17 Οκτ 2014

Σοβαρή καταγγελία ψαράδων για την συνεχιζόμενη ρύπανση στον ποταμό Λούρο και τον Αμβρακικό κόλπο

- Το νερό είναι σαν... γάλα!!!
- Κραυγή αγωνίας από τους ψαράδες: "ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΨΑΡΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ"

   Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έρχεται στην επιφάνεια, που με αποδείξεις μιλά, για συνεχιζόμενη ρύπανση στο Λούρο ποταμό, αλλά και στον Αμβρακικό κόλπο...


   Την καταγγελία κάνουν αλιείς, οι ποίοι σε κατάσταση σοκ, βλέπουν τη ρύπανση να συνεχίζεται και ζητούν το ξεσήκωμα των δήμων Ζηρού και Πρέβεζας, για την τραγική αυτή κατάσταση, αφού η μόλυνση των νερών, είναι κάτι που οι ίδιοι, έχουν διαπιστώσει από πρώτο χέρι.
   Με γλαφυρότητα, αλλά και αγανάκτηση περιγράφουν την κατάσταση ως εξής:

 "Δηλητήριο ο Λούρος ποταμός μετά από μια αυτοψία που κάναμε μονοί μας ο ποταμός Λούρος στο ύψος στο Δ.Δ στεφάνι ο αύλακας της μαυρής που πέφτει στο ποτάμι χωρίζεται σε ΔΥΟ νερά το ένα από τον ποταμό που έρχεται από Πέτρα είναι καθαρό και το ΔΕΥΤΕΡΟ είναι ΣΑΝ ΓΑΛΑ .
Βλέπουμε ψάρια να μην μπορούν να πάρουν ανάσα και να ψοφάνε και το δεύτερο και χειρότερο πιάνουμε δέκα ψάρια και τα ΠΕΝΤΕ είναι ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ και έχουν στο σώμα τους ένα περίεργο πράγμα πάνω από τα λέπια κρέας το οποίο είναι κατακόκκινο σαν ΑΙΜΑ .
Ύστερα από αυτό ειδοποίησα Α.Τ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, Α.Τ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΛΥΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ,ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ Δ.ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ ο όποιος πήγα μονός μου στον δήμαρχο Φιλιππιάδος Κ.ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΝΙΚΟΛΑΟ μου έδωσαν όλοι τον λόγο τους ότι θα το κοιτάξουνε .
ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 15/10/2014 ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΝΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΨΑΡΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ .
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΡΟ ΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟ, ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ."

   Η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτούνται άμεσα να ενεργοποιηθούν οι δήμοι και όχι μόνο, για να σταματήσει αυτή η οικολογική καταστροφή, τόσο στον Λούρο ποταμό, όσο και στον Αμβρακικό κόλπο!
   Ζητούνται δράσεις άμεσα! Να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν, πριν είναι πολύ αργά!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.