23 Οκτ 2014

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για την πρόσφατη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Διαβάστε και την ανακοίνωση του ΕΚΑ

   Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ανακοίνωση του Ε.Κ. Άρτας, που στρέφεται με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων μη κατονομαζόμενων στελεχών του. Είναι φανερό ότι οι συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης, αφήνοντας στην άκρη τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, εκφράζονται ως μέλη συγκεκριμένου κόμματος, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την αγαπημένη τους επωδό ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».
   Ξεχνούν προφανώς ότι δουλειά των συνδικαλιστικών οργάνων δεν είναι η αντιδικία με τα κόμματα. Ξεχνούν επίσης ότι δουλειά του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια σε Κυβέρνηση και εργοδοσία, για την απόκρουση της πρωτοφανούς σε ένταση επίθεσης που δέχονται οι δυνάμεις τις εργασίας. Ξεχνούν τέλος ότι δουλειά του Εργατικού Κέντρου είναι να εκπροσωπεί την ενότητα της εργατικής τάξης, αντί να γίνεται πεδίο κομματικής διαπάλης.
   Δε θα ακολουθήσουμε τους συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης στον ολισθηρό κατήφορο που έχουν επιλέξει, οδηγημένοι από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος του κομματικού τους φορέα. Ακολουθώντας την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος, αποφύγαμε πάντοτε τις άκομψες παρεμβάσεις στα εσωτερικά του Εργατικού Κέντρου, ή οποιουδήποτε άλλου συνδικαλιστικού φορέα. Δεν πρόκειται να παραβιάσουμε αυτή την πάγια αρχή μας, όσο και αν προκληθούμε με ανοίκειες και συκοφαντικές επιθέσεις. Θα επιμείνουμε στην έμπρακτη θέση μας για ενότητα των εργαζομένων στον αγώνα για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και παραδίδουμε τους συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης στην κρίση των εργαζομένων και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Άρτα, 23/10/2014 
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

   Η επίμαχη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας, όπως την διάβασα στην ΗΧΩ και την είδα ιντερνετικά στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ αναφέρει:

   «Η δράση του Εργατικού Κέντρου Άρτας (ΕΚΑ) που έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και που ζωντανεύει καθημερινά με νέες παρεμβάσεις όπως η ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων, από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που έγιναν τον Φλεβάρη του 2014 μέχρι και σήμερα, φαίνεται ότι δεν ενοχλεί μόνο κυβέρνηση και εργοδοσία.
   Ενοχλεί και άλλους που θέλουν να υποτάξουν το κίνημα στα δικά τους σχέδια και επέλεξαν να κάνουν αντιπαράθεση στο ΕΚΑ χρησιμοποιώντας την συκοφαντία και τα ψέματα ακολουθώντας την ταχτική του υπουργού προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας, Γκαίμπελς “πες-πες κάτι θα μείνει”.
   Έτσι διάφοροι «ψιθυριστές» στην Άρτα, με πρωτοστάτες, στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα δεκανίκια τους, που απ’ ότι φαίνεται, η πρώτη τους προετοιμασία για να αναλάβουν την κυβέρνηση, είναι το χτύπημα κάθε δύναμης που αντιστέκεται, ώστε να μπορούν με την άνεση τους να παραλάβουν με την σειρά τους όπως και τόσες άλλες κυβερνήσεις, μια «καμένη γη», για να έχουν με τη σειρά τους δικαιολογία και να μπορέσουν έτσι να παγιώσουν την εξαθλίωση και μάλιστα με “αριστερό” προσωπείο.
   Στο πλαίσιο αυτό άρχισαν να διασπείρουν «φήμες» ότι στο ΕΚΑ γίνεται κακοδιαχείριση, έχει δημιουργηθεί έλλειμμα, ξοδεύονται 8.000 ευρώ για πετρέλαιο, έγιναν μειώσεις μισθών και άλλα φαιδρά. Είναι τέτοια η αλητεία τους και η δειλία τους, που δεν έχουν το ανάστημα να βγουν ανοιχτά και να πουν την όποια «καταγγελία» τους αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες τους.
   Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι το ΕΚΑ δίνει δημόσια στους εργαζόμενους τον οικονομικό απολογισμό του. Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι μπαίνουν σε διαδικασία συζήτησης, έλεγχου και ψήφισης απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους όλες οι οικονομικές πράξεις. Κάνουν πως δεν ξέρουν πως η περικοπή 10% στους εργαζόμενους έχει ψηφιστεί με νόμο εδώ και έναν χρόνο και παρόλα αυτά, ούτε η προηγούμενη διοίκηση ούτε η τωρινή προχώρησαν σε αυτή τη μείωση.
   Τους πειράζει όμως η δράση του ΕΚΑ και οι προσπάθειες που γίνονται για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει», δε θα κάνει κωλοτούμπες, θα είναι απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που θα παλεύει στους χώρους δουλειάς και γενικότερα για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής - εργατικής οικογένειας με βάση τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες και όχι με βάση των κερδοφορία του κεφαλαίου.
   Τους πειράζει γιατί είναι και αυτοί στο κλαμπ των υποστηριχτών της «υγιεινής» επιχειρηματικότητας. Είναι δηλαδή στο κλαμπ, της «υγιεινής» κλοπής και ληστείας της εργατικής δύναμης. Είναι στο κλαμπ του καθαγιασμού της νόμιμης ληστείας του ιδρώτα των εργαζομένων, είναι στο κλαμπ της διαιώνισης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο είναι στο κλαμπ της διατήρησης ενός συστήματος που σαπίζει. Και για να μπορέσουν να σκεπάσουν αυτό το κλαμπ, χρησιμοποιούν την συκοφαντία και τα ψέματα τις μόνες μεθόδους που έχουν για να μπορέσουν να ξεκόψουν ζωντανές δυνάμεις από το ταξικό εργατικό κίνημα, από το ΕΚΑ.
   Το ταξικό κίνημα και το ΕΚΑ προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού τις εισφορές των εργατών και δεν έχει καμία σχέση με τις δυνάμεις εκείνες που κρύβουν από τους εργάτες τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους και υπονομεύουν τους αγώνες ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας-ΕΕ. Οι δυνάμεις αυτές που αποτελούν τον παλιό και νέο εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό για τη «δουλειά τους» πληρώνονται πολύ καλά, «ξεκοκαλίζοντας» τις κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
   Δεν είμαστε επομένως σαν τα μούτρα των κάθε είδους «ψιθυριστών», ούτε προετοιμαζόμαστε να χωθούμε στις αναπαυτικές πολυθρόνες των «καρεκλοκενταύρων» που χρόνια τώρα συντηρούσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. για να μπορέσουν να περάσουν με την άνεση τους όλα τα αντιλαϊκά μέτρα»

   σημ. Τηλεβόα: Για να σας πω την αλήθεια, δεν έχω ιδέα για ποιο πράγμα μιλάνε. Και όσους φίλους ΣΥΡΙΖΑίους ρώτησα, ούτε αυτοί ξέρουν. Προφανώς, κάποιος είπε κάπου, σε κάποιον, κάτι επιλήψιμο για την διοίκηση του ΕΚΑ.
   Μήπως, αγαπητοί συνδικαλιστές του ΕΚΑ θα ήταν καλύτερο να κατονομάσετε αυτούς που σας σπιλώνουν άδικα; Όχι,για τίποτε άλλο, αλλά επειδή όταν βγάζετε κοτζάμ ανακοίνωση, έτσι, στο φλου και στο θολό, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνετε "σαν τα μούτρα των κάθε είδους «ψιθυριστών»"...

2 σχόλια:

  1. Ετούτοι εδώ που γράφουν αυτά τα πράγματα και τα καταγγέλουν

    "ούτε προετοιμαζόμαστε να χωθούμε στις αναπαυτικές πολυθρόνες των «καρεκλοκενταύρων» που χρόνια τώρα συντηρούσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ"

    τα πήγαν και τα δημοσίευσαν στις συγκεκριμένες εφημερίδες. Ζούν στην Άρτα;

    ΕΛΕΟΣ!
    Δείξτε έλεος σε αυτό τον ταλαιπωρημένο λαό.. και τόσα πολλά και σκληρά δεν του αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά ! Εργάτη μπορείς χωρίς κουτσομπολιά.
    Η χρόνια χρήση αλκοολούχων ποτών καθώς και η καφενόβια επαναστατικοτητα είναι φυσικό και επόμενο να δημιουργεί κοινονικοταξικές αυταπάτες εμμονές και παραληρήματα.Τα τεράστια ποσοστά ανεργίας μέσα στο εργατικό κίνημα, σε συνδυασμό με την αδυναμία ικανοποίησης(στο ελάχιστο) των προλεταριακών φαντασιώσεων, μπορεί να οδηγήσουν σε αυτοκαταστροφικές τάσεις.
    Ειναι σαν να παίρνεις ένα άλογο κούρσας ,να το κάνεις τουριστική ατραξιόν στο σύνταγμα για να βγάζουν φωτογραφίες τα παιδάκια στην πλάτη του και στο τέλος να το παροπλίζεις σε ένα οικόπεδο στον Περισσό. Ή θα αρχίσει να γκαρίζει ή θα "τινάξει τα πέταλα".
    Απο την άλλη το αλογάκι που γεννήθηκε στο οικόπεδο και το έσκασε, έγινε ατραξιόν στο σύνταγμα και τώρα πάει για ιππόδρομο.
    Μην κλοτσιέστε αλογάκια...όλοι για τον σοσιαλισμό "προσευχόμαστε".
    Πολύ καλή, νηφάλια και ισορροπημένη η ανακοίνωση του Σύριζα.
    Δείχνει πως σέβεται την μεσόκοπη-ξεκουτιασμένη "αριστερά" και δεν δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση.
    Η εφηβεία έχει πλάκα αλλά δεν είναι σωστό να κάνουμε πλάκα με το αλτσχάιμερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.