27 Μαΐ 2015

Προχωρούν συμβάσεις, κατώτατος μισθός

Διαπραγμάτευση με αποτελέσματα

   Δύο από τα σοβαρότερα εμπόδια για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές, χωρίς υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της λαϊκής εντολής φαίνεται να βγαίνουν από τη μέση, καθώς τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται σύγκλιση στα λεγόμενα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.
   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι "θεσμοί" συναινούν να περιληφθεί στη συμφωνία ότι το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού -σε δύο φάσεις-, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, θα κατατεθεί αμέσως μετά.
   Στο ασφαλιστικό οι δύο πλευρές συγκλίνουν στην πρόβλεψη για σταδιακή ενοποίηση όλων των ταμείων σε τρία (ΙΚΑ για μισθωτούς, ΟΑΕΕ για επαγγελματίες και ΟΓΑ), αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, τουλάχιστον έως το 2017 και αξιολόγηση - περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από τον Σεπτέμβριο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.