31 Ιουλ 2014

Πάμε για επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα;

- 3 ενστάσεις, όλες από υποψήφιους του... νικητή!!!
- Από μέρα σε μέρα η απόφαση...

   Οι δημοτικές εκλογές στο δήμο Ν. Σκουφά έληξαν στις 18 Μάη. Δεν χρειάστηκε καν η δεύτερη Κυριακή, καθώς ο νυν δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης επικράτησε των άλλων υποψηφίων δημάρχων και επανεκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή. Όμως, όντως έληξαν;
   Την απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα θα την μάθουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, καθώς κατατέθηκαν 3 ενστάσεις κατά της εκλογικής διαδικασίας, όλες από υποψήφιους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Στάθη Γιαννούλη!!!
   Οι δύο από τις ενστάσεις, από έναν άνδρα και μια γυναίκα υποψήφιους, αφορούν ψηφοδέλτια σε εκλογικό τμήμα χωριού της Δημοτικής Ενότητας Πέτα και έχουν να κάνουν με την σταυροδοσία.
   Η τρίτη όμως ένσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, υποβλήθηκε από υποψήφιο της Εκλογικής Περιφέρειας Αράχθου και στρέφεται κατά "αντιπάλου" ψηφοδελτίου. Ο υποψήφιος σύμβουλος, στην ένστασή του, ισχυρίζεται ότι υπάρχει παρατυπία στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, θεωρεί ότι ο συνδυασμός δεν υποβλήθηκε νόμιμα και γι' αυτό δεν θα έπρεπε να ανακηρυχθεί και να συμμετάσχει στις εκλογές.
   Η εκδίκαση των ενστάσεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιούλη στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο στα Γιάννενα και η απόφαση θα βγει σε 10 ημέρες από την εκδίκαση, δηλαδή από μέρα σε μέρα, εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.
   Εάν το δικαστήριο αποφανθεί ότι η ένσταση είναι βάσιμη, μπορεί να διατάξει την επανάληψη των δημοτικών εκλογών, χωρίς την συμμετοχή του επίμαχου ψηφοδελτίου.
   Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων, που άμεσα ή έμμεσα είναι εμπλεκόμενοι στο θέμα, οι πιθανότητες είναι "φίφτι-φίφτι", οπότε δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερη έκπληξη εάν τελικά πάμε για επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Ν. Σκουφά.
  Αυτό που αποτελεί έκπληξη, είναι πώς ένα τόσο σημαντικό θέμα έχει κατορθώσει, επί τόσες ημέρες, να μην δει (με την εξαίρεση ενός εντύπου, αν δεν κάνω λάθος) το φως της τοπικής δημοσιότητας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.