21 Ιουλ 2014

Έτσι θα σχεδιάσετε τις τέλειες ψεύτικες διακοπές

Αγάπη, ετοίμασε βαλίτσες!!!

   Ξεκινάει η καλοκαιρινή σας άδεια και η εφορία δεν σας έχει αφήσει μία; Ή ακόμη καλύτερα, μόλις χάσατε τη δουλειά σας, είστε μακροχρόνια άνεργος ή απλήρωτος επί μήνες και δεν έχετε λεφτά, όχι για διακοπές, αλλά ούτε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς να πάτε;
   Πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε και να είστε μελαγχολικοί, επειδή θα μείνετε νηστικοί και μαντρωμένοι μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας καλοκαιριάτικα.
  Το theblob.gr σε συνεργασία με το γραφείο ταξιδιών Moufa Travel, ετοίμασε για εσάς τον απόλυτο οδηγό για τις καλύτερες ψεύτικες διακοπές της ζωής σας.
  Γιατί, ας μη γελιόμαστε, σημασία δεν έχει το τί πραγματικά μας συμβαίνει, αλλά το τί πιστεύουν οι άλλοι για μας.
   Ακολουθείστε πιστά τα παρακάτω απλά - και προπάντων ανέξοδα - βήματα και ξεγελάστε τους πάντες.
   1. Το βασικότερο όλων είναι να μπείτε στην ψυχολογία του ανθρώπου που θα πάει όντως διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Προσπαθείστε να φέρετε στο μυαλό σας γλυκές αναμνήσεις από προηγούμενες χρονιές. Διαλέξετε τον ή τους παραθεριστικούς προορισμούς της αρεσκείας σας, επιλέξτε τις ιδανικές ημερομηνίες που θα θέλατε να φύγετε, ελέγξτε τιμές ακτοπλοϊκών/αεροπορικών εισιτηρίων (ή κόστος βενζίνης αν θα πηγαίνατε οδικώς) και κάντε λίστα με τα πράγματα που θα παίρνατε μαζί σας.
   2. Μην ξεχνάτε να γκρινιάζετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθ' όλα τα παραπάνω στάδια. Για παράδειγμα: «Αν είναι δυνατόν! Είπα φέτος να μην πάρω πλοίο για οικονομία και τελικά θα δώσω 300 ευρώ μόνο σε βενζίνη πήγαινε-έλα Μάνη για διακοπές» ή/και «Αυτό που πάντα λες ότι θα πάρεις λίγα πράγματα φέτος στις διακοπές και τελικά καταλήγεις να γεμίζει φορτηγό μετακόμισης».
   3. Οταν φτάσει η ημερομηνία των ψεύτικων διακοπών σας, αποφύγετε για τουλάχιστον τρία 24ωρα την οποιαδήποτε δραστηριότητα σε facebook, twitter και instagram.
    4. Μετά την πάροδο του πρώτου κρίσιμου 3ημέρου κάντε την επανεμφάνισή σας γράφοντας στο προφίλ σας κάτι του στυλ: «Κάτι μου λέει ότι την πρέζα πιο εύκολα θα την έκοβα από το facebook/twitter» (προσαρμόστε το ελεύθερα ανάλογα με ύφος των αναρτήσεών σας). Κατόπιν εξαφανιστείτε και πάλι αφού πρώτα κάνετε τα ελάχιστα απαραίτητα like, comment, share, RT, fav.
   5. ΠΡΟΣΟΧΗ Οποιαδήποτε δραστηριότητά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από το κινητό σας ώστε να εμφανίζεται το σχετικό εικονίδιο/μήνυμα (from mobile) δίπλα στις κοινοποιήσεις σας.
   6. Την πέμπτη ημέρα των ψεύτικων διακοπών σας αναρτήστε την πρώτη φωτογραφία σας από κάποια παραλία. Ανατρέξτε σε παλιότερες ενσταντανέ που έχετε από προηγούμενες διακοπές. Αν αυτό δεν είναι εφικτό πηγαίνετε στην πλησιέστερη παραλία (ακόμη και λιμάνι π.χ. του Πειραιά), πάρτε ένα ποτήρι φραπέ από το σπίτι και τραβήξτε μια πολύ κοντινή φωτογραφία* του καφέ με τη θάλασσα να φαίνεται ως φόντο. Επίσης καλοκαιρινό must θεωρούνται και οι γυμνές σας πατούσες, λερωμένες με άμμο ιδανικά. (Προσοχή! Φροντίστε να μην αποκαλύψετε καμία άλλη λεπτομέρεια της πραγματικής τοποθεσίας π.χ. πλοία της γραμμής, Καστέλα, τερματικό σταθμό ΗΣΑΠ κτλ).
   * Αν είστε χρήστης instagram, αγοράστε έναντι 0,20 ευρώ τραπεζομάντιλα ταβέρνας μιας χρήσης που να έχουν πάνω τυπωμένο το χάρτη κάποιου νησιού. Στρώστε προσεχτικά το τραπεζομάντιλο στο τραπέζι του μπαλκονιού (για να εξασφαλίστε φυσικό φωτισμό), τοποθετήστε το πιάτο με τα αποφάγια από το μεσημεριανό γεύμα, μια πιατέλα με δύο-τρία μισοφαγωμμένα κομμάτια καρπούζι, τέσσερα πιρουνάκια ακουμπισμένα τρυγύρω, τουλάχιστον ένα κρασοπότηρο (ή μπουκάλι μπύρας), λερώστε επιμελώς ατημέλητα το χάρτινο τραπεζομάντιλο με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τραβήξτε κοντινές φωτογραφίες την σύνθεσή σας. Επαναλάβετε αυτό το βήμα όσες φορές κρίνεται ότι είναι απαραίτητο. 
   7. Ακολουθείστε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ και κάντε ψεύτικο check in σε παραλίες, beach bar, club και ταβέρνες της περιοχής όπου έχετε επιλέξει για τις ψεύτικες διακοπές σας. Παρακαλέστε στενούς συγγενείς και φίλους (που ξέρουν την αλήθεια) να σας κάνουν tag στις δικές τους φωτογραφίες.
   8. Μην ξεχνάτε ότι η γκρίνια και η ταλαιπωρία είναι απαραίτητο συστατικό των διακοπών. Μην παραλείψετε να κάνετε αναρτήσεις σε facebook και twitter, που θα παραπονιέστε για το πολύ φαγητό ή για το πόσο ήπιατε το προηγούμενο βράδυ διασκεδάζοντας. Καλοδεχούμενες είναι αναρτήσεις όπως «Μου φυγε ο κ@λος να κατέβω τα γκρέμια μέχρι την παραλία.Ποιος ξανανεβαίνει τώρα! Εδώ θα αφήσω τα κοκαλάκια μου» ή «Είμαι σίγουρος ότι οι φουσκάλες που έβγαλα στα πόδια μετά από 5 ώρες σερί περπάτημα στο φαράγγι της Σαμαριάς φαίνονται από το διάστημα». Επίσης μπορείτε να προβείτε σε καταγγελία των κακώς κειμένων της περιοχής όπου δεν έχετε πάει διακοπές. Π.χ. «Να θυμηθώ του χρόνου πριν ξανάρθω Μύκονο να πάρω δάνειο για να πληρώσω την ξαπλώστρα» κ.ο.κ.
   9. Λίγο πριν ετοιμαστείτε για την επιστροφή από τις ψεύτικες διακοπές σας, αρχίστε να γκρινιάζετε κα πάλι. Για παράδειγμα μπορείτε να γράψετε: «Ωχ, ποιος γυρνάει πάλι πίσω στο γραφείο;», «Και τί δεν θα δινα να έμενα εδώ για πάντα να βλέπω αυτό το μαγικό ηλιοβασίλευμα» κτλ.
   10. Το παν είναι να καλύψετε όλες τις μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες για να πείσετε και τους πιο καχύποπτους. Επ' ουδενί μην παραλείψετε να κάνετε τροπικό μαύρισμα. Δικαιολογίες του τύπου «Δεν κάνω ποτέ ηλιοθεραπεία. Κάθε φορά που κάθομαι στον ήλιο, από μικρό παιδί, γίνομαι ροζ σαν Σκανδιναβός τουρίστας» δεν θα σας βοηθήσουν να κρατήστε καλά κρυμμένο το μυστικό σας όταν σας αντικρίσουν φίλοι και συνάδελφοι για πρώτη φορά μετά τις ψεύτικες διακοπές σας και αρχίσουν τις ερωτήσεις για το γαλακτερό σας χρώμα. Ανεβείτε λοιπόν από σήμερα κιόλας στην ταράτσα της πολυκατοικίας και κάνετε τουλάχιστον 3 ώρες ηλιοθεραπεία ΜΕ το μαγιώ σας, μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων.
   Είστε έτοιμοι.
   Καλές ψεύτικες διακοπές σε όλους μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.