11 Απρ 2015

Καλή Ανάσταση σε όλους, με αυτή την είδηση: Οι ναυαγοί στην Γαύδο και η ανθρωπιά των ντόπιων

«Όλη η Γαύδος είναι στο πόδι, μαγειρεύουμε φαγητό για τους ανθρώπους και τους περιθάλπουμε όπως μπορούμε»

   «Ένα τόσο τραγικό γεγονός με ένα αίσιο τέλος. Χωρίς δομές αλληλεγγύης, χωρίς υποδομές στεγαστικές, αποκλεισμένο το νησί αυτές τις μέρες, χωρίς καράβι κι εμείς, μόνο με τη βάρκα των μεταναστών. Όλοι οι ντόπιοι ακούραστοι μαγείρεψαν, φρόντισαν τους ασθενείς, τους βρήκαν κατάλυμα και κυρίως έδειξαν αγάπη στους αφρικάνους ναυαγούς. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ντόπιους Γαυδιώτες, αλλά και σε μας που την αγαπάμε, που δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα, τη φυλή»


   Αναλυτικό ρεπορτάζ: 140 μετανάστες: Τους άφησαν στη Γαύδο, τους είπαν ότι είναι στην Ιταλία
   Στο κτήριο του δημοτικού σχολείου στη Γαύδο διανυκτέρευσαν οι 140 μετανάστες που εντοπίστηκαν στα παράλια του νησιού λίγο πριν από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ψαράδες του νησιού στις ακτές του Κόρφου και της Τρυπητής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών, τους αποβίβασαν από μεγαλύτερο δουλεμπορικό πλοίο με λέμβο στη Γαύδο λέγοντάς τους πως βρίσκονται στην Ιταλία.
   Στο συγκινητικό φωτορεπορτάζ του Βασίλη Μαθιουδάκη, αναδεικνύεται η ανθρωπιά των (μερικών δεκάδων μόνιμων) κατοίκων που παρείχαν τα απαραίτητα στους αφρικάνους ναυαγούς. Όπως σχολιάζει ο Β. Μαθιουδάκης, ένα τόσο τραγικό γεγονός με ένα αίσιο τέλος.
   Χωρίς δομές αλληλεγγύης, χωρίς υποδομές στεγαστικές, αποκλεισμένο το νησί αυτές τις μέρες, χωρίς καράβι κι εμείς, μόνο με τη βάρκα των μεταναστών. Όμως όλοι οι ντόπιοι ακούραστοι μαγείρεψαν, φρόντισαν τους ασθενείς, τους βρήκαν κατάλυμα και κυρίως έδειξαν αγάπη στους αφρικάνους ναυαγούς. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ντόπιους Γαυδιώτες αλλά και σε μας που την αγαπάμε που δε ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα, τη φυλή.
   Η δήμαρχος του νησιού Ευαγγελία Καλλινίκου τονίζει στην «Εφ.Συν.» ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν άνθρωποι που χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.«Υπάρχει έγκυος αλλά και περιστατικό καρδιακού επεισοδίου», τονίζει η κ. Καλλινίκου που εξηγεί πως ακόμα και το κτίριο του σχολείου δεν επαρκεί για τη διανυκτέρευση όλων των μεταναστών. «Όλη η Γαύδος είναι στο πόδι, μαγειρεύουμε φαγητό για τους ανθρώπους και τους περιθάλπουμε όπως μπορούμε», λέει η κ. Καλλινίκου περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.
   Η δήμαρχος επικοινώνησε με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τασία Χριστοδουλοπούλου και μετά από παρέμβασή της ελικόπτερο θα μεταφέρει άμεσα στο νησί προμήθειες, καθώς η Γαύδος παραμένει αποκλεισμένη ακτοπλοϊκά, αφού ο κακός καιρός δεν επιτρέπει τον απόπλου από την Παλαιόχωρα ή τα Σφακιά.
πηγή

11 σχόλια:

  1. Συγκινητικό! Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ακριτικού νησιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρείτε έναν άνθρωπο που δεν έχει να φάει,χαρίστε του ένα Πάσχα και μην ξανανηστέψετε ποτέ..Μπράβο στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ του νησιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το κράτος τι έκανε ???????? ααα συγνώμη ...τους μετέφερε δωρεάν στον Πειραιά ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευκολάκι: Πέρσι υπήρχε η προειδοποίηση ότι χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου από Συρία και Αφρική έρχονται στην Ευρώπη για να γλυτώσουν και ο Σαμαράς ανέλαβε να προετοιμάσει χώρους υποδοχής στα νησιά και φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μέχρι και κονδύλια του εξασφάλιζε η Ε.Ε. Τι έκανε; ΤΙΠΟΤΑ.
    Και οι τωρινοί τρέχουν και δεν φτάνουν. Και ο Σαμαράς έρχεται να πει γιατί δεν τρέχουν γρηγορότερα ή γιατί δεν τους πνίγουν, ποιος ξέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxaxaxa kai elegan prin tis ekloges ...EMEIS tha eimaste diaforetikoi , den tha anaferoyme parelthon klp klp klp ....mono KKE tipota filoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν εσύ είσαι τάχα ΚΚΕ εγώ είμαι η Μενεγάκη και να μου πείτε να μου ζήσει το μωρό. "Σύντροφε" για να σε ενοχλεί η αναφορά στο παρελθόν σημαίνει πως θα ήθελες να τα ξεχάσουμε. Δεν τα ξεχνάμε. Τα έχουμε στο μυαλό μας οπλιζόμαστε με θέληση να μην τα ξαναζήσουμε και προχωράμε μπροστά. Ποτέ ξανά πατριδοκάπηλοι, πουλημένοι και λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βρε ανώνυμε 9.46 ...εδώ στα κανάλια οι δικοί σας μα ς έχουν ζαλίσει τ α......α με το τι εκανε η ΝΔ ......έκανε έτσι .εκείνο ..κλπ ...ενώ εσείς?????? τι κάνετε..... ένα ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ που είναι τα προγράμματά σας ..που λέγατε οτι έχετε έτοιμα τα πάντα ..έλεος ...αλλά ξέρω την απάντηση είσαι δεξιός ...είμαστε λίγο καιρό κυβέρνηση δεν μας αφήνει η ΕΕ..τα λαμογια ...οι καναλαρχες ( που είστε όλη μέρα εκεί--tv)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ξανακοίτα τα νομοσχέδια που μπαίνουν στην Βουλή για ξανακοίτα ποια μέτρα προστασίας παίρνονται, για ξανακοιτα τα μνημονιακα μέτρα σε εργασία, υγεία πως καταργουνται. Για δες ποιον χτυπαν τα λαμόγια. Και στα α......α μας αν χτυπάν τα λαμόγια. Αυτά τη δουλειά τους κι εμεις τη δικια μας. Το πουλόβερ ξηλώνεται και ενοχλείται και το συστημα και τα δεκανίκια του. Εσυ παντως βαρας μαζι με τα λαμόγια. Ψυχή βαθιά "συντροφε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αμάν ...έχεις δίκαιο ..ο κατώτερος μισθός το 2016 ...ρεύμα μόνο για λίγους ...κατάργηση το 5ευρω σωστό ..ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ..πάλι μας εκ....σαν οι έξω.....μετανάστες--όχι λάθος μου , πρόσφυγες να φαν κι οι κότες... άσε μας ρε ροζ συντρόφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατώτατος μισθός το 2015, το ευρο κόπηκε το 1 ευρω ανα αυνταγή σταματησε, ρεύμα για εκατον τόσες χιλιαδες οικογενειες, επιδοτηση ενοικίου για 30 χιλιαδες οικογενεις και επιδότηση σιτισης χεστηκαμε για τους εξω και τα λεφτά που ζητας να σου ρθουν ραγια έχουν και δαχτυλο απο τους εξω. Δεν το ξερεις ή το ανυπομονεις;

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.