29 Οκτ 2014

Υποκινείται "ρίξιμο" της Ηπείρου, στο νέο ΕΣΠΑ, από μικροπολιτικά συμφέροντα

Όλγα Γεροβασίλη: Να σταθούμε απέναντι σε αυτό και να διεκδικήσουμε το μάξιμουμ για την Ήπειρο

   Τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα επισκέφτηκε,  τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, το πρωί, η επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους Βασίλη Τσίκαρη και Σπύρο Πάικα.


   Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την πορεία της αυτοδιοίκησης, η επόμενη προγραμματική περίοδος, το αεροδρόμιο και οι οδικοί άξονες.
    Σε ό,τι αφορά στα γενικότερα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας, δήλωσε πως και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι Δήμοι πρέπει να είναι διεκδικητικοί απέναντι στην κεντρική εξουσία.
   Υποβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, διέκρινε από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αναφερόμενη στο νέο ΕΣΠΑ, υπογράμμισε πως υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια ανισοκατανομή σε ό,τι αφορά στις περιφέρειες Βορρά-Νότου, αλλά και στην Ελλάδα υπάρχει ενδοπεριφερειακή ανισοκατανομή που υποκινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα.
   «Να σταθούμε απέναντι σε αυτό και να διεκδικήσουμε το μάξιμουμ για την Ήπειρο για να μπορέσει αυτό το «εργαλείο» να είναι πραγματικά αναπτυξιακό», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.