29 Μαΐ 2015

Βραβεύτηκε για την πολυετή προσφορά του ο καθηγητής Αιματολογίας-Παθολογίας Κωνσταντίνος Μπουραντάς

Στα πλαίσια της ημερίδας για τη «Δωρεά μυελού των οστών»

   Ο Κωνσταντίνος Μπουραντάς, καθηγητής Αιματολογίας-Παθολογίας ήταν εκ των ομιλητών στην Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Δωρεά μυελού των οστών», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μάη, σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Άρτας και του Δήμου Αρταίων, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.
   Μετά το πέρας των ομιλιών, στον κ. Μπουραντά απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης του Δήμου Αρταίων Νίκο Λιόντο, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του στο χώρο της Υγείας.
   Ο κ. Μπουραντάς, που κατάγεται από το Κομπότι Άρτας, είναι ο μόνος Έλληνας που περιλαμβάνεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τις Αιματολογικές Κακοήθειες. Είναι ο πρώτος στον κόσμο που έκανε θεραπεία με ερυθροποιητίνη (ειδικά για Μεσογειακή και Δρεπανοκυτταρική Αναιμία). Είναι ο πρώτος στον κόσμο με θεραπεία συντήρησης στο πολλαπλούν μυέλωμα και ο πρώτος στον κόσμο που αξιολόγησε την β-2 Μικροσφαιρίνη σαν δείκτη κακοήθειας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα. Έχει δημοσιεύσει 160 εργασίες σε Διεθνή περιοδικά Ιατρικής.
   Την τελετή απονομής συνόδευσαν τα θερμά χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκομένους, ως ένδειξη εκτίμησης και επιβράβευσης για τον άνθρωπο και τον επιστήμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.