7 Μαΐ 2015

Δυο κινηματογραφικά διαμάντια στην Άρτα

Το μεγαλύτερο ταξίδι στον χρόνο διάλεξε η ΚΛΑ για να ολοκληρώσει την σεζόν

   Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας ολοκληρώνει με την 9η προβολή της τη χειμερινή περίοδο, ανανεώνοντας το ραντεβού της με τους κινηματογραφόφιλους για τον Οκτώβριο.
   Άφησε για το τέλος το μεγαλύτερο ταξίδι στο χρόνο, καθώς μας γυρίζει πίσω στις αρχές του 20ού αιώνα με δύο ταινίες, το «Ταξίδι στο Φεγγάρι» του Ζωρζ Μελιέ και τους «Μοντέρνους Καιρούς» του Τσάρλι Τσάπλιν.
   Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή προβολή, καθώς θα προβληθεί η 1η ταινία επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου, διάρκειας μόλις 13 λεπτών, γυρισμένη το 1902 και επιχρωματισμένη με το χέρι. Ήταν η πρώτη απόπειρα να αποτυπωθεί αυτό που τότε φάνταζε σενάριο επιστημονική φαντασίας, ένα ταξίδι στο φεγγάρι !
   Τον Ζωρζ Μελιέ θα διαδεχτεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες που άφησαν το στίγμα τους στην 7η τέχνη ο Τσάρλι Τσάπλιν, με τους «Μοντέρνους Καιρούς» του. Πάντα επίκαιρος, πάντα διασκεδαστικός, με το...
η συνέχεια στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.