27 Μαΐ 2015

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλά για τη διαπραγμάτευση και την ενδεχόμενη συμφωνία, γα τις διαφωνίες που διατυπώνονται, για την ανάπτυξη, για την ΕΡΤ - VIDEO

- Αν τα είχαμε αποδεχθεί όλα, θα είχαμε κλείσει τη συμφωνία από τον Φλεβάρη, θα είχαμε βάλει τις υπογραφές και θα είχαν «τελειώσει» οι πολίτες και η χώρα
- Η «κόκκινη γραμμή» είναι να μην απογοητευτεί ο ελληνικός λαός από την προσμονή που είχε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
- Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και όχι η λιτότητα

μετά το σημείο 38:25
   Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη συμμετείχε την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στην εκπομπή "ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" των δημοσιογράφων Γιάννη Ντσούνου και Χρίστου Κούτρα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
   Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε:

Για τη διαπραγμάτευση και την ενδεχόμενη συμφωνία.
   Αν τα είχαμε αποδεχθεί όλα, θα είχαμε κλείσει τη συμφωνία από τον Φλεβάρη, θα είχαμε βάλει τις υπογραφές και θα είχαν «τελειώσει» οι πολίτες και η χώρα. Εκτιμώ ότι η συμφωνία θα έρθει. Όλο αυτό το τρίμηνο έχουμε περάσει μια σκληρή και επίπονη διαδικασία αλλά έτσι έπρεπε να είναι. Δοκιμάζονται τα όρια όλων και κυρίως του ελληνικού λαού. Ωστόσο, έχει πολλή μεγάλη σημασία το τι θα συμφωνηθεί για να πάμε προς το μέλλον.
   Δουλειά της κυβέρνησης είναι να κινείται μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης. Ο στόχος είναι ένας. Η «κόκκινη γραμμή» είναι να μην απογοητευτεί ο ελληνικός λαός από την προσμονή που είχε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ήδη υποχωρήσει. Διατυπώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών και από τον Πρωθυπουργό ότι έχουμε διανύσει τα 3/4 της διαδρομής από τα 2/4 που μας αναλογούσαν.
   Αυτό που θα ήθελα και εγώ και όλοι μας, θα ήταν η χώρα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, με τους εταίρους να συμπεριφερθούν και αυτοί ισότιμα, να κάτσουμε στο τραπέζι και να κάνουμε μια συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον όλων μας. Διότι έχουμε δει, ότι και στην Ευρώπη τα πράγματα αλλάζουν. Αργά, αλλά αλλάζουν.
   Τώρα, αν θα μπορέσουμε εμείς, με κλειστή τη στρόφιγγα από τον προηγούμενο Αύγουστο, με μονομερείς ενέργειες εκ μέρους των δανειστών και των εταίρων, να τα βγάλουμε πέρα, τι να πούμε, ψέματα; Αν δεν έχουμε χρήματα, «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Αυτό δεν είναι διαπραγματευτικό χαρτί. Είναι μια πραγματικότητα που αποτυπώνεται. Η χώρα μέχρι σήμερα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της. Η κυβέρνηση δούλεψε και δουλεύει σκληρά στην κατεύθυνση να πετύχει μια συμφωνία. Κατά τη γνώμη μου θα υπάρξει συμφωνία.

Για τις διαφωνίες που διατυπώνονται
   Πίσω από την κυβέρνηση υπάρχει ένας πολιτικός φορέας ο οποίος διαμορφώνει θέσεις, γραμμές και απόψεις. Και μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο κινείται η κυβέρνηση. Επομένως, το να ειπωθούν διαφωνίες βοηθάει. Βοηθάει και στην οριοθέτησή μας προς τον ελληνικό λαό στον οποίο τελικά απευθυνόμαστε. Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα είναι σε ένα τέτοιο πλαίσιο που δεν θα υπάρχει κανένα θέμα για να μην στηριχθεί. Όταν πάμε να ψηφίσουμε, γνωρίζουμε τι σημαίνει ευθύνη. Η Νέα Δημοκρατία δεν γνωρίζει από εσωκομματικό διάλογο.

Για την ανάπτυξη
   Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο όχι η λιτότητα. Το κράτος το θέλουμε εργαλείο για την ανάπτυξη και γι’ αυτό μιλάμε για τα θέματα που το αφορούν. Θέλουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για τους μικρομεσαίους και καινούργιο φορολογικό σύστημα δίκαιο και απλό, ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα του καθενός. Αυτά είναι μέρος της πολιτικής μας για τα επόμενα χρόνια. Με συνεχή δανεισμό, χωρίς ανάπτυξη, δεν βγαίνει πουθενά και μπαίνουμε στη «μαύρη τρύπα» του χρέους και η χώρα βυθίζεται. Ο στόχος μας δεν είναι να πάρουμε μόνο τη δόση. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Τώρα χρηματοδοτείται η χώρα για να αποπληρώσει το χρέος. Δεν χρηματοδοτείται η χώρα για να επιβιώσει ή να αναπτυχθεί. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί.

Για την ΕΡΤ
   Κατά τη χθεσινή ακρόαση από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου υπήρξε ένας εξαντλητικός και γόνιμος διάλογος, οι προτεινόμενοι για το Διοικητικό Συμβούλιο διατύπωσαν το όραμά τους, το σχέδιό τους για την ΕΡΤ, σε συνδυασμό με την οικονομική πραγματικότητα.
   Ο προϋπολογισμός για την ΕΡΤ δεν είναι μεγάλος καθώς στηρίζεται κυρίως στο ανταποδοτικό τέλος, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει ό,τι το καλύτερο, με στόχο την ανεξάρτητη και αδέσμευτη ενημέρωση, την οποία πρέπει να παρέχει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση.
   Τα τελευταία χρόνια λόγω των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα υπήρξε οπισθοχώρηση σε πολλά θέματα, όπως ο πολιτισμός. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.