27 Νοε 2014

Η εκδήλωση του Δήμου Αρταίων είναι "μία καραμπινάτη νεοφιλελεύθερη υπηρεσία κατά των αγροτών"

Όσοι πάτε, μην ξεχάσετε να τους ρωτήσετε για την Αγροτική τράπεζα, τη ΔΩΔΩΝΗ, την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων κλπ και αν εστιάσετε στις γραβάτες, να είστε σίγουροι ότι είναι δεμένες από το λαιμό των αγροτών

   Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε ως σχόλιο σε Δελτίο Τύπου του Δήμου Αρταίων, σχετικά με την εκδήλωση (δείτε εδώ) "1η Γιορτή πορτοκαλιού, ακτινιδίου και ελιάς", που διοργανώνει ο Δήμος στην ΔΙΩΝΗ, την Κυριακή 30 Νοέμβρη.
   Το έχει στείλει τακτικός σχολιαστής του ΤΗΛΕΒΟΑ και αναφέρει τα παρακάτω:
   Αν και πρόκειται για μία ακόμη εκδήλωση νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, που εμπεριέχει ακραίες πολιτικές του φιλελευθερισμού και όχι μία αθώα εκδήλωση που θα σταθεί στο πλευρό του παραγωγού της ελιάς, της πορτοκαλιάς κλπ.
   Στέκομαι μόνο στον τίτλο μιας από της θεματικές της: «Η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ένα επιπλέον εργαλείο γεωργικής ανάπτυξης».
   Να θυμίσω ότι με την προηγούμενη ΚΑΠ διαλύθηκε ο παραγωγικός, βιομηχανικός τομέας της ζάχαρης και του καπνού, χαρίστηκε η Αγροτική (τράπεζα) στον Σάλα, έγιναν πάρτυ εγκάθετων κερδοφόρες συνεταιριστικές επιχειρήσεις, όπως η ΔΩΔΩΝΗ ξεπουλήθηκαν κλπ.
   Η νέα ΚΑΠ είναι πιστή συνέχεια της προηγούμενης, έχει σχεδιαστεί (χωρίς την γνώμη των αγροτών) για να πλουτίσουν οι πολυεθνικές, οι εταιρείες συμβούλων, οι πιστοποιητικές εταιρείες, οι χημικές βιομηχανίες (γενετικό υλικό, φυτοφάρμακα, λιπάσματα κλπ) και οι συμβουλάτορες κάθε είδους. Η νέα ΚΑΠ έρχεται με μειωμένες επιδοτήσεις, με κύριο αίτημα τη συρρίκνωση των αγροτών και ξεπαστρεύει τους περισσότερους (ολόκληρες αγροτικές κοινωνίες) μέσω διαχωρισμών και των επιδοτήσεων, σε ενεργούς αγρότες και μη.
   Αγρότες του καναπέ ονομάζουν τους αγρότες που δεν περιλαμβάνονται στα σχέδιά τους, τα γνωστά σε όλους "ΤΑ ΝΕΑ". Τέτοια πρεμούρα.
   Η εκδήλωση είναι μία καραμπινάτη νεοφιλελεύθερη υπηρεσία κατά των αγροτών, τουλάχιστον αυτών που συνιστούν και το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού πληθυσμού και που θα δει τα επόμενα χρόνια να τον διαλύουν στην κυριολεξία. Ο αγροτικός τομέας είτε θα εισάγεται και θα ελέγχεται η τροφή, είτε θα αποτελεί μέρος της "ολοκληρωμένης διαχείρισης" των εταιρειών. Όσοι πάτε μην ξεχάσετε να τους ρωτήσετε για την Αγροτική τράπεζα, τη ΔΩΔΩΝΗ, την εισαγωγή αγροτικών προϊόντων κλπ και αν εστιάσετε στις γραβάτες, να είστε σίγουροι ότι είναι δεμένες από το λαιμό των αγροτών.
   Όσοι δεν σπαταλήσουν το χρόνο τους στα γαλαζοφιλελεύθερα φόρα της σοβαρής ακροφιλελεύθερης δεξιάς ας διαβάσουν:
1) http://prezatv.blogspot.gr/2014/07/5_25.html 
2) πιο πολιτικό: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17158:kantaras-ee&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

"17/11/1973"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.