31 Μαρ 2015

Η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ

Τι ζητούν από τη νέα κυβέρνηση

   Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. της Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο, Βαγγέλη Χρηστάκη, η απόφαση του ΣτΕ για την πληρωμή αναδρομικών εισφορών στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ υποχρεώνει 120.000 μηχανικούς να καταβάλλουν αναδρομικά τις αυξημένες εισφορές στο ταμείο από τον Ιούλιο του 2011, που θεσπίστηκαν με το νόμο 3986/2011 (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015), αγνοώντας την πραγματική οικονομική κατάσταση του κλάδου των μηχανικών.
   Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ, τα τελευταία χρόνια, έχουν διαγραφεί περίπου 3.000 μηχανικοί από το ταμείο, δεν πραγματοποιείται εγγραφή νέων συναδέλφων και πάνω από 46.000 συνάδελφοί τους οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, στερούμενοι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δυνατότητας εργασίας σε πανελλήνιο επίπεδο. Ανάλογη είναι η κατάσταση των συναδέλφων τους και σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με το γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ στην Άρτα.
   Το Δ.Σ. της Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας, έχοντας υπ' όψιν ότι οι μηχανικοί αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και τις εισφορές του τρέχοντος εξαμήνου, ζητούν:
      • Την άμεση επανεξέταση και την κατάργηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας της αύξησης των εισφορών των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ που προβλέφθηκε με το Ν.3896/2011.
      • Την προώθηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας νομοθετικής ρύθμισης αναμόρφωσης του συστήματος ασφαλιστικών εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και άμεση εφαρμογή της διάταξης που ισχύει από το 2012 για ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ.
      • Tην ευαισθητοποίηση της Νέας Κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο των διπλωματούχων μηχανικών που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την οικονομική κρίση στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι διακυβεύεται η επιβίωση και η επαγγελματική αξιοπρέπεια, ενός ολόκληρου επιστημονικού κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.