2 Ιουλ 2014

Κατάλληλες για κολύμβηση οι παραλίες της Άρτας

Κορωνησία-Σαλαώρα-Κόπραινα ΟΚ...

   Επιτρέπεται η κολύμβηση στις περιοχές κολύμβησης των ακτών των Δήμων: Αρταίων & Νικολάου Σκουφά της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, διότι πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας Υγειονομικής Νομοθεσίας, σύμφωνα με τα έγγραφα του Γενικού Χημείου του Κράτους – Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων, με τα οποία μας έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγμάτων θαλασσινού νερού.
   Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. Δ.Δ.Υ. & Κ.Μ. 980/17-06-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας (ΑΔΑ:7ΩΝ87Λ9-ΦΞ4) χαρακτηρίζονται τα θαλασσινά ύδατα των περιοχών Κορωνησίας – Σαλαώρας – Κόπραινας ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για κολύμβηση ΠΛΗΝ:
- των ακτών 50μ. δεξιά του μόλου του λιμανιού της Κόπραινας (Φάρος Κόπραινας) και
- των τμημάτων 200μ. εκατέρωθεν της εκβολής εξόδου των νερών της στραγγιστικής τάφρου Τ.Ο. (περιοχής Σαλαώρας) του αντλιοστασίου Βίγλας,
για λόγους ασφαλείας, διότι δυνητικά υπάρχει πάντοτε κίνδυνος τυχαίας ρύπανσης αυτών.

4 σχόλια:

  1. δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς οι μη γνωρίζοντες τα πράγματα το έγγραφον μας λέει οτι στην κόπραινα επιτρέπεται το κολύμπι και 500 μέτρα πιο πέρα πυ είναιτο μενίδι απαγορεύεται γιατι έχουμε μολυσμένα νερά και η μόλυνση δια μαγείας ΄η άλλης υπερφυσικής δυνάμεως συγγρατείται μόνο στην παραλία μενιδίου επειδή η θειά Βάγγειω έκανε ξόρκια και η κόπραινα παραμένει καθαρή !!!!!!!!!!!!!!!!!έλεος κ τίποτε άλλο .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας δήλωσε ότι η υπηρεσία της Περιφέρειας έπρεπε να ειδοποιήσει για να σταματήσουν πριν την μέτρηση τα έργα που επιβαρύνουν με οργανικό φορτίο το νερό.
    Γιατί; Όταν κολυμπάνε οι άνθρωποι σταματούνε τα έργα;
    Οι μετρήσεις οφείλουν να γίνονται απροειδοποίητα και να αποδίδουν την πραγματικότητα. Όχι μια ωραιοποιημένη εκδοχή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο Αμβρακικός είναι μια σούπα εμπλουτισμένη με όλο το βιβλίο της χημείας,δεν μπορεί όλο τον χρόνο να σκούζουν και να εκπέμπουν SOS για τον Αμβρακικό ακόμα και οι ίδιοι οι ψαράδες το λένε ότι υπάρχει μόλυνση και ο κόσμος να μην καταλαβαίνει.Σαφώς και οι μετρήσεις πρέπει να αποδίδουν την πραγματικότητα και να γίνονται απροειδοποίητα,αλλά και οι διάφοροι δήμαρχοι και λοιποί άρχοντες να καταλάβουν ότι δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα.Είπαμε ο Αμβρακικός είναι σούπα όσο και αν τους πειράζει.Ας πρόσεχαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειάζεται περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των παραλίων του νομού μας, ώστε να αξιοποιηθεί το γεγονός των καθαρών θαλασσών. Τι γίνεται με το λιμάνι της Κορωνησίας? Μήπως χρειάζεται και κάποιο τουριστικό περίπτερο στην Κόπραινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.