28 Φεβ 2015

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας προβάλλει απόψε "Το Κεντρί" - VIDEO

- Στις 23:30. στο ΠΑΛΛΑΣ με ελεύθερη είσοδο
- Εκπληκτικό το δίδυμο Πωλ Νιούμαν-Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σε μια ταινία που κέρδισε 7 Όσκαρ

   Ο Johny Hooker (Robert Redford) είναι ένας μικροαπατεώνας που μόλις έχει κλέψει έναν γνωστό αρχιμαφιόζο. Όταν όμως ο αρχιμαφιόζος σκοτώνει τον μέντορα και συνεργάτη του, ο Johny ζητάει βοήθεια από τον Henry Gondorff (Paul Newman) έναν πανέξυπνο κομπιναδόρο, με σκοπό να πάρει εκδίκηση για τον φόνο του μέντορά του.
   Έτσι, καταστρώνουν ένα πολύπλοκο σχέδιο για να εξαπατήσουν τον αρχιμαφιόζο και να αποκομίσουν ένα μεγάλο ποσό. Για να το καταφέρουν αυτό συγκεντρώνουν τους πιο ταλαντούχους απατεώνες της πόλης για να τους βοηθήσουν. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας του σχεδίου τους, το ρίσκο είναι μεγάλο, ενώ συνεχώς εμφανίζονται ''παίκτες'' που θέλουν να πάρουν και αυτοί ένα μερίδιο από τα κέρδη.
   Το "κεντρί" του τίτλου, έχει να κάνει με τη στιγμή που ο κομπιναδόρος τελειώνει το παιχνίδι και μαζεύει τα χρήματα από τους υπόλοιπους χαρτοπαίκτες. Η απάτη του θεωρείται επιτυχημένη, εφόσον οι υπόλοιποι χαρτοπαίκτες δεν έχουν καταλάβει την κομπίνα.
   Η ταινία είναι χωρισμένη σε κεφάλαια από απεικονίσεις φιγούρων της τράπουλας, πάνω στις οποίες εμφανίζονται μεσότιτλοι με σχόλια πάνω στην ταινία.
   Ο Μάρβιν Χάμλις που ανέλαβε τη μουσική επένδυση της ταινίας διασκεύασε το μουσικό κομμάτι The Entertainer του Σκοτ Τζόπλιν. Η διασκευή του Χάμλις έκανε τεράστια επιτυχία, σκαρφαλώνοντας στη λίστα επιτυχιών Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες.
   Η ταινία προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε 7, μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Προσέλευση 23:30
Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ
Είσοδος Ελεύθερη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.