18 Φεβ 2015

Τελειώνουν τα έργα στα Ψαροπλιά

Θα επιστρέψουν η ΗΠΕΠΟΤΕ και οι Φίλοι του Βιβλίου στην έδρα τους;

   Το Δελτίο Τύπου που στάλθηκε από το Δημαρχείο Άρτας, όπως και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, δεν μπορεί παρά να χαροποιεί όλους τους δημότες, που επιτέλους βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάπλαση στα Ψαροπλιά, ενός χώρου που βρίσκεται στο κέντρο της Άρτας, φυσική συνέχεια της κεντρικής πλατείας και με μοναδικό, διακριτό στίγμα στην ιστορία και στην καθημερινότητα των πόλης.
   Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
   "Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το έργο της ανάπλασης της περιοχής Ψαροπλιών και οι κάτοικοι της Άρτας θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ένα χώρο, που θα ενδείκνυται για πολλές δραστηριότητες.
   Την περιοχή των Ψαροπλιών, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας και από την Δ/ντρια της Τενικής Υπηρεσίας του Δήμου για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των υφιστάμενων κτηρίων και για την ανάπλαση της περιοχής.
   Συγκεκριμένα, με την ήπια παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε και είχε ως στόχο την ανάδειξη, αξιοποίηση και λειτουργικότητα του χώρου μέσα από προσδιορισμένες χρήσεις, με παρεμβάσεις που, προκρίνουν το κοινωνικό όφελος και τονίζουν το παραδοσιακό χρώμα στην περιοχή. Στόχος της αναπαλαίωσης των υφιστάμενων κτιρίων, όπως προβλέπει και η σχετική μελέτη, ήταν η ανάδειξή του χώρου και η μόνωση της οροφής των κτισμάτων.
   Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε: "Η Δημοτική Αρχή, έχει την τύχη, να παραλαμβάνει ένα έργο το οποίο χωρίς αμφιβολία θα δώσει άλλο χρώμα στην πόλη μας, καθώς στόχος της μελέτης, ο οποίος και επιτεύχθηκε, ήταν στα αναπαλαιωμένα κτίρια να αναδειχτεί η φυσιογνωμία τους και να παραμείνει το παραδοσιακό χρώμα στην περιοχή. Το έργο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του από την ανάδοχο εταιρία και στη συνέχεια ο Δήμος θα προχωρήσει στην διαδικασία της δημοπράτησης των καταστημάτων."
   Το έργο αυτό υλοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων.
   Τέλος να αναφέρουμε ότι, στο χώρο των Ψαροπλιών πρόκειται να μεταφερθεί το ΚΕΠ του Δήμου Αρταίων που βρίσκεται στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου, έτσι ώστε ο Δήμος να εξοικονομήσει τα χρήματα του ενοικίου."

   Υστερόγραφο: Μένει να δούμε ποιες είναι οι "πολλές δραστηριότητες" που θα στεγαστούν στα αποκαταστημένα κτίρια. Να θυμίσω ότι εκεί στεγάζονταν δύο συλλογικότητες με πλούσια πολιτιστική δράση και έντονη παρουσία στην τοπική κοινωνία. Εκεί είχε το γραφείο της η ΗΠΕΠΟΤΕ (Ηπειρωτική Εταιρεία Πολιτισμού Τεχνών και Επιστημών), η οποία είχε ήδη προβεί σε εργασίες αποκατάστασης του χώρου -με έξοδα των μελών της. Εκεί, επίσης, είχαν τα γραφεία τους οι Φίλοι του Βιβλίου.
   Όμως, ο κ. Δήμαρχος στις δηλώσεις του, δεν κάνει καμιά αναφορά για πιθανή επάνοδο της ΗΠΕΠΟΤΕ και των Φίλων του Βιβλίου στην Ψαραγορά. Μιλάει μόνο για τη δημοπράτηση των καταστημάτων.
   Οπότε, εύλογα προκύπτει το ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο: Ανάμεσα στις "πολλές δραστηριότητες" περιλαμβάνονται και οι πολιτιστικές ή ο όρος φωτογραφίζει γαστριμαργικές δραστηριότητες, με την μορφή ουζομεζεδοπωλείων;
γράφει ο Γρηγόρης Τατσιόπουλος στο aRTInews


1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.