16 Απρ 2014

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην Πρέβεζα: Παρουσίαση υποψήφιων συμβούλων - ΦΩΤΟ και VIDEO

Εγγύηση της πρότασής μας είναι οι άνθρωποι που συμπορεύονται για να γίνει πραγματικότητα ο στόχος για ανακούφιση της κοινωνίας, κοινωνική, παραγωγική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Ηπείρου

   Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Μ. Τρίτη, στις 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας, η υποψήφια Περιφερειάρχης, Όλγα Γεροβασίλη και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Δημήτρης Κωνής παρουσίασαν το ψηφοδέλτιο της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για την Π.Ε. Πρέβεζας.
   Η κα Γεροβασίλη ξεκίνησε την ομιλία της ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά:
   «Τα οικονομικά συμφέροντα, το μιντιακό κατεστημένο και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους στήσανε, μια μονταζιέρα, όχι με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, αλλά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Μια μονταζιέρα της πραγματικότητας. Με την οποία προσπαθούν να μας πείσουν πως η αλήθεια δεν είναι αυτή που ζούμε, αλλά, πως είναι αυτή, που -κατά περίπτωση- μας προβάλλουν. Φίλες και φίλοι, μας βομβαρδίζουν με εικονική πραγματικότητα. Χρησιμοποιούν το σοκ της κρίσης και τη δύναμη των συστημικών μέσων, για να μη δούμε καθαρά την αλήθεια πίσω απ’ τα γεγονότα και την πληροφορία. Έτσι, μας είπαν, σε όλους τους τόνους, μετά όμως από τις εκλογές του 2012, ότι το μνημόνιο είναι η μοναδική λύση για να βγούμε απ’ την κρίση. Πως η συγκυβέρνηση και η λογοδοσία στην τρόικα είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική στάση. Τις εξοντωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων, την υπερφορολόγηση, την στάση πληρωμών απ’ την πλευρά του κράτους, τα εισιτήρια στα νοσοκομεία, το χαράτσι στην ιδιοκτησία και τις απολύσεις υπαλλήλων, μάς τα είπανε πρωτογενές πλεόνασμα. Το ξεπούλημα της Αγροτικής, του Τ. Τ. και του Ελληνικού, το ξεπούλημα του 30% της ΔΕΗ, στη δικιά μας περιοχή της Δωδώνης και του Πουρναρίου, μας τα είπανε success story. Τo ίδιο βαφτίσανε και την ανεργία, τη σύγχρονη μετανάστευση, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την υπερχρέωση των νοικοκυριών, τη διάλυση της μεσαίας τάξης και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Κι αυτά για success story μας τα παρουσίασαν. Και προχθές, ο πρωθυπουργός της χώρας, μας είπε πως τελειώσαμε πια με τα μνημόνια. Ενώ γνωρίζει πολύ καλά, στο συρτάρι του έχει τα προσχέδια, πως έχει ήδη συμφωνήσει τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης και την υπογραφή νέου μνημονίου. Μετά όμως απ’ τις εκλογές. Γιατί δεν έχει την πολιτική εντιμότητα να πάει σε εκλογές με ανοιχτά τα χαρτιά του. Γιατί φοβάται να μετρήσει στις κάλπες τη συμφωνία του λαού με την πραγματική πολιτική του.»
   Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των εκλογών του Μαΐου και την μέχρι σήμερα εικόνα της για την αποδοχή του κόσμου της Ηπείρου στην προεκλογική προσπάθεια της παράταξής της, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε:
   «Οι εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν την απαρχή ραγδαίων εξελίξεων, αν το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό υπέρ των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Και να είστε σίγουροι πως θα είναι. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνουμε, σ’ όποια γωνιά της Ηπείρου κι αν βρισκόμαστε. Και το ξέρουν καλά και οι αντίπαλοί μας. Για αυτό και έχουν επιστρατεύσει όλα τα μέσα και τις τακτικές, παλιές και νέες, εναντίον μας. Ό,τι και να κάνουν, όμως, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα. Δεν μπορούν πλέον να κρύβονται απ’ τον λαό, δεν μπορούν να κρύβονται απ’ την αλήθεια. Γνωρίζουν καλά πως βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση. Ξέρουν καλά - και ο κος Καχριμάνης και η απερχόμενη περιφερειακή αρχή - πως σε ενάμιση μήνα από σήμερα, το βράδυ της 18ης Μαΐου, δεν θα μπορούν πια να διασπείρουν σε μπλόγκερς και δημοσιογράφους δήθεν έγκυρες πληροφορίες για βέβαιη και σαρωτική νίκη τους. Γνωρίζουν, ακόμη πιο καλά, πως το βράδυ της 25ης Μαΐου θα έχουν οριστικά αποδοκιμαστεί απ’ τον λαό της Ηπείρου. Πως θα έχουν χρεωθεί στην κάλπη, τόσο τις φιλοκυβερνητικές πολιτικές επιλογές τους, όσο και τον συγκεντρωτικό τρόπο που διοίκησαν. Παρέλαβαν την Ήπειρο, ως τη φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας. Μας την παραδίδουν στην ίδια ακριβώς θέση, να βυθίζεται βαθύτερα στη φτώχεια και την εγκατάλειψη.»
   Στη συνέχεια η υποψήφια Περιφερειάρχης άσκησε κριτική στην Περιφερειακή Αρχή λέγοντας: «Γνωρίζουμε επίσης πως η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή μάς αφήνει παρακαταθήκη 
      - την παράδοση της διαχείρισης των σκουπιδιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, 
      - την υπονόμευση της κτηνοτροφίας μας, μέσω του ξεπούληματος της Δωδώνης και της περιβόητης «πρότασης Καχριμάνη» για το φρέσκο γάλα. Μιας καταστροφικής πρότασης, που έγινε αποδεκτή από την Τρόικα και οδήγησε σε παραίτηση τον ομοϊδεάτη του αναπληρωτή Υπουργό κο Χαρακόπουλο. 
      - την επιβολή του Οικονομικού Παρατηρητηρίου για τους ΟΤΑ, που καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο Αυτοδιοίκητο, 
      - την υπερδέσμευση κάποιων αξόνων του ΠΕΠ 2014-2020
   Φίλες και φίλοι, τα προβλήματα της περιοχής μας δεν οφείλονται ούτε στο ορεινό ανάγλυφο ούτε στην κακή τύχη της Ηπείρου. Απορρέουν απ’ τις επιλογές της πολιτικής εξουσίας σε κεντρικό επίπεδο και την ταύτιση μ’ αυτές σε Περιφερειακό επίπεδο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως, δεν ψάχνουμε τον καλύτερο διαχειριστή ή τον προθυμότερο διεκπεραιωτή της κεντρικής πολιτικής. Οι εκλογές είναι πολιτικές και ιδιαίτερα κρίσιμες.»
  
Η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και σε κάποιους απ’ τους άξονες του προγράμματος της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», εξειδικεύοντάς τους για την Π.Ε. Πρέβεζας.
   Για τον πρωτογενή τομέα στάθηκε στην αναγκαιότητα ίδρυσης στην Πρέβεζα δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα ενός φορέα διαχείρισης, προώθησης και εξαγωγής τους και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας μέσω ενώσεων και ομάδων παραγωγών.
   Για τον κλάδο της μεταποίησης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ανάπτυξη του δευτερογενούς τομέα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τους άλλους παραγωγικούς τομείς, έτσι ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται με «κάθετη διασύνδεση» και ασφαλώς με ιδιαίτερη φροντίδα για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής και πως πρέπει να αξιοποιηθούν το λιμάνι της Πρέβεζας, σε συνδυασμό με την ΒΙΠΕ και το αεροδρόμιο του Ακτίου, τα οποία και αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όσον αφορά την ανάπτυξη του κλάδου.
   Η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης και βελτίωσης υποδομών μεταφοράς λέγοντας πως η περιοχή της Πρέβεζας ενδείκνυται για τη δημιουργία κέντρου εμπορευματικών μεταφορών. Και συνέχισε θεωρώντας απαραίτητη γι’ αυτό την βελτίωση του οδικού δικτύου στο εσωτερικό του Νομού και τη διασύνδεσή του με τους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού, καθώς και την ολοκλήρωση της σύνδεσης Άκτιο – Αμβρακία, ώστε να γίνει ασαφαλέστερη και ευκολότερη η μετακίνηση ανθρώπων και προϊόντων. Βοηθώντας έτσι και το εμπόριο και την τουριστική ανάπτυξη.
   Στην ίδια κατεύθυνση η κα Γεροβασίλη τόνισε την κρισιμότητα μιας εξορθολογισμένης αναβάθμισης και ανάπλασης του λιμανιού της Πρέβεζας, καθώς και την μετατροπή του αεροδρομίου του Ακτίου σε διεθνή αερολιμένα τουριστικών και εμπορευματικών μεταφορών.
   Στη συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας σε ισορροπία με την προστασία του περιβάλλοντος, προτείνοντας συνολική μελέτη προστασίας του οικολογικού συστήματος του Λούρου και μέριμνα για την περιβαλλοντικά ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων και την προστασία των μεγάλων πηγών ύδρευσης.
   Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Γεροβασίλη στην υποστήριξη της κατασκευής του Αρχαιολογικού πάρκου της Νικόπολης και την ένταξή του στα μνημεία της UNESCO λέγοντας, πως έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία μας ζωντανά και πολύτιμα.
   Τέλος η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ σε μικρά έργα ωφέλιμα για την κοινωνία των πολλών,
      - στη σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ηπείρου (ΑΕΙ και ΤΕΙ) με τον κόσμο της παραγωγής και των υπηρεσιών,
      - στην αναγκαιότητα τού να είναι η ενέργεια συλλογικό δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα και
      - στην έντονη αντίδρασή της παράταξής της στο ξεπούλημα των νερών, του δημόσιου χώρου και των δημόσιων υποδομών.
   Κλείνοντας την ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε, για ακόμη μία φορά, τους ανθρώπους της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» εγγυητές της πολιτικής πρότασης της παράταξης, λέγοντας χαρακτηριστικά:
   «Εγγύηση για όλα τα παραπάνω είναι οι άνθρωποι μας, αυτοί που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας στην Πρέβεζα και όλοι όσοι στηρίζουν την προσπάθειά μας. Άνθρωποι που συμπορεύονται για να γίνει πραγματικότητα ο στόχος τους για ανακούφιση της κοινωνίας, κοινωνική, παραγωγική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Ηπείρου. Γιατί ο δικός μας στόχος είναι να γίνει η Ήπειρος χώρος αξιοπρεπούς ζωής για όλους τους κατοίκους της.»


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. Βαγγέλης Αυδίκος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
2. Έφη Γιώτη – Δημητρίου, φιλόλογος καθηγήτρια
3. Ηλίας Κακοσίμος, υπάλληλος οικονομικών υπηρεσιών ΓΝ Άρτας
4. Βιολέτα Καλδάνη - Παπαχρήστου, συνταξιούχος φιλόλογος.
5. Νίκος Καρατζένης, φιλόλογος καθηγητής, συγγραφέας
6. Γιάννης Κορωναίος, γεωπόνος, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα
7. Χρήστος Κοτσίνης, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε., ελεύθερος επαγγελματίας
8. Μυρτώ Λέτσου, δικηγόρος
9. Χαράλαμπος Πάνης, γεωπόνος, Προϊστάμενος της Νομαρχιακής Μονάδας Πρέβεζας ΟΠΕΚΕΠΕ
10. Διονύσης Παπανίκος, γεωλόγος, υπάλληλος ΙΓΜΕ
11. Βασίλης Παπαδήμας, συμβασιούχος υπάλληλος υπουργείου Πολιτισμού κτηνοτρόφος
12. Σωτήριος Τζιμούλης, αγρότης



   Ακολουθεί η ομιλία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Δημήτρη Κωνή:

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε στην πόλη μας.
Πολίτες της Πρέβεζας.
   Παρουσιάζουμε σήμερα εδώ στην Πρέβεζα, το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Πρέβεζας του συνδυασμού μας «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» που έχει επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη.
   Του συνδυασμού, που αμέσως με την δημιουργία του, άρχισε να διαμορφώνει τους όρους για την ανατροπή της σημερινής αυταρχικής, αντιλαϊκής και συντηρητικής πολιτικής που άσκησε η διοίκηση Καχριμάνη τα τελευταία τριάμισι χρόνια στην Ήπειρο και την Πρέβεζα.
   Ήρθε η ώρα η Ήπειρος να αλλάξει σελίδα…
   Ήρθε η ώρα η Ήπειρος να κάνει την ανατροπή …

Φίλες και φίλοι,
   Γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε μία δύσκολη εκλογική μάχη. Μια μάχη που όλα δείχνουν ότι θα την κερδίσουμε. Θα την κερδίσουμε γιατί οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας στους οποίους απευθυνόμαστε, έχουν κατανοήσει πλέον ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε από το μνημονιακό και παλαιοκομματικό κατεστημένο που διαχειρίζεται τα κοινά της Περιφέρειάς μας τα τελευταία χρόνια.
   Στόχος μας με τις προτάσεις και το πρόγραμμα μας:
      - Να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες.
      - Να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια με δημοκρατικό σχέδιο, κοινωνική ευθύνη, συμμετοχή και αξιολόγηση, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
      - Να διεκδικήσουμε αυτά που καθιστούν το θεσμό ουσιαστικό υπηρέτη και εκφραστή της βούλησης του λαού της Ηπείρου.
      - Να εκμεταλλευτούμε όλη την διαθέσιμη χρηματοδότηση ενισχύοντας νέες προσπάθειες που ανοίγουν θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τα εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, για να είναι ο θεσμός της Περιφέρειας ανάχωμα στις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης.
      - Να αξιοποιήσουμε όχι μόνο αυτά που με τακτικές ελεημοσύνης παρέχει η κεντρική εξουσία αλλά και αυτά, που αποτελούν απαίτηση των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων που μαζί τους θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε.
   Τέλος
      - Να μετατρέψουμε τον θεσμό της Περιφέρειας από πυλώνα της τρόικας, του Φούχτελ και του Παρατηρητηρίου, σε πυλώνα αντίστασης των κατοίκων, γιατί θεωρούμε ότι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του θεσμού, περνάει μέσα από την ανατροπή σε κεντρικό επίπεδο, περνάει μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους, από την μη αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, περνάει μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης της αριστεράς για συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

Φίλες και φίλοι,
   Αυτοί που επαίρονται για το ανύπαρκτο έργο τους, έχουν κάνει, ειδικά την Πρέβεζα, την πιο φτωχή περιφερειακή ενότητα την Ηπείρου,
      - την έχουν τελευταία σε όλους τους οικονομικούς δείκτες παρόλο τον πλούτο της και τις τεράστιες δυνατότητες της περιοχής μας.
      - Την έχουν στην πρωτιά όμως ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες όλης της χώρας, με τις χειρότερες οδικές υποδομές.
      - Την έχουν στην πρωτιά στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων για το πρώτο τρίμηνο του 2014, στο ποσοστό της ανεργίας και του αριθμού των κατοίκων της (κυρίως νέων) που φεύγουν για το εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
   Αυτοί που επαίρονται για το δήθεν έργο τους για την τουριστική ανάπτυξη στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, (έργο που κυρίως συνίσταται στην συμμετοχή τους σε διάφορες εκθέσεις και στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας)
      - κρύβουν ότι αυτή η τουριστική ανάπτυξη στηρίζεται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων στις υπηρεσίες τουρισμού που τα τελευταία χρόνια βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά – κάποιοι από αυτούς δεν θα πληρωθούν ποτέ για την δουλειά τους.

Φίλες και φίλοι
   Το ψηφοδέλτιο της ΠΕ Πρέβεζας αποτελείται από πολίτες, καταξιωμένους στην κοινωνία και στους εργασιακούς χώρους, που χρόνια συμμετέχουν στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της περιοχής.
      - Στόχος μας η ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας, στην οποία έχουν οδηγήσει οι πολιτικές διαχείρισης και οι πολιτικές υποταγής στο μνημόνιο.
      - Στόχος μας να καταργήσουμε το πελατειακό «κράτος Καχριμάνη», που στην Π.Ε. Πρέβεζας άρχιζε να γίνεται ορατό. Το «κράτος Καχριμάνη» δημιουργείται με το να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια νόμους, εγκυκλίους και κανόνες, κουρελιάζοντας την διοίκηση, ορίζοντας δ/ντές και προϊσταμένους, έξω από κάθε έννοια αξιοκρατίας και ιεραρχίας, με την ταυτόχρονη υποβάθμιση όσων δ/ντών δεν είναι αρεστοί.
   Θα αγωνιστούμε:
      - Για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Π.Ε.
      - Για την δημιουργία προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στην μείωση της ανεργίας.
      - Για την Υγεία, με την ενίσχυση του Νοσοκομείου, που στην Πρέβεζα έχει εγκαταλειφθεί περιμένοντας το οριστικό κλείσιμό του.
      - Για την Παιδεία, στηρίζοντας το υπάρχον τμήμα των ΤΕΙ διεκδικώντας την αναβάθμισή του, αλλά και των άλλων εκπαιδευτικών δομών.
      - Για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, τόσο στο επίπεδο της παραγωγής, όσο και στο επίπεδο της εμπορίας, μειώνοντας την εξάρτιση από τους μεσάζοντες, ενισχύοντας το συνεταιριστικό μοντέλο (πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών)
      - Για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας.

Πολίτες της Πρέβεζας
   Σε αυτό το δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα σας καλούμε όλους, μακριά από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος.
   Είμαστε ικανοί να βάλουμε την περιφέρεια σε μια νέα τροχιά κοινωνικής ανάπτυξης.
   Είμαστε ικανοί να ανατρέψουμε τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς και τις συντηρητικές πολιτικές.
   Είμαστε ικανοί να τα ανατρέψουμε όλα!!!
   Και θα τα καταφέρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.