24 Φεβ 2015

Όλοι ένοχοι για τον Γιακουμάκη

Ούτε τύψεις, ούτε ενοχές...

   "Τον είχαν ακινητοποιήσει σε καρέκλα, τον τραμπούκιζαν, τον έφτυναν και τον χλεύαζαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια", αποκαλύπτει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., για περιστατικό που είχε συμβεί πριν από περίπου 10 μήνες, με θύμα τον αγνοούμενο 20χρονο φοιτητή της Σχολής Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σε άλλη περίπτωση που περιγράφεται σε κάποια από τις καταθέσεις, οι δράστες είχαν κάνει τον Βαγγέλη... τζουκ μποξ! Τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα και έριχναν... κέρματα προκειμένου εκείνος να τραγουδήσει.
   Ήταν οι συμφοιτητές του. Ήταν παιδιά που γλένταγαν βασανίζοντας έναν ομίληκό τους. Ναι, γλένταγαν αδαπάνως. Διασκέδαζαν σαν τον άνθρωπο των περιστάσεων και των διαστροφικών τροπισμών, που άλλοτε γίνεται λιοντάρι –όταν αντιμετωπίζει αδύνατο-, άλλοτε γυμνοσάλιαγκας, άλλοτε αλεπού και πάντα χαμαιλέοντας.
   Είναι τα παιδιά-προϊόντα των αξιών του πρόσφατου παρελθόντος, του θρασύδειλου νταηλικιού, του αντιθετικού προσδιορισμού, του ρατσισμού και του κοινωνικού φασισμού. Είναι οι διαστροφικές αξίες εκείνων που επιδιώκουν τη σμίκρυνση των «άλλων» προκειμένου να τους φέρουν στα μέτρα τους και να τους λιώσουν.
   Ούτε τύψεις ούτε ενοχές. Πιστεύουν ότι το καλό είναι το κακό που έχει νικήσει. Το άκουσα πρόσφατα σε μία σύσκεψη από αριστερό συνδικαλιστή. «Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνει ποντίκια»! Κλέψε, συκοφάντησε, ρουφιάνεψε, παραπλάνησε, φθόνησε, μίσησε, μηχανοράφησε, πρόδωσε, γλύψε, σκύψε, υπονόμευσε, διέσυρε, τρομοκράτησε, βασάνισε, δολοφόνησε -συμβολικά ή πραγματικά-, όλα τούτα κι άλλα πολλά επιτρέπονται υπό τον όρο ότι θα «ξεπλυθούν» δίκην βρώμικου χρήματος στο χρηματιστήριο των αξιών της σύγχρονης χομπσιανής κοινωνίας, στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ που αποκαλείται «αποτελεσματική επιδίωξη του σκοπού».
   Το κακό, ακόμη και η κάθεξη του άλλου, του διπλανού είναι θεμιτή γιατί «έτσι είναι η ζωή»: «Ή αυτός ή εγώ». Σ’ ένα σύστημα που λειτουργεί με το νόμο του ισχυρότερου, του πιο πονηρού, οι «διεστραμμένοι ναρκισσιστές» είναι πανίσχυροι.
   Σε κοινωνίες όπου η επιτυχία του στόχου συνιστά τη μεγαλύτερη αξία, η εντιμότητα θεωρείται αδυναμία και η διαστροφή αποκαλείται ικανότητα! Έτσι, η διαστροφή γίνεται η βάση της λειτουργίας κάθε λογής μαφιόζικης εξουσίας και όλων των σύγχρονων ολοκληρωτικών καθεστώτων.
   Γι’ αυτό, το ζητούμενο, σήμερα, είναι η επανεύρεση της δημοκρατίας όπου θα ανθεί το κριτικό, στοχαστικό, δημοκρατικό άτομο, που είναι στις μέρες μας καθηλωμένο από τη δυναμική του ελέγχου μέσω του φόβου.
γράφει ο Γιώργος X. Παπασωτηρίου στο aRTInews

2 σχόλια:

  1. Έχουμε αναθρέψει παιδιά ψευτοτσαμπουκάδες,που δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους,τους τα έχουμε ρίξει στον ανταγωνισμό στην δημιουργία ψευτοειδώλων,και κάθε τι που είναι διαφορετικό να τσακίζεται,χωρίς να διαφέρουν απο τις ακροδεξιές απόψεις της χρυσής αυγής τα έχουμε οδηγήσει σε έναν πόλεμο όπου το ένα τρώει το άλλο ψάχνοντας βρίσκοντας και χτυπώντας τις αδυναμίες τους προκειμένου να επιβιώσουν .Δυστυχώς αναθρέφουμε παιδιά ΄΄κωλόπαιδα΄΄ και φταίμε μόνο εμείς, με την παιδεία που δημιουργήσαμε και τους την δίνουμε, με τα λάθος οικογενειακά πρώτυπα που δημιουργήσαμε,και με την κοινωνία του γλυψίματος και της πουστιάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΟ ΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΕΛΠΙΖΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ & ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΜΕ ΗΘΟΣ & ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ & ΚΑΛΟΣΥΝΗ.

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.