22 Ιουλ 2014

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στα γραφεία της Ε.Ε. για το έγκλημα στην Γάζα

- Μήπως θυμάται κανείς πώς λέγεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών;
- Οι ίσες αποστάσεις, ανάμεσα σε θύτες και θύματα, αποτελούν άλλοθι για τη συνέχιση της σφαγής

   Σήμερα το πρωί, 14 ημέρες από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών από ξηρά, θάλασσα και αέρα και 4 ημέρες μετά την χερσαία επιχείρηση στην λωρίδα της Γάζας, ο τραγικός απολογισμός είναι 584 Παλαιστίνιοι νεκροί, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες. Από την άλλη πλευρά, οι Ισραηλινοί μετρούν 27 στρατιώτες και 2 άμαχους νεκρούς.
   Το γεγονός ότι το 80% των θυμάτων είναι άμαχοι και μεταξύ τους πάρα πολλά παιδιά, δείχνουν ξεκάθαρα το εγκληματικό πρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης, που έχει επιλέξει την γενοκτονία ως την "τελική λύση". Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το απόγευμα, το Ισραήλ στόχευσε και βομβάρδισε νοσοκομείο, σκοτώνοντας γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και τραυματίες από προηγούμενα χτυπήματα. Ο λόγος; Είχαν λέει πληροφορίες ότι τραυματισμένοι μαχητές της Χαμάς νοσηλεύονταν στον 3ο και 4ο όροφο του νοσοκομείου!!!
   Σε όλο τον κόσμο έχει ξεσηκωθεί τσουνάμι διαμαρτυρίας ενάντια στην σφαγή που συντελείται στην Γάζα. Οι λαοί, από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά απ' ότι οι κυβερνήσεις τους, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο.
   Απόψε, στην Αθήνα, ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Στις 7 το απόγευμα γίνεται συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. 
   Στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που με την παρακάτω ανακοίνωση καλεί τους πολίτες της Αθήνας να ενώσει την φωνή του, για να σταματήσει το βάρβαρο έγκλημα:
   Η θηριωδία του Ισραηλινού στρατού συνεχίζεται στη λωρίδα της Γάζας με συνδυασμένη πλέον χερσαία και εναέρια επιχείρηση που μέσα σε 3 μέρες διπλασίασε τους αριθμούς των νεκρών και των τραυματιών, οι περισσότεροι άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά. Το έγκλημα αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι ίσες αποστάσεις, ανάμεσα σε θύτες και θύματα, αποτελούν άλλοθι για τη συνέχιση της σφαγής. 
   Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες της Αθήνας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την Τρίτη 22/7 στις 7 μμ στο Σύνταγμα και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τα γραφεία της Ε.Ε. στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Ενώνουμε τις φωνές μας με τα κινήματα σε όλον τον κόσμο που διεκδικούν τη σύναψη εκεχειρίας, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, στα «σύνορα του 1967».
   Όσο για τον υπότιτλο της ανάρτησης, πιστεύω πως οι αρμόδιες αρχές έχουν καθυστερήσει πολύ να εκδώσουν SILVER ALERT για τον εξαφανισμένο υπουργό Εξωτερικών...


1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.