31 Μαρ 2015

Πρωτοβουλία Σουλτς, Γλέζου, Γραμματικάκη, για τη Γέφυρα Κοράκου

Προσπάθεια όχι μόνο για την ανακατασκευή της Γέφυρας αλλά και για την ανάπλαση της γύρω περιοχής, με τη δημιουργία ενός πρότυπου Μουσείου Πέτρινων Γεφυριών

   Οι γέφυρες κατασκευάζονται για να ενώσουν ανθρώπους μεταξύ τους και γεωγραφικούς χώρους που τους χωρίζουν δύσβατα φυσικά εμπόδια. Είναι δημιουργήματα που συμβολίζουν και αποδεικνύουν την σημασία και την ισχύ της ένωσης και της ενότητας για να επιτευχθούν δύσκολοι και σημαντικοί στόχοι. Λαοί και πολιτισμοί που γνωρίζουν να χτίζουν, να διατηρούν και να πολλαπλασιάζουν τις γέφυρές τους είναι αυτοί που τιμούν την Ιστορία τους και με αυτές δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον.
   Τα παραπάνω υποστηρίζουν με τις δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και οι ευρωβουλευτές, Μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού, Μανώλης Γλέζος και Γιώργος Γραμματικάκης, με αφορμή τα 500 χρόνια από την κατασκευή και τα 66 από την ανατίναξη της ιστορικής και θρυλικής Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου.
   Πρόσφατα, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε διαπεριφερειακή σύσκεψη στην Κοιλάδα του Αχελώου, για την ανακατασκευή του θρυλικού Γεφυριού, που υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 1 και 2 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διέλευση και να διακοπεί η κυκλοφορία.
   Απ’ όλες τις πλευρές γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι και μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ενταχθεί, όχι μόνο η ανακατασκευή της Γέφυρας αλλά και η ανάπλαση της γύρω περιοχής, με τη δημιουργία ενός πρότυπου Μουσείου Πέτρινων Γεφυριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.