7 Φεβ 2015

Ζητούν 60€ το κεφάλι, από τους οικότροφους της Εστίας στην Άρτα!!!

Οι σπουδαστές καταγγέλλουν τη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου

   Και να, που το ΤΕΙ Ηπείρου βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της αρνητικής προσοχής, εξαιτίας μιας αψυχολόγητης απόφασης της Διοίκησης, που έρχεται για άλλη μια φορά να σταθεί απέναντι στους σπουδαστές. Μιας διοίκησης, που αντί να διεκδικήσει τα απαραίτητα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ, προτιμά να μετακυλύει το πρόβλημα στους σπουδαστές και στις οικογένειές τους.
   Ήταν Ιούνιος του 2012, όταν αποφάσισε να ανασταλεί η λειτουργία των εστιατορίων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σιτίζονται οι σπουδαστές, γεγονός που οδήγησε στην κατάληψη του Διοικητηρίου.
   Ήταν Φθινόπωρο του 2014, όταν ο αψυχολόγητος τρόπος που διαχειρίστηκε το ζήτημα των εξωτερικών καθηγητών μουσικών η διοίκηση του ΤΕΙ οδήγησε σε κατάληψη 6 εβδομάδων, που έληξε, όχι με διαπραγμάτευση και συμβιβασμό και αμοιβαίες υποχωρήσεις για το καλό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά με την παρουσία δύο διμοιριών ΜΑΤ και με την απειλή βίαιης εισβολής και συλλήψεων.
   Και να, που έφθασε ο Φλεβάρης του 2015 και με νέα απόφασή της, η Διοίκηση ζητά από τους οικότροφους της Εστίας, της πιο αδύναμης –οικονομικά- ομάδας, να πληρώσουν το ποσό των 60 ευρώ, για την προμήθεια κάρτας για το μηχάνημα «φύλαξης» που τοποθετήθηκε στην είσοδο του κτιρίου. Και μάλιστα, με την απειλή του διωγμού τους από τα δωμάτιά τους, εάν δεν το πράξουν.
   Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς εάν οι άνθρωποι που διοικούν το ΤΕΙ Ηπείρου έχουν επίγνωση της ελληνικής πραγματικότητας και των οικονομικών δυσκολιών που περνάει σήμερα η ελληνική οικογένεια. Για το αν, εκτός από διαχειριστές προγραμμάτων και εκτελεστές προϋπολογισμών, έχουν αντιληφθεί ότι έχουν επίσης εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό ρόλο. Και ότι διοικούν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανήκει στο σύστημα δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
γράφει ο Γρηγόρης Τατσιόπουλος στο aRTInews

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ 
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
   Με αφορμή την ανακοίνωση της σπουδαστικής μέριμνας εκ της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου, σχετικά με την εγκατάσταση εισόδου με χρήση μηχανήματος για την είσοδό μας στην εστία και η οποία μας γνωστοποιήθηκε στις 21/01/2015, αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί.
   Θέλουμε να τονίσουμε αρχικά, πως η φύλαξη της εστίας εδώ και μερικά χρόνια καλύπτεται εξ ολοκλήρου από έναν και μόνο φύλακα ο οποίος παρέχει την υπηρεσία του τα πρωινά. Η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου είναι υποχρεωμένη να μας παρέχει 24ωρη φύλαξη. Αντ' αυτού το καινούριο της μέτρο είναι η εγκατάσταση μηχανήματος στην είσοδο της εστίας, όχι για την δική μας ασφάλεια, όχι για την ασφάλεια του κτιρίου, αλλά για την πληρωμή του ποσού των 60 ευρώ ως εγγύηση για την παραμονή μας στην εστία. Η διοίκηση για άλλη μια φορά επέλεξε να μας απειλήσει πως αν δεν πληρώσουμε το ποσό αυτό δεν θα πάρουμε κάρτα και άρα θα βρισκόμαστε εκτός εστίας.
   Μας εξοργίζει που η Σπουδαστική Μέριμνα δεν αντιδρά, μας εξοργίζει που η Διοίκηση για άλλη μια φορά συμπεριφέρεται εκδικητικά και δυσχεραίνει τις ίδιες μας τις ζωές.
   Θέλουμε να κάνουμε κατανοητό, πως η ανθρώπινη παρουσία του φύλακα παρέχει ασφάλεια, τόσο του κτιρίου όσο και δικιά μας, κάτι που ένα μηχάνημα δεν μπορεί να προσφέρει. Επίσης θεωρούμε ειρωνικό την τοποθέτηση μηχανήματος την ώρα που δεν καλύπτονται οι βασικές μας ανάγκες όπως αυτές της θέρμανσης, του ζεστού νερού, των πλυντηρίων και του δικτύου ίντερνετ. Η εστία έχει πολλές ανάγκες και η Διοίκηση όχι μόνο δεν τις καλύπτει ορθά, αλλά μας δημιουργεί καινούργια. Οι επιδιορθώσεις που μας υποσχέθηκαν δεν έγιναν ποτέ. Η αντικατάσταση των πλυντηρίων έγινε κερματοδέκτης στα ίδια παλιά πλυντήρια. Το δίκτυο του ίντερνετ δεν λειτουργεί σωστά εδώ και χρόνια. Το μηχάνημα εισιτηρίων δεν τοποθετήθηκε ακόμα την ώρα που ο οδηγός του αστικού λεωφορείου μας χρεώνει περισσότερα χρήματα για εισιτήριο προς το ΤΕΙ.
   Όπως γίνεται κατανοητό, το μηχάνημα δεν λύνει κανένα από τα παραπάνω προβλήματα και δεν έχει καμία χρησιμότητα.
   Μας ζητήθηκε να υπογράψουμε και να πληρώσουμε το ποσό των 60 ευρώ με την απειλή του εκδιωγμού μας από τα δωμάτιά μας. Οι απειλές και οι κυρώσεις δεν αναγνωρίζονται από εμάς και ζητάμε:
   1) Την επιστροφή των χρημάτων μας πίσω (όσοι εστιακοί φοιτητές πιέστηκαν και τελικά πλήρωσαν).
   2) Την αποκατάσταση της 24ωρης φύλαξης με παρουσία περισσότερων του ενός φύλακα και απομάκρυνση μηχανήματος εισόδου (όπου δεν πληρεί καμία προστασία από τυχόν προβλήματα).
   3) Την διατήρηση και την αύξηση των ωρών θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού.
   4) Την απομάκρυνση του κερματοδέκτη από τα πλυντήρια.
   5) Την επιδιόρθωση του ίδιου ή την εγκατάσταση νέου δικτύου ίντερνετ.
   6) Την παύση οποιασδήποτε απειλής που έχει να κάνει με τη ζωή μας στην εστία, τόσο σε εμάς όσο και στη φύλαξη όπου η δουλειά της είναι αυτή για την οποία προσλήφθηκε.
   
   Υ.Γ. Τέλος να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά πως εμείς, οι οικότροφοι φοιτητές της εστίας Άρτας, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε συλλογικά για τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας για δωρεάν παροχές, για δωρεάν παιδεία και δωρεάν σπουδές, για τις ίδιες μας τις ζωές. Γιατί οι ανάγκες μας δεν κοστολογούνται και δεν είναι μαθηματικά!

10 σχόλια:

  1. Ας τα δώσουν και οι σπουδαστές σε βάθος τρεισήμισι ετών όπως ακριβώς και ο Αλέξης με τις προεκλογικές εξαγγελίες για αφορολόγητο στα 12000 στο συμβόλαιο με το λαό,,, ή μήπως κάνω λάθος τελικά; Ο Αλέξης το είχε πει αυτό ή ο συγχωρεμένος ο Ανδρέας; Τι σημασία έχει θα μου πει κάποιος Θα ο ένας Θα και ο άλλος. Εις υγείαν των εύπιστων Αέναων κορόιδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπαράσταση στους σπουδαστές. Η νέα δημοκρατική κυβέρνηση θα επιληφθεί και θα τους δικαιώσει. Η παιδεία πρέπει να είναι δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σπουδαστές ΤΛΠΜ, με νέα απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, στις 5/2, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και την κατάληψη.
    http://tlpmsyllogos.blogspot.gr/2015/02/5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου, δεν ξέρω αν ακούς πολλά παπαγαλάκια ή αν είσαι ο ίδιος ένα απ' αυτά. Σίγουρα πάντως δεν άκουσες τις προγραμματικές δηλώσεις.
    Τέλος πάντων, όπως και να 'χει το θέμα, μόνο και μόνο το γεγονός ότι ειρωνεύεσαι την ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους δείχνει τι ακριβώς είσαι.
    Και κάτι ακόμη: Είτε ανήκεις σε αυτούς που απαιτούν την κωλοτούμπα, για να μην τους χέσει ο κόσμος για τις δικές τους, είτε σε αυτούς που την ελπίζουν, για να έχουν άλλοθι για τον μονολιθισμό τους, το γεγονός είναι ένα. Αυτή την στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (72%) στηρίζει τις κινήσεις μιας κυβέρνησης που, ενώ καλά-καλά δεν έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, άλλαξε την ψυχολογία και επανέφερε την αισιοδοξία και την αξιοπρέπεια. Μάλλον αυτό σε ενοχλεί, αλλά δεν πειράζει. Δεν ξέρω αν θα το πιεις εις υγείαν ή όχι, αλλά θα το πιεις φίλε μου, θα το πιεις με το ζουμί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο κακό είναι να δίνονται 60 ευρώ για εγγύηση, τα οποία όταν τελειώσουν και δεν υπάρχουν ζημιές θα τα πάρουν πίσω;
    ΕΛΕΟΣ βρε παιδιά. Πείτε κάτι πιο σοβαρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περασα ΤΕΙ στη Χαλκιδα μα δε πηγα. Ο πατερας δεν είχε να με στειλει. Σου φτάνει η να σου πω κατι σοβαροτερο? Σα δε ντρεπεσαι. Οι χορτασμενοι νομιχουν οτι ειναι ολοι ετσι

      Διαγραφή
  6. H 24ωρη φύλαξη επιβάλλεται. Αυτό πρέπει να γίνει εκ των ούκ άνευ ....
    Οι βελτίωση των συνθηκών επίσης!
    Αλλά οι καθιστωτικές λογικές να μην φεύγουν μερικοί ακόμα και όταν τελειώνουν τα
    4 χρόνια σπουδών ή έχουν παρουσιαστεί άλλοι με χαμηλότερο εισόδημα,
    δεν είναι δίκαιο. Και είναι εκ του πονηρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως και με το δεύτερο μέρος του σχολίου σου. Ας ελπίσουμε πως θα ενδιαφερθεί κάποια στιγμή η Διοίκηση και γι αυτό κι όχι μόνο για το πώς θα μαζεύει 60ευρα

      Διαγραφή
  7. Τα 60άρια είναι εγγύηση για τυχόν ζημιές και επιστρέφεται.\
    Σιγά τώρα ο φίλος από την Χαλκίδα να έχει εισητήρια για να έρθει από Χαλκίδα,
    και να κολλάει στο 60άρι. Λόγια του αέρα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ...
    Η υποκρισία έχει και όρια.
    Όσο για την ανέχεια, δίκιο έχεις φίλε από την Χαλκίδα. Δυστυχώς διαχείριση φτώχειας
    γίνεται. Αυτά που συμβαίνουν γενικότερα είναι εντελώς απαράδεκτα. Και το κακό είναι
    πως δεν μας βαράει όλους το ίδιο. Κάποιους τους εξαθλιώνει... τους διαλύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Φύλακας επί 24ώρου βάσεως επιβάλετε. Γιατί αλλιώς θα γίνει άνδρο κακοποιών!
    Είναι επείγον.
    Σας υπενθυμίζω πως και μόνο η εγκατάσταση στην είσοδο μηχανήματος με κάρτα,
    την κατέστρεψαν σε μια μόνο μέρα! Ο νοών νοείτο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.