11 Νοε 2014

Η κοπέλα από το Αθαμάνιο της Άρτας, που κατατρόπωσε Άδωνι και κυβερνητική προπαγάνδα στον Πρετεντέρη - VIDEO

Ιωάννα Σ.

   Εγώ τον Πρετεντέρη, δεν τον παρακολουθώ πια, γιατί με εκνευρίζει η τόση... αντικειμενικότητα, δεν την αντέχω. Όμως, χθες το βράδυ έκανα λάθος που δεν παρακολούθησα την ΑναΝτροπή του, γιατί έχασα την ευκαιρία να τον δω να πηγαίνει για μαλλί και να βγαίνει κουρεμένος.
   Δεν λέω, έκανε ό,τι μπορούσε ο Μαστοράκης, συγγνώμην ο Πρετεντέρης ήθελα να πω, συνηθίζουμε εμείς οι Αρτινοί τις "λεκτικές υπερβολές", για να κάνει την εκπομπή του όπως πάντα, δηλαδή ένα όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Έκοβε τους μαθητές, τους ειρωνευόταν, τους πατρονάριζε, έριχνε διαφημίσεις στα στενάχωρα σημεία, έδινε πάσες στον Μπουμπούκο, προσπάθησε να φτιάξει έναν δράκο που υποτίθεται καθοδηγεί τους μαθητές που ξεσηκώνονται, αλλά πού να φτουρήσει ο ψόφιος, όταν απέναντί του είχε την ζωή;
   Την πάτησε, λοιπόν και έφερε απέναντί του τα παιδιά, πιστεύοντας ότι οι άμαθοι πρωταγωνιστές των κοινωνικών εξελίξεων και των κινητοποιήσεων, θα ήταν εύκολα θύματα στην εμπειρία του στην παραποίηση της πραγματικότητας...
   Την πάτησε όμως και στην «Ανατροπή» της Δευτέρας, έγινε σκόνη η κυβερνητική προπαγάνδα και οι θεωρίες συνωμοσίας και αποκαλύφθηκε «γυμνή» η κατάσταση στην εκπαίδευση.
   Ο «ιθύνων νους», λοιπόν, των κινητοποιήσεων των μαθητών, ο οποίος παρότρυνε μέσω του facebook τους συμμαθητές του να προχωρήσουν σε καταλήψεις, ο Ευτύχης, μαθητής Λυκείου, μίλησε και αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν σ΄ αυτή του την απόφαση, να παρακινήσει δηλαδή τους συμμαθητές του να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. 
   Δίπλα του, η Ιωάννα, το «πρόσωπο της ημέρας», ένα πανέμορφο κορίτσι, κόρη εκπαιδευτικών, εκ των οποίων ο πατέρας της είναι σε διαθεσιμότητα, ετοιμόλογη, καίρια στις παρεμβάσεις, εκφράζοντας τις ανησυχίες και τις ελπίδες της νέας γενιάς, και, ως εκ τούτου, αγνή αλλά και ώριμη, νηφάλια αλλά και ενθουσιώδης, με πλήρη επίγνωση ότι έχει το δίκιο με το μέρος της, «κατατρόπωσε» στην κυριολεξία έναν αμήχανο Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος το μόνον που κατάφερε να της προσάψει -κι αυτό όταν τα μικρόφωνα είχαν σιγήσει για διαφημίσεις-, ήταν ότι θα είναι άξια διάδοχος του Τσίπρα!!!
   Πού να ήξερε ο Μπουμπούκος, όταν το έλεγε αυτό, ότι η Ιωάννα Σ. είναι από το Αθαμάνιο, όπως κι ο Αλέξης Τσίπρας!!!
   «2000 καθηγητές σε διαθεσιμότητα εδώ και ενάμιση χρόνο» είπε με το αφοπλιστικό της χαμόγελο η νεαρή μαθήτρια, για να σπεύσει ο δαιμόνιος δημοσιογράφος του Mega, να επιχειρήσει να εκμαιεύσει πολιτική καθοδήγηση και υποκίνηση «Αυτό που το έμαθες, Ιωάννα μου;», αλλά την πάτησε: «Είμαι κόρη εκπαιδευτικών, ο πατέρας μου είναι σε διαθεσιμότητα» απάντησε η χαμογελαστή Ιωάννα και συμπλήρωσε ότι «η μητέρα μου είναι δασκάλα, οι μισθοί τους είναι υποδεκαπλάσιοι των μισθών που παίρνετε και δεν μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε το αίτημα μας. Δεν αντέχουμε άλλο»!!!
   Οι μύθοι της κυβέρνησης, κατά τ΄ άλλα, παρά τα ψελλίσματα και τις λεκτικές θωπείες του προσκεκλημένου στην εκπομπή υφυπουργού Παιδείας, διαλύθηκαν. Φάνηκε περίτρανα ότι οι καταλήψεις των σχολείων, ανταποκρίνονταν στην ανάγκη έκφρασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των μαθητών, οι οποίοι βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται, ότι δεν έχουν κανένα μέλλον, ότι οι ελπίδες τους διαψεύδονται και επιπλέον υπόκεινται σε ένα επίπονο και ατελέσφορο βασανιστήριο για να περάσουν στο Πανεπιστήμιο, στο οποίο τους επιβάλει το υφιστάμενο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε μια αναχρονιστική και εκδικητική αντίληψη για τη μόρφωση.
   Εξανεμίσθηκε και η κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία βασίσθηκε στην επιστράτευση από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας – η οποία θα έπρεπε να είναι, αν μη τι άλλο, στο πλευρό των μαθητών – της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ώστε να καταδείξει δήθεν ότι οι καταλήψεις των σχολείων ήταν υποκινούμενες, ελεγχόμενες και κατευθυνόμενες από πολιτικά κόμματα και, -γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας-, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο επιδόθηκε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με την επίκληση ακόμη της «εγκυκλίου Τέντε» περί παρέμβασης στις περιπτώσεις καταστροφών στα σχολεία, όπως απεδείχθη, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απόπειρα να ρίξει η κυβέρνηση στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης.
   Κι όλα αυτά λόγω δύο παιδιών, στα οποία εδόθη απλώς και μόνον η ευκαιρία να μιλήσουν, να ορθώσουν το λόγο τους, να περιγράψουν την κατάσταση στη Μέση Εκπαίδευση, να πουν την άποψή τους, να εκφράσουν τις αγωνίες και να απαντήσουν στο «γιατί».
   Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα το ξανακάνει το ίδιο λάθος ο Πρετεντέρης. Η χθεσινή «Ανατροπή» θα του γίνει μάθημα και θα διαλέγει καλύτερα τους προσκεκλημένους του, ώστε να είναι είτε χειραγωγούμενοι, είτε του χεριού του...
   Άλλωστε και σήμερα, προσπάθησαν να ξεχαστεί η χθεσινή εκπομπή. Το video δεν ανέβαινε με τίποτε στο site του Mega. Χρειάστηκε να πέσει άγριο "κράξιμο" στο Internet, όπου έγινε σλόγκαν το "πού είναι το video, οέο", για να ανεβάσουν τελικά το video κατά το μεσημέρι.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.