14 Απρ 2015

Ο Μακρυγιάννης παρουσιάζει βιβλία Αρτινών συγγραφέων

Απόψε Ευθύμης Σακκάς, την Παρασκευή Παναγιώτα Λάμπρη

   - Στις 14 Απριλίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 8:30 μμ, θα γίνει η παρουσίαση της νουβέλας του Ευθύμη Σακκά «Κακώς κείμενα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Μακρυγιάννης» (Πριοβόλου 11, Άρτα).
   Ο συγγραφέας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα, αναφέρει πως, επειδή δεν μπορούμε, κατ’ ουσία, να βεβαιώσουμε για τα μελλούμενα, πρέπει να στραφούμε προς την αβεβαιότητα για να ελέγξουμε από πού αυτή εκπηγάζει. Όμως, από πού θα έπρεπε να αρχίσουμε την αναζήτηση; Και ο συγγραφέας μας προτείνει να επιλέξουμε κάτι σταθερό, που, έστω και απειροελάχιστα, δεν θα διαφεύγει επ’ ουδενί από την αντίληψή μας. Ας πούμε, τον εαυτό μας.
   Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα «Πρώτα απ’ όλα φαινόταν για άνθρωπος που δεν είχε ποτέ ευχάριστες δοσοληψίες με τον εαυτό του. Τι ευχάριστο να μιλάω για κάποιον άλλο! Κατόπιν έμοιαζε σαν να είναι αυτός που οι άλλοι νομίζουν ότι δεν είναι. Πάει, ξέφυγα τώρα. Πιο απλά. Στα μούτρα του ήταν πέρα για πέρα χαραγμένη η τάση για εσωτερική εγκατάλειψη, και το γεγονός αυτό είχε εμφανές αποτέλεσμα να βρίσκεται σε μόνιμο αναβρασμό αποπροσανατολισμού.»
   Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κώστας Τραχανάς.
   Θα προηγηθεί μουσικό προοίμιο από τον Θοδωρή Σαμαντά.

   - Στις 17 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου θα γίνει, σε συνεργασία με την ομάδα «Έκφραση», η παρουσίαση του βιβλίου της Παναγιώτας Λάμπρη «Η μνήμη της γεύσης».
   Με το βιβλίο της η συγγραφέας, που γεννήθηκε στην Ροδαυγή Άρτας, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια, μάς καλεί στο στρωμένο Ηπειρώτικο τραπέζι της δεκαετίας του ‘50, όπου οι γεύσεις συνδυάζονται με τις διατροφικές συνήθειες της εποχής και ταυτόχρονα συνδέονται με πληροφορίες από τη λαϊκή παράδοση και την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
   Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Κολιούλης και η Κατερίνα Σχισμένου.
   Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ζωή Μπαρτζώκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.