29 Ιουν 2015

Να γιατί και οι αγρότες της Άρτας βροντοφωνάζουν ΟΧΙ

Θα μας αφήσουν στο τέλος και νηστικούς χωρίς να μπορούμε να φυτέψουμε ούτε ένα καμπρολάχανο!!!

   Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από ένα σχόλιο,που γράφτηκε στην εφημερίδα ΗΧΩ της Άρτας, της Παρασκευής 26 Ιουνίου, αναφορικά με τις Ομάδες Παραγωγών και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και αποτελεί τον μπούσουλα που οδηγεί κάθε αγρότη, κτηνοτρόφο, πτηνοτρόφο να ψηφίσει ΟΧΙ στην καταστροφική πρόταση των δανειστών:
"πρόταση - σοκ από τους δανειστές που προβλέπει τσουνάμι φόρων για αγρότες... η πρόταση των δανειστών υπερδιπλασιάζει τον συντελεστή φορολογίας εισοδήματος, αυξάνει δραστικά την προκαταβολή φόρου, καταργεί την απαλλαγή για τις αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, καθώς και την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο, ενώ εκτινάσσει στα ύψη τις ασφαλιστικές εισφορές.
* Δε φτάνει που τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν διέλυσαν τον αγροτικό τομέα, τώρα οι δανειστές εμμένουν στην κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών, συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων - ενισχύσεων, που σήμερα έχουν αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ...
* Σήμερα τα καθαρά εισοδήματα των αγροτών φορολογούνται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ, αλλά εάν εφαρμοστεί η πρόταση των δανειστών, τότε οι αγρότες θα φορολογούνται όπως και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα (ελεύθεροι επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις), δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, εκτινάσσοντας στα ύψη τη φορολογική τους επιβάρυνση.
* Νομίζουμε πως δεν θα μας πάρουν ότι λεφτά μαζέψαμε... θα μας αφήσουν στο τέλος και νηστικούς χωρίς να μπορούμε να φυτέψουμε ούτε ένα καμπρολάχανο!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.