20 Δεκ 2014

Οι Πολιτιστικοί Φορείς-Σύλλογοι-Σωματεία της Πιερίας στέλνουν ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας και αντίδρασης για τα διαλυτικά φαινόμενα στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας

"Υψώνουμε φωνή αγανάκτησης και αγωνίας για τα τεκταινόμενα"

   Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας 12 πολιτιστικών φορέων-συλλόγων της Πιερίας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα, στάλθηκε πριν από 25 λεπτά.
   Λέω "παράξενο", γιατί μόλις σήμερα, έγινε η "εκκαθαριστική κίνηση" της Διοίκησης του ΤΕΙ με την βοήθεια ΜΑΤ που κατέφθασαν από τα Γιάννενα και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η επιστολή έφθασε "κατόπιν εορτής".
   Πού να φανταστούν οι άνθρωποι ότι Σαββατιάτικα, παραμονές Χριστουγέννων, κάποιοι θα έστελναν τα ΜΑΤ να σπάσουν την κατάληψη των σπουδαστών;
   Επικοινώνησα με τον αποστολέα της επιστολής και τον πληροφόρησα για όσα έγιναν σήμερα, στέλνοντάς του, μάλιστα το link της ανάρτησης. Η απάντησή του ήταν άμεση και ξεκάθαρη:
"Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως έστω και τώρα είναι πολύ χρήσιμη η επιστολή αυτή μιας και εσείς όπως αναφέρετε "ο αγώνας και η αλληλεγγύη συνεχίζονται.....
Όλοι οι σύλλογοι μαζί ευελπιστούμε στη δημοσίευση αυτής της επιστολής"
   Αυτή είναι η επιστολή των 12 Πολιτιστικών Φορέων από την Πιερία:

Οι Πολιτιστικοί Φορείς-Σύλλογοι-Σωματεία της Πιερίας
για τo Tμήμα Λαϊκής και  Παραδοσιακής Μουσικής - ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας και αντίδρασης  για τα διαλυτικά φαινόμενα στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής  Μουσικής  Άρτας.
       Με αίσθημα ευθύνης και βαθιά πίστη στην πολύτιμη αξία και την  τεράστια συμβολή της λαϊκής μας παράδοσης στη διατήρηση  της υπόστασης, της ταυτότητας και της αυτογνωσίας του τόπου και της κοινωνίας αλλά και στον μελλοντικό καθορισμό τους, απευθυνόμαστε σε κάθε θεσμικό φορέα και παράγοντα  της Πολιτείας, στους Αυτοδιοικητικούς Οργανισμούς, στο σύνολο των Μ.Μ.Ε και στους Έλληνες  πολίτες για να εκφράσουμε και να διατρανώσουμε το μέγιστο ενδιαφέρον μας, τον εντονότατο προβληματισμό μας, την απόλυτη αντίδραση και τη μέγιστη  διαμαρτυρία μας για τα εντεινόμενα παρακμιακά φαινόμενα και την αδιαμφισβήτητη κρίση και υποβάθμιση της λειτουργίας του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας, στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου- Σχολή  Καλλιτεχνικών Σπουδών.
      Η λαϊκή και παραδοσιακή μας μουσική μας συνδέει και μας συμφιλιώνει με το παρελθόν και τις ρίζες μας. Καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την καλλιέργεια και την προσωπικότητά μας, την πνευματικότητα και  την κοινωνική-πατριωτική μας συνείδηση, την αγάπη και την αφοσίωση των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, στην κληρονομιά και στις παραδόσεις μας. Αποτελεί βασικό, καθοριστικό στοιχείο του Πολιτισμού  μας που θα πρέπει να αποτελεί μια από τις προτεραιότητες στην εκπαίδευση των νέων μας μέσα από  Τμήματα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής.
     Οι πολιτιστικοί φορείς, στις δράσεις των οποίων η Λαϊκή και Παραδοσιακή Μουσική, η δημοτική ποίηση και τα μουσικά όργανα καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο, που θεωρούμε το επίπεδο της μουσικής παιδείας των νέων και του λαού μας βαρόμετρο και καθοριστικό ρυθμιστή  του επιπέδου του εν γένει πολιτισμού μας, που με ανιδιοτέλεια, ρομαντισμό και επιμονή υπηρετούμε αυτό το χώρο, υψώνουμε φωνή αγανάκτησης και αγωνίας για τα τεκταινόμενα στο παραπάνω Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και ζητούμε όχι μόνο την άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης αλλά και την αναβάθμιση των σπουδών του για το καλό και το μέλλον των φοιτητών- νέων και της κοινωνίας μας.
Οι Πολιτιστικοί Φορείς-Σύλλογοι- Σωματεία της Πιερίας         10  Δεκεμβρίου  2014
                                              ακολουθούν υπογραφές
                           επωνυμία                                                                                          υπογραφή

  1. Ιστορικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «Κοτζά Αναστάς»
  2. Πολιτιστικός Σύλλογος Αλωνίων «Διογένης ο Κυνικός»
  3. Εύξεινος Πόντος Κορινού
  4. Πολιτιστικός Σύλλογος Σεβαστής
  5. Πολιτιστικός Σύλλογος Κούκου
  6. Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων «ο Πόντος»
  7. ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
  8. Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Σταθμού Κατερίνης
  9. Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Νέας Τραπεζούντας
  10. Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας
  11. Λαογραφικός Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ο Πόντος»
  12. Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.