30 Ιουν 2014

Η απαγόρευση κολύμβησης στο Μενίδι δημιουργεί ερωτηματικά και κόντρες

- Δήμος Αμφιλοχίας: Ανεύθυνη η στάση της Περιφέρειας
- Αναμένονται νέα αποτελέσματα την Τετάρτη από χημείο της Άρτας

   Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλη Αντωνόπουλουνα απαγορεύσει το κολύμπι στο Μενίδι, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη σε όλη την περιοχή.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή, μόλις 2 ημέρες απ' όταν σήκωσα την απόφαση στον ΤΗΛΕΒΟΑ (δείτε εδώ), η ανάρτηση έχει ήδη πάνω από 5.350 αναγνώστες...
   Είναι επίσης φυσικό, αυτή η απαγόρευση να έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση, ειδικά στους καταστηματάρχες του Μενιδίου και ως εκ τούτου είναι βέβαιο ότι το θέμα θα έχει συνέχεια...
   Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω κείμενο, που το διάβασα στο site της Αμφιλοχιώτικης εφημερίδας Μαΐστρος:
   Ποια αιτία κρύβεται πίσω από τη δυσφήμηση για την ακαταλληλότητα των νερών του Μενιδίου;
   Η πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας «τάραξε» τα νερά του Μενιδίου και πολλοί ήταν αυτοί που έκριναν το γεγονός σκόπιμο από πλευράς της Περιφέρειας. Πώς είναι δυνατόν η Περιφέρεια να εξέδωσε απερίσκεπτα μια τέτοια ανακοίνωση, η οποία αποτελεί «ταφόπλακα» για τον τουρισμό της περιοχής, αν αναλογιστεί κανείς τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το γραφικό χωριό, και που είναι ο κυριότερος οικονομικός του πόρος.
   Πώς είναι δυνατόν τα νερά του Μενιδίου να είναι ακατάλληλα ενώ ακριβώς δίπλα στην Κόπραινα και στο Κατάφουρκο να είναι καθαρά;
   Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός για το αν πραγματοποιήθηκε συνεχόμενη δειγματοληψία για την επαλήθευση της καταλληλότητας των υδάτων καθώς και σε ποια συγκεκριμένη περίοδο λήφθηκαν τα δείγματα. Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι μετρήσεις καταλληλότητας έγιναν κατά την περίοδο των εργασιών αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού τον μήνα Μάιο, που υπήρχε έντονη βροχόπτωση, διοχετεύοντας όλα αυτά τα οργανικά φορτία εντός της θαλάσσης. Ο Δήμος Αμφιλοχίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί δειγματοληψία, που εστάλη στο χημείο της Άρτας αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.
   Γενικά, η απόφαση αυτή, προκάλεσε αναστάτωση στους καταστηματάρχες, τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους κατοίκους που χαρακτήρισαν την ανακοίνωση απαράδεκτη και ανακριβής.
   Το γεγονός όμως αυτό φαίνεται να μην πτοεί τους σταθερούς επισκέπτες -λουόμενους της παραλίας, μιας και συνεχίζουν ανενόχλητοι το μπάνιο τους. Είναι ανεπίτρεπτο για μια τέτοια περιοχή, που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί κι έχει καταφέρει να βελτιώσει την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών της, να υποβαθμίζεται με αυτόν τον τρόπο.
   Από τη πλευρά του Δήμου Αμφιλοχίας, χαρακτηρίστηκε ανεύθυνη η στάση της Περιφέρειας διότι, εν γνώση των εργασιών που πραγματοποιούνταν εκείνη την περίοδο, προέβη σε δειγματοληψία. Το ίδιο έγινε και στο παρελθόν στην περιοχή της Αμφιλοχίας με αποτέλεσμα να σταματήσουν τότε οι εργασίες για γίνουν οι μετρήσεις.

8 σχόλια:

  1. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η υπηρεσία της Περιφέρειας έπρεπε να ειδοποιήσει για να σταματήσουν πριν την μέτρηση τα έργα που επιβαρύνουν με οργανικό φορτίο το νερό.
    Γιατί; Όταν κολυμπάνε οι άνθρωποι σταματούνε τα έργα;
    Οι μετρήσεις οφείλουν να γίνονται απροειδοποίητα και να αποδίδουν την πραγματικότητα. Όχι μια ωραιοποιημένη εκδοχή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ρε φιλε οι μετρησεις πρεπει να γινονται με προειδοποιηση για να πανε απο το βραδυ να ριξουν θειαφι να διαλυθουν τα κολοβακτηριδια για να μην κλεισουν τα μαγαζακια τους οι μενιδιωτες παιζοντας με την υγεια μας.καταλαβες?

      Διαγραφή
  2. το μενιδι ειναι βουρκος εδω και χρονια.τωρα να παιζουν με την υγεια μας για να κονομανε 10 μαγαζακια.στο καταφουρκο δεν αδειαζουν βοθρους στη θαλασσα.οποιος γονιος πηγαινει το παιδακι του για μπανιο στο μενιδι ειναι υπευθυνος για την υγεια του.αλλωστε το νερο στο μενιδι μιλαει απο μονο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα νερα στο μενιδι καθαρα?το αλλο με τον τοτο το ξερεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΝΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΟΡΠΗ.Η ΒΟΘΡΙΛΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η νεα τριτη μετρηση τι εγινε?ακομα τα αποτελεσματα?εγω παντως ουτε το σκυλι μου δεν θα εβαζα για μπανιο στο μενιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΒΓΗΚΑΝ....ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.