνταξιούχους. Μπες να τα δεις κι αν μπορείς πες ΝΑΙ.
      Με ρωτάς στα σοβαρά ποια είναι τα θετικά του ΟΧΙ όταν το ΝΑΙ είναι θάνατος; Όποιος διαβάζει αυτό το σχόλιο, ας μπει σε αυτό το link: http://tilevoasartas.blogspot.gr/2015/06/blog-post_687.html
      Θα σας λυθούν όλες οι απορίες για το τι έρχεται με το ΝΑΙ

      Διαγραφή
  3. Ας δούμε καλύτερα τι παραπάνω θέλουν οι δανειστές γιατί πολλά είναι κοινά με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ:

    -Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά
    -100% προκαταβολή φόρου για όλες τις επιχειρήσεις
    -Κατάργηση των επιδοτήσεων στο αγροτικό πετρέλαιο
    -Μείωση 50% των δαπανών για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης
    -Απαίτηση πλήρους εφαρμογής του Ν.3863/2010 για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Απαίτηση εφαρμογής ή προσαρμογής των ρυθμίσεων του 2012 για επικουρικές και εφάπαξ.
    -Η βασική, εγγυημένη σύνταξη, σε όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 30η Ιουνίου 2015, θα παρέχεται μόνο όταν φθάσουν στο 67ο έτος.
    -Η εισφορά για το ταμείο υγείας που πληρώνουν οι συνταξιούχοι αυξάνεται 1% παραπάνω από την πρόταση των θεσμών.
    -Απαγόρευση οποιασδήποτε μονομερούς αλλαγής στο υφιστάμενο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων πριν τη διεξαγωγή διαβούλευσης και σε καμία περίπτωση πριν το τέλος του 2015. Όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των Θεσμών.
    -Μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου και ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
    -Η κυβέρνηση θα μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ όλες τις μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο
    -Το μορατόριουμ πλειστηριασμών είναι προσωρινό και ισχύει ως το τέλος του 2015.

    Από την άλλη η κυβέρνηση προτείνει τα παρακάτω:
    -Θέσπιση έκτακτης εισφοράς 12% στα κέρδη επιχειρήσεων άνω των 500 χιλιάδων ευρώ (one-off).
    -Αύξηση εισφορών κοινωνικής ασφάλισης (ΙΚΑ) κατά 3,9%.
    -Αύξηση εισφορών στις επικουρικές συντάξεις από το 3,0% στο 3,5%.

    Εγώ δεν θέλω τίποτα από τα παραπάνω αλλά μπορείς να μου πεις τι φορολογικό σύστημα θα υπάρχει σε περίπτωση μη συμφωνίας είτε εντός είτε εκτός εύρω και ΕΕ? Μετά δεν θα αφανιστούν οι ελευθεροεπαγγελματίες, μικροεπιχειρήσεις, μισθωτοί και συνταξιούχοι? Οι αγρότες χωρίς κονδύλια? Περιμένω τι θα γίνει σε περίπτωση όχι και μη-συμφωνίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην ξεχνάμε κάτι βασικό, το βασικότερο κατά τη γνώμη μου. Γιατί εκεί ακριβώς είναι το κλειδί της βιώσιμης συμφωνίας (και της επιβίωσης των ελευθεροεπαγγελματιών, των μικροεπιχειρήσεων, των αγροτών, των μισθωτών και συνταξιούχων, θα μπορούσα να προσθέσω). Ότι, δηλαδή, η πρόταση της κυβέρνησης περιέχει, πέρα από τα μέτρα για το δημοσιονομικό, κομμάτι, συμφωνία και για το χρέος και για αναπτυξιακό πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι θα υπερισχύσει όμως η δύναμη του λαού στο όχι ή το κούρεμα των καταθέσεων που θα σου επιβάλλει η άλλη πλευρά αν δεν συμφωνήσεις στην νέα τελική πρόταση που θα κάνει? Για αυτό θέλω να ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση τελικής ρήξης... Γιατί είναι ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο να πάμε σε άλλα 2 όχι ένα του λαού και ένα της κυβέρνησης! Εκτός και αν πάμε σε εκλογές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι η άλλη πλευρά δίνει τα ρέστα της για το δημοψήφισμα και όχι για το μετά; Ακόμα και με 50,01, που λέει ο λόγος αν υπερισχύσει το ΟΧΙ, το τοπίο είναι 180 μοίρες διαφορετικό από μια επικράτηση του ΝΑΙ. Όποιος διβάσει τις χθεσινές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, θα καταλάβει (από ξένο μέσο, όχι όπως μεταφέρονται από τα ελληνικά ΜΜΕ).
      Όσο για το κούρεμα, που θα σου επιβάλλει (;;;) η άλλη πλευρά, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε τελείως διαφορετικό καθεστώς απ' ότι ήταν τότε οι κυπριακές και δεν υπάρχει καμιά σύγκριση και αντιστοιχία.

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.