28 Μαΐ 2015

Ερώτηση Γεροβασίλη προς Λαφαζάνη για τη μονάδα βιομάζας στα Μάρμαρα Ιωαννίνων

Συνυπογράφεται απ' όλους τους Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

   Η επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» Όλγα Γεροβασίλη, με την ιδιότητά της ως βουλευτής Άρτας, κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Λαφαζάνη, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων από τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής Ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας στα Μάρμαρα Ιωαννίνων.
   Η ερώτηση που συνυπογράφεται από όλους τους Ηπειρώτες βουλευτές, Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, Γιάννη Στέφο, Μερόπη Τζούφη και Γιάννη Καραγιάννη, Άρτας Βασίλη Τσίρκα, Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα και Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση, αναφέρεται στις αντιδράσεις των κατοίκων της Τ.Κ. Μαρμάρων σχετικά με τον τρόπο αδειοδότησης της συγκεκριμένης Μονάδας και στην απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών να ζητήσει την ανάκλησή της και να καταφύγει στην δικαστική προσφυγή.
   Παράλληλα, σημειώνει την παραπλανητική χρήση επιστημονικών όρων, έτσι ώστε αντί η αδειοδότηση να γίνεται από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ εντασσόμενο στην κατηγορία Α1, να εντάσσεται τελικά στην κατηγορία Α2 και να εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
   Καταλήγοντας, οι Ηπειρώτες βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, αν:
      1. Προτίθεται να ανακαλέσει την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της συγκεκριμένης μονάδας αεριοποίησης στην Τ.Κ Μαρμάρων του Δήμου Ιωαννιτών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας; 
      2. Προτίθεται να επανεξετάσει την νομιμότητα των αδειοδοτήσεων που χορηγήθηκαν για μονάδες που χρησιμοποιούν την διαδικασία της αεριοποίησης; 
      3. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να διευκρινιστεί οριστικά το θέμα ένταξης ή μη των μονάδων παραγωγής αερίου σύνθεσης με τη διαδικασία Αεριοποίησης στις μονάδες ΑΠΕ και την κατηγορία Α1 ή Α2. 
      4. Τι μέτρα θα λάβει ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου κατά τους χειμερινούς μήνες επιβαρύνεται, πλην των άλλων και με το φαινόμενο της αιθαλομίχλης;

Ολόκληρη η κατατεθείσα ερώτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.