17 Φεβ 2015

VIDEO και Φωτό από το Καρναβάλι της Άρτας

Από τον φακό της Φωτογραφικής Ομάδας Άρτας


   Με υπέροχο καιρό, κέφι τρελό και σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το 34ο Καρναβάλι των Γυναικών Άρτας, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα.
   19 γκρουπς και 5 άρματα παρέλασαν με ρυθμό και ζωντάνια στον κατάμεστο από κόσμο κεντρικό δρόμο της πόλης δίνοντας για άλλη μια φορά τον αποκριάτικο τόνο. Η αλλαγή της μέρας (από Τετάρτη σε Σάββατο) και η μικτή σύνθεση των γκρουπς έδωσαν τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να συμμετέχει στο καρναβάλι και να ζήσει αυτή την υπέροχη εμπειρία.
   Το καρναβάλι παρουσίασε με το ιδιαίτερο στυλ της η Μαρίνα Αγγελάκη, τις μουσικές επιλογές είχε ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Amvrakia Fm 91,9 Αλέξης Κατσαδωράκης, την ηχητική κάλυψη ανέλαβε ο Σωτήρης Μαστρογιάννης και ο ART TV μετέδωσε απ’ ευθείας την παρέλαση.
   Ο Δήμος Αρταίων και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Χ. Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού και Απασχόλησης κ. Ν. Λιόντος και το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου, υποστήριξαν τη διοργάνωση, έτσι ώστε να γίνει φέτος ένα επιτυχημένο καρναβάλι. Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, τη μεταφορά και την επισκευή των αρμάτων και ήταν αρωγός στις όλες προσπάθειες της Άτυπης Επιτροπής.
   Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη συλλόγων, σχολών χορού, γυμναστηρίων και παιδιά σχολείων και φροντιστηρίων, έδωσαν ένα χαρούμενο παρόν σε αυτή την καθιερωμένη, εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια αποκριάτικη γιορτή.
   Το καρναβάλι ξεκίνησε με κεντρικό άρμα μια μεγάλη κόκκινη καρδιά, με θέμα «O έρωτας για την καρέκλα της εξουσίας» λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και έκλεισε με το άρμα «Πολιορκημένη αλλά Ελεύθερη» δίνοντας το στίγμα της επικαιρότητας.
   Τα θέματα των γκρουπς ήταν: Έρωτες – Τρομοκράτες, Οι δύτες βγάλαν βόλτα τις τσούχτρες, Παριζιάνοι: Κέντρο Γαλλικών: Άννα Τσέτσου, Μαζορέτες και Καρδούλες: 5ο Γυμνάσιο Άρτας, Tα Σκιάχτρα είναι εδώ για να φύγει το κακό…και κάθε αρπακτικό, Τερατάκια: 5ο Δημοτικό Σχολείο Aρτας, Ζουλού στη Χαβάη: Χορευτικός Σύλλογος Αρμονία, Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα: 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, Πάμε παραλία: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φιλοθέης, Αρχαίοι Έλληνες και Ελληνίδες: Φροντιστήριο Κοντοδήμα, Νότες: Πολιτιστικός Σύλλογος «Μακρυγιάννης», Kαπέλα, Γραβάτες και Κέφι Τρελό: Αθλητικός Σύλλογος Πύρρος - Τμήμα Ρυθμικής, Πάλκο: Της Πραμαντιώτσας τα καμώματα: Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας «ΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΑ», Φουρνάρισσα – φουρνάρισσα σε είδα και λαχτάρησα: Σύλλογος Γυναικών Φιλοθέης «Εσπερίδες», Βαρουφα – Mέρκελ, Πεταλούδες: Γυμναστήριο Gym G, Ελεύθερες συμμετοχές, Τα μωρά στην εξουσία, Ονειροπαρμένοι: Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «Σκουφάς».
   Στο τέλος της παρέλασης, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, πρόσφερε στο Δήμαρχο της πόλης ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη, ως δώρο ένα πίνακα ζωγραφικής, στο πνεύμα της μέρας, τον οποίο φιλοτέχνησε η Μελίντα Πανταζή, μέλος της Άτυπης Επιτροπής.
   Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλλαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στη μεγάλη επιτυχία του φετινού καρναβαλιού:
   • Το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη.
   • Τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού - Τουρισμού και Απασχόλησης κ. Νικόλαο Λιόντο.
   • Τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πρασίνου και Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Δημήτριο Νταλάκα.
   • Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιο Καραγεώργο.
   • Τους υπαλλήλους της Καθαριότητας και Πρασίνου και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων.
   • Το Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑ κ. Βασίλειο Κρανιώτη και τον προϊστάμενο του τμήματος Ύδρευσης κ. Νίκο Τριανταφυλλάκη.
   • Τη παρουσιάστρια του καρναβαλιού Μαρίνα Αγγελάκη.
   • Το ραδιοφωνικό παραγωγό του Amvrakia Fm 91,9 Αλέξη Κατσαδωράκη για τις μουσικές επιλογές του.
   • Τον Σωτήρη Μαστρογιάννη για την ηχητική κάλυψη.
   • Τους μαθητές Γυμνασίου, που στις ιδέες τους βασίστηκαν οι αφίσες και οι προσκλήσεις του καρναβαλιού και είναι οι: Ταβάνι Στέλιος, μαθητής του Γυμνασίου Φιλοθέης, Νατάσα Πέταλη και Μυρτώ Κιτσαντά, μαθήτριες του Γυμνασίου Πέτα, Καπρούτσου Φανουρία, μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Άρτας, Λαμπράκης Χριστόφορος, μαθητής του 3ου Γυμνασίου Άρτας και Γεωργογιάννη Μαρίνα, μαθήτρια του Γυμνασίου Πέτα.
   • Τους χορηγούς της αφίσας: «ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ ΑΡΤΑΣ» και την εταιρεία «Στο Μονοπλιό».
   • Το Αρτοποιείο «ΣΟΥΛΗΣ»
   • Τον ART TV που μετέδωσε απ’ ευθείας την παρέλαση και έτσι έδωσε τη δυνατότητα σε όσους έμειναν σπίτι να απολαύσουν το καρναβάλι από τον καναπέ τους.
   • Τις εφημερίδες (έντυπες και ηλεκτρονικές) καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που πάντα συμπαραστέκονται σε αυτή την καρναβαλική προσπάθεια των γυναικών.
   • Όσες βοήθησαν στη ροή της Καρναβαλικής παρέλασης και είναι οι: Φιλιώ Τζαχρήστα, Ιουλιέτα Τζαχρήστα, Λένα Σερβετά, και Λίνα Τζαχρήστα.
   • Τους θεατές που με το γέλιο τους και τα μπράβο τους ενισχύουν ηθικά το καρναβάλι και το ταξιδεύουν στο χρόνο, κόντρα στη φθορά και στη λήθη.

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας 
Κική Μανοπούλου 
Κυριακούλα Κουτσούμπα

   Η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας βρέθηκε μέσα στους καρναβαλιστές της Άρτας και ξεχώρισε με τα κλικ της, τις πιο ωραίες στιγμές του φετινού 34ου Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, που για πρώτη φορά φέτος έγινε Σάββατο και μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι, άνδρες και γυναίκες.
   Οι παρακάτω φωτογραφίες, καθώς και το video, ανέβηκαν στο orangenews και στην σελίδα της ΦωτΟΑρτ στο facebook



Φωτο: Οι Δύτες βγάλαν βόλτα τις τσούχτρες (Μαρία Τσιόκου)



Φωτο: 5ο Γυμνασιο Άρτας (Λαμπρινή Ρήγα)




Φώτο: Νίκος Ζάρας




Φώτο: Βάλαμε τον Λύκο να φυλάει τα πρόβατα (Δ. Κατσαντούλας)




Φώτο: Δ. Παπαρούνης





Φωτο: Πραμαντιώτισα διατάζει (Μαρία Τσιόκου)




Φωτο: Παραλία (Ηλίας Λώλος)




Φωτο: Φουρνάρισσα φουρνάρισσα σε είδα και λαχτάρησα (Νίκος Ζάρας)




Φωτο: Ηλίας Λώλος




Φωτο: Και ο Αλέξης στο Καρναβάλι της Άρτας (Κατερίνα Παπαδημητρίου)














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.