28 Φεβ 2015

Τεράστιο προβάδισμα με 27 μονάδες, για τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

- Συντριπτική αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα
- Τι απαντούν για την διαπραγματευτική στάση και την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης και ποια η θέση τους στο ερώτημα "ευρώ ή δραχμή;"


   Τεράστιο προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, με το κυβερνών κόμμα να προηγείται κατά 26,9 μονάδες.
   Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 47,6% έναντι 20,7% της ΝΔ. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 6,4%, η Χρυσή Αυγή 5,9%, το ΚΚΕ 4,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3%, το ΠΑΣΟΚ 3,4%, η Ένωση Κεντρώων 2,8%, το Κίνημα του Παπανδρέου 1,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.


   Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 42,1% έναντι 18,3% της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,3%, ΚΚΕ με 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, ΠΑΣΟΚ με 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,5% και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4%.


   Ακόμα μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, καθώς συγκεντρώνει 55% έναντι 13% του Αντώνη Σαμαρά.


   Σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, την επικροτεί το 68% των ερωτηθέντων, ενώ το 23% δηλώνει δυσαρεστημένο. Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, συμφωνούν σε ποσοστό 85%, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής σε ποσοστό 53%, του Ποταμιού 64%, του ΚΚΕ 67%, του ΠΑΣΟΚ 53% και τέλος οι ψηφοφόροι της ΝΔ συμφωνούν σε ποσοστό 55%.


   Παράλληλα, το 76% αξιολογεί ως θετική την πορεία της κυβέρνησης, έναντι 18% που την αξιολογεί ως αρνητική.


   Σε ερώτηση για το αν η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα πέτυχε μέχρι στιγμής περισσότερα ή λιγότερα από την κυβέρνηση Σαμαρά, το 59% απαντά περισσότερα και το 19% λιγότερα, ενώ το 12% απαντά τα ίδια.


   Στην ερώτηση τέλος για παραμονή στη ζώνη του ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή, υπέρ του ευρώ απαντά το 81% και 15% προτιμά τη δραχμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.