13 Σεπ 2014

Ξεκίνησε την Τετάρτη η συγκομιδή πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων στην Άρτα

Με την προϋπόθεση ότι έχουν φθάσει στο προβλεπόμενο στάδιο ωρίμανσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Έναρξη συγκομιδής πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων»
   Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Άρτας, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους και σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 290524/2010 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ορίζει ως ημερομηνία έναρξης συγκομιδής πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων (Summer kiwi και Soreli) την 10/9/2014.
   Σύμφωνα με την με αριθ. 257543/2003 ΚΥΑ καθορίζονται οι υποχρεώσεις των συναλλασσομένων ως εξής:
      – Οι παραγωγοί με ευθύνη τους μπορούν να προβαίνουν στη συγκομιδή των ακτινιδίων μετά την παραπάνω ημερομηνία, με την προϋπόθεση ότι τα ακτινίδια έχουν φθάσει στο προβλεπόμενο στάδιο ωρίμανσης (τουλάχιστον 6,2 Brix ή 15% μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία).
   Οι υπεύθυνοι για τη συγκομιδή των ακτινιδίων, ένα εικοσιτετράωρο πριν τη συγκομιδή, συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση στη οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους, την τοποθεσία της καλλιέργειας, καθώς και την ποσότητα που πρόκειται να συγκομίσουν. Η υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται στην αρμόδια Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Άρτας.
      – Οι τυποποιητές-συσκευαστές στην περιοχή παραγωγής προβαίνουν σε τυποποίηση-συσκευασία των ακτινιδίων όταν αυτά έχουν αποκτήσει φυσιολογικά τουλάχιστον 6,2 Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
      – Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης-συσκευασίας, της εισαγωγής-εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5 Brix.
      – Όλοι οι συναλλασσόμενοι στον τομέα των ακτινιδίων τηρούν ως προς τις υποχρεώσεις τους και τις λοιπές διατάξεις που προβλέπονται από την με αριθ. 257543/2003 ΚΥΑ.
   Επισημαίνεται ότι η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Άρτας, θα διενεργεί τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά το στάδιο της τυποποίησης- συσκευασίας των ακτινιδίων στα τυποποιητήρια-συσκευαστήρια της περιοχής ευθύνης της, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το προϊόν έχει αποκτήσει τουλάχιστον 6,2 Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
   Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οποιαδήποτε παράβαση της ισχύουσας Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας, οι αντίστοιχες παρτίδες είτε καταστρέφονται με ευθύνη του κατέχοντος φορέα, είτε εξασφαλίζεται η μη διάθεσή τους για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων, σύμφωνα με την με αριθ. 313312/25-1-1994 ΚΥΑ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.