22 Ιουλ 2014

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας απαντάει στις καταγγελίες για την Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική

Η σημερινή διοίκηση απάντησε. Απομένουν οι παλιότερες διοικήσεις, η 6η ΥΠΕ και οι "πολιτικοί κυβερνητικοί παράγοντες", που, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, αποτρέπουν τις μαίες να έρθουν

   Θα θυμάστε προ ημερών την σοβαρότατη καταγγελία (δείτε την εδώ) του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. Άρτας, σχετικά με την έλλειψη μαιών στην Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική και τον σαφέστατο υπαινιγμό ότι "πολιτικοί κυβερνητικοί παράγοντες", οδηγούν, με τις ενέργειές τους και την ανικανότητα που επέδειξαν (ή μήπως την ικανότητα), την κλινική σε κλείσιμο.
   Σήμερα, στάλθηκε η απάντηση από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, Νίκο Κατσακιώρη, που αναφέρει:

Άρτα 22 Ιουλίου 2014
Δελτίο Τύπου
  Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Ν.Άρτας για το ζήτημα της έλλειψης Μαιών, σας κάνουμε γνωστό ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (όπως ο Σύλλογος ήδη γνωρίζει), έχει εκδοθεί η απόφαση μετακίνησης δύο (2) Μαιών από Κ.Υ. όμορων Νομών και εντός των ημερών αναλαμβάνουν καθήκοντα στο νοσοκομείο μας, καθώς επίσης βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η απόφαση πρόσληψης μιας (1) μόνιμης Μαίας.
   Επίσης σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο, το νοσοκομείο μας ενισχύεται με επτά (7) σχολικούς φύλακες, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει και τοποθετούνται σε θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού στο Νοσοκομείο μας.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου
Νικόλαος Κατσακιώρης

   σημ. Τηλεβόα: Η σημερινή διοίκηση απάντησε στις καταγγελίες, παρότι έχει (εάν έχει) τις λιγότερες αναλογικά ευθύνες, καθώς ο Νίκος Κατσακιώρης έχει μόλις λίγους μήνες που έχει αναλάβει καθήκοντα. Απομένουν να απαντήσουν οι παλιότερες διοικήσεις, η 6η ΥΠΕ και οι "πολιτικοί κυβερνητικοί παράγοντες", που, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, αποτρέπουν τις μαίες να έρθουν. 
   Πάντως, η απάντηση του κ. διοικητή επιβεβαιώνει την καταγγελία των εργαζομένων, για την ύπαρξη μαιών σε Κ.Υ. που θέλουν και είναι έτοιμες να έρθουν και επαναλαμβάνει αυτό που λένε και οι εργαζόμενοι, ότι, κάπου στο Εθνικό Τυπογραφείο, βρίσκεται στοιχειωμένη η πρόσληψη μιας μαίας.
   Λέει και κάτι άλλο όμως. Ότι το Νοσοκομείο μας θα ενισχυθεί με 7 σχολικούς φύλακες που θα αναλάβουν ρόλο Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να συνεισφέρω και εγώ, ως ΤΗΛΕΒΟΑΣ, στην αξιέπαινη προσπάθεια της κυβέρνησης για εξορθολογισμό της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και να προτείνω οι άλλες δύο μαίες, που δεν θα έρθουν στο Νοσοκομείο Άρτας, να τοποθετηθούν σε κάποιο δημοτικό σχολείο, ως σχολικοί φύλακες. Αυτές μας τα ξεγέννησαν, αυτές να μας τα φυλάνε. Λογικό, δεν είναι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.