13 Ιουν 2015

30 μήνες στον "αστυνομικό" του Φώσκολου για υπεξαίρεση στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Από "μακρύ χέρι του νόμου"... 'μακρυχέρης"!!!

   Τον θυμάστε εκείνον τον λεβεντάντρα, τον ηθοποιό που έκανε τον αστυνομικό στις σαπουνόπερες του Φώσκολου στον ANT1; Ονομάζεται Σπύρος Μισθός και μετά από χρόνια, όταν οι Φωσκολιάδες είχαν πλέον γράψει τον επίλογό τους, βρέθηκε να κατέχει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
   Σύμφωνα με το δικαστήριο των Ιωαννίνων, από την έκφραση "μακρύ χέρι του νόμου", που εμπέδωσε υποδυόμενος τον αστυνομικό, του έμεινε το "μακρυχέρης", αφού χθες, Παρασκευή 12 Ιουνίου, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία πως άπλωσε χέρι στο ταμείο.
   Συγκεκριμένα, όπως διαβάζω σε γιαννιώτικα sites, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής και ένας πρώην υπάλληλος είχαν μηνυθεί από τον Γιώργο Λώλη, πρώην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 133.000 ευρώ. Η μήνυση είχε υποβληθεί όταν διαπιστώθηκε, μετά από έκτακτο λογιστικό έλεγχο στο ταμείο του θεάτρου, πως έλειπαν συνολικά 133.000 ευρώ, τα οποία εμφανίζονταν ως οφειλόμενα από Δήμους για παραστάσεις, αν και αποδείχθηκε πως είχαν εισπραχθεί.
   Μετά από πολλές αναβολές, η υπόθεση εκδικάστηκε χθες, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, απόντος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή, με το δικαστήριο να καταδικάζει τους δύο κατηγορούμενους, τους οποίους έκρινε ένοχους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον πρώην υπάλληλο και τριάντα (30) μηνών στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή.
   Για την ιστορία,θα πρέπει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο υπάλληλος είχε καταχραστεί το ποσό των σαράντα (40) χιλιάδων ευρώ και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής το ποσό των δέκα(10) χιλιάδων ευρώ.Το αδίκημα για την κατάχρηση των υπολοίπων εβδομήντα (70) χιλιάδων ευρώ, είχε παραγραφεί, μιας και αφορούσε την περίοδο μέχρι το 2008!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.