28 Απρ 2015

Οι 7 μεταρρυθμίσεις για την ενδιάμεση συμφωνία

- Έρχεται Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή
- Απεμπλοκή χωρίς μέτρα λιτότητας

   Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για ενδιάμεση συμφωνία στις αρχές Μαΐου, με χαλάρωση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και παραπομπή των διαφορών με τους δανειστές στη συνολική διαπραγμάτευση του Ιουνίου. 
   Αλλαγή κλίματος σημειώνεται στις σχέσεις Ελλάδας - δανειστών, που προεξοφλεί άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και προϊδεάζει για την επίτευξη μιας ενδιάμεσης συμφωνίας εντός του επόμενου δεκαημέρου στα "ώριμα" για να κλείσουν ζητήματα.
   Η αλλαγή αυτή επέρχεται μετά τη νέα επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ, τα σημάδια μιας ρεαλιστικότερης προσέγγισης των δανειστών και την πολιτική βούληση για συμφωνία που εξέπεμψε η κυβέρνηση με την αναδιάταξη της ομάδας διαπραγμάτευσης ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα οι συζητήσεις. Η συζητούμενη ενδιάμεση συμφωνία δεν αφορά τα σημεία τριβής (ασφαλιστικό, εργασιακά, ΦΠΑ, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας), τα οποία παραπέμπονται στη συνολική διαπραγμάτευση του Ιουνίου, που περιλαμβάνει και το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.