20 Δεκ 2014

Οι σπουδαστές του ΤΛΠΜ αποχώρησαν από το Διοικητήριο του ΤΕΙ με χορούς και τραγούδια - ΦΩΤΟ & VIDEO

- Με το κεφάλι ψηλά και ηθικά δικαιωμένοι
- Δείτε το video
 
   Αυτό που περιμέναμε εδώ και μέρες να συμβεί στην Άρτα, έγινε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, πραγματικότητα: Δύο κλούβες των ΜΑΤ πάρκαραν έξω από το υπό κατάληψη κτίριο του Διοικητηρίου, ενώ πολυάριθμα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, περιπολικά και της Ασφάλειας, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.
   Αμέσως, η είδηση μεταδόθηκε, μέσω facebook, με κινητά τηλέφωνα, στόμα με στόμα και πολλοί Αρτινοί έσπευσαν επί τόπου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σπουδαστών, που από το blog τους καλούσαν την τοπική κοινωνία να τους συμπαρασταθεί.
   Όταν έφτασα στο Διοικητήριο, βρήκα πολύ κόσμο να έχει συγκεντρωθεί έξω από το Διοικητήριο, τους σπουδαστές μέσα στο κτίριο να συνεδριάζουν και, στο απέναντι πεζοδρόμιο, τις κλούβες των ΜΑΤ, αστυνομικούς με στολή και με πολιτικά, καθώς επίσης τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Ευριπίδη Γλαβά και τον Διευθυντή του ΤΛΠΜ, Αναστάσιο Τσίμα.
   Οι φοιτητές, έστω και την ύστατη στιγμή, μετά από 6 εβδομάδες που συναντούσαν αδιαλλαξία στην όποια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, ζήτησαν να μην παραβιασθεί το άσυλο και να μην πραγματοποιηθεί αστυνομική εισβολή στο Ίδρυμα. Για να αποφορτισθεί η τεταμένη ατμόσφαιρα, δέχτηκαν να αποχωρήσουν, αφού, όμως, πρώτα έμπαινε στο κτίριο ο Πρόεδρος, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ, η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού, για να πιστοποιήσουν ότι δεν έχει προκληθεί κανενός είδους καταστροφή στα γραφεία και στις εγκαταστάσεις και να παραλάβουν "τα κλειδιά" του κτιρίου. Ζήτησαν, μόνο, μισή ώρα διορία να μαζέψουν τα πράγματά τους (στρώματα, κουβέρτες, sleepingbags, κατσαρολικά και φυσικά τα μουσικά τους όργανα).
   Οι κλούβες με τα ΜΑΤ αποχώρησαν και ενώ όλα έδειχναν έτοιμα, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος προχώρησε σε μια κίνηση που παραλίγο να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα και σχολιάστηκε αρνητικά όχι μόνο από τους συγκεντρωμένους, αλλά, ακόμη και από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας που βρισκόταν έξω από το κτίριο. Αρνήθηκε πεισματικά να μπει στο κτίριο σε αυτή την άτυπη "τελετή παράδοσης-παραλαβής" και μετά από λίγο, αποχώρησε, αγκαζέ, με τον Διευθυντή του Τμήματος.
   Ευτυχώς, αντίθετα με την αδιαλλαξία των διοικούντων, που απέδειξαν ότι είναι μέρος του προβλήματος, οι σπουδαστές έβαλαν το Ίδρυμα πάνω από γινάτια και εμμονές και χωρίς να φοβούνται μήπως "τσαλακωθεί" η εικόνα τους, αποχώρησαν με το κεφάλι ψηλά, με χορούς και με τραγούδια.



   Για αρκετή ώρα στήθηκε γλέντι στην αυλή του Διοικητηρίου και στον δρόμο μπροστά απ' αυτό, με τους σπουδαστές και τους Αρτινούς αλληλέγγυους να φωνάζουν συνθήματα, να χορεύουν, να ζητωκραυγάζουν και να δίνουν την υπόσχεση ότι ο αγώνας και η αλληλεγγύη συνεχίζονται, καθώς όπως φαίνεται έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία του ΤΕΙ και να εξασφαλισθεί το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.