16 Οκτ 2014

Άγνωστοι πυροβόλησαν σπάνιο Φιδαετό στα Τζουμέρκα

Φέρει σοβαρές πληγές στη δεξιά του φτερούγα και στο μάτι


   Το πρωί της περασμένης Τρίτης, κοντά στην περιοχή ανάμεσα από τα χωριά Αμπελοχώρι και Ραφταναίοι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, εντοπίστηκε στην άκρη του δρόμου ένα πληγωμένο πουλί από διερχόμενο όχημα εκπαιδευτικών.
   Αμέσως, ειδοποίησαν το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και εκείνοι με την σειρά τους τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, ο οποίος μερίμνησε για την μεταφορά του άτυχου ζώου στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
   Επειδή η κατάσταση της υγείας αυτού του σπάνιου και προστατευόμενου αρπακτικού ήταν κρίσιμη, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί στο σύλλογο προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής (ΑΝΙΜΑ) στην Καλλιθέα Αττικής, όπου και θα του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια.
   Ο τραυματίας ήταν ένας Φιδαετός (Circaetus gallicus), με σοβαρές πληγές στη δεξιά του φτερούγα και στο μάτι, που προκλήθηκαν από πυροβολισμό, πριν από μερικές ημέρες.
   O Φιδαετός είναι μεταναστευτικό είδος που ξεχειμωνιάζει στην Αφρική. Έρχεται στην περιοχή μας κατά τα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου και φεύγει μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής του, κατά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.
   Ελπίζουμε ο άτυχος φιδαετός να ανακτήσει τις δυνάμεις του σύντομα και να ολοκληρώσει το ταξίδι της μετανάστευσης.
πηγή

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την ανάδειξη οικολογικών ζητημάτων. Συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.