27 Μαΐ 2015

Τσίπρας: «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία για τη συμφωνία»

Κλείστε τ' αυτιά σας στις Κασσάνδρες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις και τράπεζες

   «Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα και είμαστε κοντά σε μία συμφωνία που θα αναδιανείμει βάρη» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όμως επεσήμανε ότι «η τελική ευθεία χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».
   Μετά την σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξουν πιέσεις τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και να δοθεί μια ψευδής εικόνα κινδύνου, καθώς όπως είπε, δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν τρεις θεσμοί, με διαφορετικές απόψεις, και πολλές χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις ενώ ακόμα και εντός των χωρών αυτών υπάρχουν διαφορετικές σκοπιμότητες.
   Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται έχοντας εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την οικονομία, υποστηρίζοντας ότι σήμερα και αύριο πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, παρά τα όσα περί του αντιθέτου διαβεβαίωναν διάφοροι.
   Κάλεσε δε να κλείσουν όλοι τα αυτιά σε Κασσάνδρες διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις και τράπεζες.
   Τις δηλώσεις αυτές ο πρωθυπουργός τις έκανε έχοντας δίπλα του τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί συνολικά και η τελική ευθύνη είναι του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου.

10 σχόλια:

  1. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, τόνισε πως δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς.
    «Είναι ωραίο να ακούει κανείς όλα αυτά τα θετικά σχόλια να έρχονται από την Ελλάδα. Aλλά επί της ουσίας, δεν έχουμε προχωρήσει πολύ πιο κάτω στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους τρεις θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
    «Για αυτό το λόγο εκπλήσσομαι από αυτά που λέγονται όλη την ώρα από την Αθήνα, συγκεκριμένα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» προσέθεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά εδώ και λίγο καιρό, ο Σόιμπλε δεν είναι το πρώτο βιολί.
      2. Αυτό, που θεωρείς ότι άπαξ και το είπε ο Σόιμπλε έτσι είναι, να το κοιτάξεις...

      Διαγραφή
    2. μαλιστα...δηλαδη τι θα γινει..θα εχουμε συμφωνια ...ή ..γιανης πινει ..γιανις κερναει

      Διαγραφή
    3. Συμφωνία με μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, τον ΦΠΑ στο θεό και υφεσιακά μέτρα ΔΕΝ θα 'χουμε.
      ΕΣΥ θα ήθελες να έχουμε;

      Διαγραφή
  2. αα και το κοιταξα ..λιγο χοληστερινη εχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς. Κόψε την γερμανική κουζίνα και επέλεξε την ελληνική. Θα δεις μεγάλη διαφορά...

      Διαγραφή
  3. K.thlevoa afoy den kanei pleon koymanto o soimple ...giati den eixame _ exoyme symfonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το ΔΝΤ θέλει να βάλει μαχαίρι σε εργασιακό και ασφαλιστικό και αυτό δεν θες να το δεχτούμε. Γιατί η ΕΚΤ δουλεύει μόνο για τις τράπεζες κι αυτό δεν θες να το δεχτούμε. Γιατί η κομισιόν κάνει ακροβασίες, επειδή φέτος υπάρχουν 3 εκλογές στην Ευρώπη και δεν θέλουν κανέναν άλλον να σηκώσει κεφάλι κι αυτό δεν θες να το δεχτούμε.
      Εάν όμως θες να το δεχτούμε, τότε συγγνώμη, αλλά ανήκεις στην μειοψηφία των Ελλήνων.
      Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, που την τίμησε με την ψήφο του. Όσοι ονειρεύονται κωλοτούμπες, ας την ψάξουν σ αυτούς που τις έχουν κάνεις τέχνη τόσα χρόνια...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.