26 Απρ 2015

Έρευνα για την περιπέτεια των μαθητών της Άρτας

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου μπαίνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν σχολικές εκδρομές

   Η εκδρομή-θρίλερ των 44 μαθητών και μαθητριών μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, που εγκλωβίστηκαν στην ξένη χώρα, διότι το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής είχε τελικά αίσιο τέλος, μετά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.
  Οι μαθητές και οι συνοδοί-καθηγητές έφτασαν την Παρασκευή στην Άρτα και η περιπέτειά τους τελείωσε, αφήνοντάς τους δυστυχώς άσχημες αναμνήσεις, αλλά η υπόθεση με τα ταξιδιωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν τέτοιες εκδρομές, δεν θα ξεχαστεί τόσο εύκολα. Αντιθέτως, οι σχολικές εκδρομές και οι εμπλεκόμενοι σε αυτές, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Παιδείας.
   Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να επανεξετάσει το ζήτημα, ώστε να διασφαλίσει πως τα ταξιδιωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν τις εκδρομές των μαθητών είναι πιστοποιημένα και οι μαθητές είναι ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.
   Για την συγκεκριμένη περίπτωση της Άρτας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κώστα Δημητρίου, διέταξε την διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο.
   Παρά ταύτα, κοινή είναι η πεποίθηση ότι όσοι αναλαμβάνουν τον προγραμματισμό των εκδρομών, θα πρέπει να είναι προσεκτικότεροι στα κριτήρια επιλογής των ταξιδιωτικών γραφείων.
   Όπως αποδείχτηκε και σε αυτή την περίπτωση, ισχύει η ρήση «Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.