25 Φεβ 2015

Τώρα όλοι θα κριθούν από την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας

- Τι πέτυχε σε ένα μήνα η νέα κυβέρνηση
- Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο

 
   Βάρος στην εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων και στο χτίσιμο της αξιοπιστίας της νέας κυβέρνησης απέναντι στο λαό, έδωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
   Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια πρώτη αποτίμηση όσων κατάφερε η νέα κυβέρνηση, στον 1ο μήνα διακυβέρνησης της χώρας, με έμφαση στα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, ενώ τόνισε πως τώρα όλοι θα κριθούν από την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας, μετά τα πρώτα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής προσπάθειας.
   Εκτενή ενημέρωση για την πορεία της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της ως σήμερα έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα το πρωί στην, εν εξελίξει, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά του πρωθυπουργού ξεκίνησε από τις πρώτες συναντήσεις σε διεθνές επίπεδο και τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες και το αντικεμενικά αντίξοο κλίμα που συνάντησαν τα μέλη της κυβέρνησης κατά τις πρώτες επαφές τους, αλλά και τις συμμαχίες που κατάφερε να οικοδομήσει, καταφέρνοντας τελικά να ισχυροποιήσει τις διαπραγματευτικές θέσεις της χώρας στις συνεδριάσεις του Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.

Τι πέτυχε σε ένα μήνα η νέα κυβέρνηση
   Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου, του πρώτου μήνα της νέας κυβέρνησης, μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:
   α) Διαχωρίστηκε πλέον η δανειακή σύμβαση από το Μνημόνιο
   β) Κατορθώθηκε η απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο ως πλαίσιο πολιτικής λιτότητας
   γ) Η ενδιάμεση συμφωνία δίνει ανάσα στον ελληνικό λαό. 
   δ) Αποτράπηκε το σχέδιο οικονομικής/χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, που κάποιοι ήθελαν ώστε να οδηγηθούμε σε μια "κυβερνητική παρένθεση".
   ε) Δόθηκε ένα τέλος στην αξίωση για εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα, και επιτεύχθηκε η διατήρηση της ομαλότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup.

Η λίστα μεταρρυθμίσεων
   Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς και στο περιεχόμενο της λίστας μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Αντικαταστήσαμε τις απαιτήσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση με μεταρρυθμίσεις και επεμβάσεις που βασίζονται στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, ενώ επέστησε την προσοχή προς όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς θα κριθούν όλοι όχι μόνο από την ικανότητα διαπραγμάτευσης αλλά και από την ικανότητα διακυβέρνησης.

Eξειδίκευση μεταρρυθμίσεων, χτίσιμο αξιοπιστίας
   Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να εξειδικεύσει τις μεταρρυθμίσεις και να «χτίσει» αξιοπιστία απέναντι στο λαό στη βάση της υλοποίησης αυτών των μεταρρυθμίσεων, αλλά και αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους για το «ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες τομές σε ακανθώδη ζητήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες».
πηγή

10 σχόλια:

  1. Εγω συντροφε παντως ειδα την επικουρικη μου μειωμενη αποψε .Εγω σαν μελος του κομματος 1η ομ μερικα πραγματα που γινονται με το πιο κραυγαλεο την μηπαραπομπη του φασιστοειδους Γεωργιαδη μετα απο εισαγγελικη παραγγελια απο τους βουλευτες μας μου δημιουργησε απορια.Αν γινουν κανα δυο ακομά τετοια ,και να δουμε τι συμφωνησε ο αρχηγος μας θα πρεπει να αναθεωρησουμε ορισμενα πραγματα.Η αποσταση συντροφε απο το ΩΣΣΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ ειναι μικρη και πρεπει να προσεξουν ,γιατι ο λαος ειναι απελπισμενος και μια αποτυχιά του Τσιπρα θα φερει πολλα κακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζουμε μπροστά. Σύντροφοι καλό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πακη για προεδρο της Δημοκρατιας?Δεν αρχισαμε καθολου καλα εκτος αν η αλλαγη ηταν εμπρος για εναν αριστερο Καραμανλησμο?Συντροφε Λαφαζανη κρατα τα γκεμια γιατι δεν μας βλεπω καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παυλόπουλος ήταν καλή επιλογή για πρόεδρος της δημοκρατίας, γιατί: α) είναι μετριοπαθής, β) πάντοτε εκδήλωνε δημοκρατική ευαισθησία, γ) έχει εκφρασθεί υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, δ) προσωποποιεί και ενσαρκώνει την ενότητα αριστεράς και δεξιάς στην πατρίδα αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
    Αλέξη προχώρα, είμαστε στο πλευρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος ασχολείται με τον Παυλόπουλο βρε χαϊβάνια; Αν δεν πληρώσει ο άλλος ΕΝΦΙΑ, αν δεν του μειωθεί η σύνταξη, αν ξαναγυρίσει το αφορολόγητο, δεν πα να βάλουν και την μούμια του φαραώ; Ποιος θα το υπολογίζει; μονο οσοι γκρινιάζουν . κι από δω κι απο κει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κάνει καμία μεταρρύθμιση ούτε να σεβαστεί κανένα δημοσιονομικό στόχο. Θα αποφύγει την ευθεία σύγκρουση με τους δανειστές, γιαυτό και όλα τα μέτρα που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό αναβλήθηκαν (αφορολόγητο, κατάργηση ΕΝΦΙΑ κλπ) αλλά δεν θα πάρει και κανένα μέτρο λιτότητας. Έτσι όμως δεν περνά αξιολόγηση που σημαίνει πως δεν θα πάρει τα λεφτά του EFSF ούτε της ΕΚΤ. Για να μπορέσει λοιπόν να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα κάνει στάση πληρωμών στο εσωτερικό (πιθανότατα έχει ξεκινήσει, παρατήρησα πως οι πληρωμές του ΕΟΠΠΥ καθυστερούν μετά από πολύ καιρό που έμπαιναν άμεσα) ώστε να μην χρειαστεί να περάσει αξιολόγηση. Θα προσπαθήσει να φτάσει έτσι μέχρι το καλοκαίρι που θα αναγκαστεί να ζητήσει δανεικά οπότε θα ξαναβάλει στους Ευρωπαίους το δίλημμα: ή μας δίνετε δανεικά χωρίς όρους ή χρεοκοπούμε και φεύγουμε από το ευρώ. Εκεί λογικά οι Ευρωπαίοι θα αρνηθούν και θα πάμε σε εκλογές ή δημοψήφισμα.

    Δηλαδή η κυβέρνηση θα στραγγαλίσει την οικονομία το επόμενο διάστημα, θα συγκρουστεί με τους ευρωπαίους που περιμένουν μεταρρυθμίσεις και συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους και στο τέλος του δρόμου έχει νέα μετωπική σύγκρουση με αβέβαιο αποτέλεσμα. Μπήκαμε σε άσχημες περιπέτειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελλοντολογία, ελέω κληρονομικού χαρίσματος και καταστροφολογία με ATM που στερεύουν και super market χωρίς κωλόχαρτα.
      Ευτυχώς, η πραγματικότητα και η κοινωνία σας έχουν γυρίσει την πλάτη: http://tilevoasartas.blogspot.gr/2015/02/video_28.html

      Διαγραφή
    2. Για πες βρε Γρηγορη. ...ποτε θα καταργηθει ο ΕΝΦΙΑ...να ξερουμε τι μας γινεται..γιατι σ αυτα που υπεγραψε ο κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...τωρα το αμεσα πουμας εχετε λαλισει συνεχεια το βαρεθηκαμε...ααααα ρε προγραμμα της Θεσσαλονικης σ εφαγε η μαρμαγκα....και αυτο οτι θα φτυσουμε αιμα για να πληρωσουμε τα χρωστουμενα ..δεν δινω αλλο ρε φιλε...

      Διαγραφή
  7. Ρε φιλάρα, τελευταία φορά που πληρώθηκε ΕΝΦΙΑ ήταν την Παρασκευή 27 Φλεβάρη.
    Ρε φιλαράκο, όλα τα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση είναι από το πρόγραμμά Θεσσαλονίκης.
    Ρε φίλε, αν είσαι απ' αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια την έκανες γυριστή όταν οι άλλοι έφτυναν αίμα, τώρα θα δώσεις και με το παραπάνω.
    Απλά δεν είναι όλα; Και δίκαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γρηγόρη, πες στο χαϊβάνι, ότι η συμφωνία αναφέρεται μόνο στο προσεχές τετράμηνο. Πες στον παπαγάλο ότι η φορολογία είναι υπόθεση εθνικής πολιτικής και δεν χρειάζεται να είναι γραμμένο πουθενά στο Eurogroup.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.