28 Ιουλ 2014

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με τους επαγγελματοβιοτέχνες στα Γιάννενα

- Δεν ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά μια συνάντηση ουσίας, σε μια προσπάθεια να συντονίσουν οι δύο πλευρές τις ενέργειές τους στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι της περιοχής μας
- Η πρώτη από μια σειρά επαφών που προγραμματίζει η παράταξη με όλους τους φορείς της Ηπείρου

   Σας είχα πει (διαβάστε εδώ) ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" στην ΠΕ Ιωαννίνων, εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής μας, θα συναντιόνταν σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι με την διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, στα Γιάννενα, στην οδό Αραβαντινού, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
   Η συνάντηση έγινε και το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
   Σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουλίου, πρώτη ημέρα συλλογής υπογραφών από τους επαγγελματοβιοτέχνες με σκοπό τη προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ για τα ασφαλιστικά τους ζητήματα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής", συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών.
   Από την πλευρά των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" τονίστηκε ιδιαίτερα ότι δεν πρόκειται για μια εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά για μια συνάντηση ουσίας, σε μια προσπάθεια να συντονίσουν οι δύο πλευρές τις ενέργειές τους στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι της περιοχής μας.
   Οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι είναι το χαρακτηριστικότερο "θύμα" της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Με την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ σε ποσοστό 26%, με τους χιλιάδες ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και ταυτόχρονα με την δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων βλέπουμε τις μικρές επιχειρήσεις στον τόπο μας να κλείνουν η μια μετά την άλλη και τους ιδιοκτήτες τους να οδηγούνται στην ανεργία.
   Αποδεικνύεται -από την σημερινή εικόνα της αγοράς- ότι το αναπτυξιακό πρότυπο που προωθεί η περιφερειακή αρχή, όπως κι αυτό που ανακοινώθηκε για το νέο ΕΣΠΑ 2015-2020, προσανατολίζεται στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων παραβλέποντας και υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τον ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ήπειρο.
   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής μας ζήτησε από τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" να "σηκώσουν ψηλά" το θέμα της επιβίωσής τους και να στηρίξουν με θέσεις και προτάσεις τους μικρομεσαίους.
   "Εμείς θέλουμε καλοπληρωμένους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να έχουμε πελάτες στις επιχειρήσεις μας" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνέχισε "χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει κράτος και χωρίς κράτος να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα δεν υπάρχει παραγωγή".
   Ειδικά για την περιοχή μας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο τρόπο και τους όρους αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων, γιατί μόνο μέσα σε λογικά και νόμιμα όρια θα πετύχουμε την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα συμβάλλουμε στην ίση ανάπτυξή τους.
   Η σημερινή συνάντηση των περιφερειακών συμβούλων και μελών της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" ήταν η πρώτη από μια σειρά επαφών που προγραμματίζει η παράταξη με όλους τους φορείς της Ηπείρου, προκειμένου στο νέο περιφερειακό συμβούλιο να είναι σε θέση να καταθέτει προτάσεις για λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.