27 Σεπ 2014

Τι περιμένουν; Να πεθάνει άνθρωπος στα Τζουμέρκα, για να "ευαισθητοποιηθούν";

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα και οι ευθύνες θα ζητηθούν

   Πριν λίγες ημέρες έβγαλα μια ανάρτηση με τίτλο "Να απαντήσουν οι κ.κ. Στύλιος και Ψαθάς στους κατοίκους των ορεινών χωριών της Άρτας που βρίσκονται στο έλεος της μοίρας...", με αφορμή την περίπτωση ηλικιωμένου από την Κυψέλη, που έπεσε στις σκάλες στην πλατεία του χωριού και χτύπησε στο κεφάλι. Μάταια οι συγγενείς και συγχωριανοί τηλεφωνούσαν στο Κέντρο Υγείας. Ήταν κλειστό. Δεν υπήρχε ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο!
   Και να, που έχουμε και άλλο περιστατικό, που συνέβη στο Βουργαρέλι, με ένα μικρό παιδί, που χρειάστηκε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.
   Στην Ελλάδα των μνημονίων, στην Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, του Γεωργιάδη, του Βορίδη, αλλά και των Αρτινών εκπροσώπων τους, ακόμη και το αυτονόητο, αποτελεί πολυτέλεια.
   Η υγεία είναι στην κλίνη της προκρούστειας λογικής τους και οι ζωές των ανθρώπων, ιδιαίτερα της περιφέρειας, βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος της μοίρας...   
   Το αναδημοσιεύω, όπως το διάβασα στο blog των Κεντρικών Τζουμέρκων "Τα νέα της Μικροσπηλιάς":

   "Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο όταν οικογένεια από την Άρτα πήγε εκδρομή στο Βουργαρέλι...
   Η βόλτα όμως έγινε... εφιάλτης καθώς το 10χρονο αγόρι της οικογένειας το τσίμπησε σερσέγκι με αποτέλεσμα όλο του το σώμα να γεμίσει φουσκάλες και να πονάει!
   Αμέσως μετέφεραν το άτυχο αγόρι στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου αλλά για κακή τους τύχη ήταν κλειστό!! Το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα να κλείνει εδώ και αρκετές ημέρες στις 15.00 το μεσημέρι και ανοίγει στις 08.00 το πρωί.
   Μέσα στο πανικό της οικογένειας καθώς έβλεπαν το παιδί τους να υποφέρει για καλή τους τύχη βρέθηκε διερχόμενος γιατρός ο οποίος προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο αγοράκι και στη συνέχεια οι γονείς του το μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Άρτας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.