16 Οκτ 2014

Σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

7ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο, μεταφορά του σκουπιδότοπου, καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων και αθέμιτος ανταγωνισμός καταστημάτων, παλιό Δημαρχείο και Αρχοντικό Παπακώστα, κόμβος ΚΤΕΛ και πλατεία Κρυστάλλη

Δελτίο τύπου 
για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 15-10-2014 
   Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 15-10-2014, η παράταξή μας υπέβαλε ερωτήσεις:
   α) Για το θέμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου – 3ου Νηπιαγωγείου και το πότε προβλέπεται να γίνει η παράδοσή του, πλήρως αποπερατωμένου και αν υπάρχει ο εξοπλισμός, ώστε να λειτουργήσει σύντομα και ο κ. Δήμαρχος μας απάντησε ότι η παράδοση θα γίνει μέχρι το τέλος τρέχοντος μηνός.
   β) Αν προβλέπεται η μεταφορά του σκουπιδότοπου (χώρος συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων) που βρίσκεται απέναντι από το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το Κάστρο, σε άλλο χώρο, κατάλληλο και νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο, μακριά από την πόλη και τους οικισμούς του Δήμου Αρταίων και πότε προβλέπεται να γίνει αυτό και μας απαντήθηκε ότι ο Δήμος μεριμνά γι΄αυτό και
   γ) Εάν ο κ. Δήμαρχος προτίθεται να πάρει πρωτοβουλία για μια δημόσια και ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση, με όλους (επιχειρηματίες, δημότες, φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες), με σκοπό τη συγκρότηση ενός "νέου κανονιστικού πλαισίου" λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα πρέπει να γίνεται στο εξής αυστηρά εκτελεστό και σεβαστό απ΄όλους, προς το σκοπό της άρσης της αταξίας που υπάρχει σήμερα σχετικά με την πέραν των ορίων κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, αυθαίρετων κατασκευών κλπ. Μια αταξία η οποία επιβαρύνει τόσο τους πολίτες, όσο και τους ίδιους τους καταστηματάρχες, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό, λόγω επιλεκτικών συμπεριφορών και άνισης μεταχείρησης. Η απάντηση ήταν και σ΄αυτό θετική.
  Όσον αφορά το θέμα του ισογείου του ιστορικού κτιρίου παλαιού Δημαρχείου, αναδείξαμε τις μεγάλες ευθύνες και την επιπολαιότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, αγνοώντας την προτροπή των τότε συμβούλων της μειοψηφίας από τη "Δημοτική Αλλαγή", ώστε να μην δεχθούν την εξαγορά του κτιρίου στο υπερβολικό τίμημα των 360.000 ευρώ, αλλά στο ποσό που όριζε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), κάτι που συνέβη στη συνέχεια, μετά από χειρισμό της υπόθεσης από την αρμόδια Επίτροπο του Ε.Σ και οδήγησε σήμερα στην μείωση της τιμήματος στα 290.500 ευρώ (όσο και το ΣΟΕ), την οποία και αποδέχεται τώρα ο πωλητής. Επισημάναμε την ανάγκη να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Αρταίων, τόσο το ακίνητο αυτό, όσο και το Αρχοντικό Παπακώστα και να αξιοποιηθούν για πολιτιστικούς σκοπούς, με τίμημα όμως, που θα πλησιάζει στην αντικειμενική αξία και δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα τον δημοτικό προϋπολογισμό και τους δημότες και συναινέσαμε βεβαίως στην ένταξή αυτών στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του "Πράσινου Ταμείου".
   Τέλος, ειδική μνεία έγινε εκ νέου για τον κόμβο του ΚΤΕΛ και την πλατεία Κρυστάλλη, όπου μετά την απόρριψη αιτήματός μας, για μελέτη που θα τροποποιεί την ροή των οχημάτων στο σημείο αυτό ώστε να διασωθεί η πλατεία, η παράταξή μας δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα καταθέσει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, εναλλακτική πρόταση, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και της πλατείας φυσικά, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοπεί.

Άρτα, 15-10-2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.