17 Απρ 2014

Το ψηφοδέλτιο της ΑΡΠΗ στην Άρτα

Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κιόλας ελεύθερος. Νίκος Καζαντζάκης

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ (ΑΡ.Π.Η)
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
   Για μια ακόμη φορά πολιτευτές και κομματάρχες, θα χύσουν τα δάκρυα τους για τον «δύστυχο λαό της περιοχής μας». Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση, με την χρησιμοποίηση της «τοπικής αυτοδιοίκησης» σαν δύναμης κρούσης για την ανατροπή κάθε εργατικού δικαιώματος και την εκποίηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας ζητάνε, στις κάλπες του Μαΐου, έγκριση για να συνεχίσουν το «έργο» τους. Ένα «έργο» κοινωνικού πολέμου σε βάρος του λαού της περιοχής μας.
   Ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή είναι το διαρκές πραξικόπημα της «χούντας» κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ και κεφαλαίου, που φορτώνει τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.
   Το περίφημο success story του Σαμαρά αποδεικνύεται επικοινωνιακό παραμύθι που μόνο γέλια δεν φέρνει σε μία Ήπειρο με πάνω από 30% ανεργία και με το 62% των νέων χωρίς δουλειά, ύφεση και φτώχεια.
   Ετοιμάζουν νέο πακέτο μέτρων με εκτόξευση των ορίων συνταξιοδότησης, νέο πετσόκομμα των συντάξεων, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, μείωση των μισθών, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατασχέσεις καταθέσεων και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας συνεχίζεται. Ιδιωτικοποιούν την ΔΕΗ, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Βαθαίνουν το καθεστώς «επιτροπείας» της Ελλάδας από την ΕΕ, κάνοντας σιδερένιο νόμο τις οδηγίες των Βρυξελλών.
   Αυτή η πολιτική περνά με φωτιά και σίδερο. Όσοι αγωνίζονται έρχονται αντιμέτωποι με μια κοινοβουλευτική χούντα. Διώκεται και καταδικάζεται το φρόνημα και η δράση σωματείων και αγωνιστών. Η δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής. Την ίδια στιγμή ο λαός μας, έρχεται αντιμέτωπος με τους φασίστες και την εγκληματική συμμορία της «Χρυσής Αυγής», που θέλει να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο στις φτωχογειτονιές και τα χωριά δολοφονώντας νέους ανθρώπους τη στιγμή που προσκυνά τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΤΑΣ
1. Καραβασίλης Νίκος (λογιστής) ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
2. Γιώτης Βασίλειος (φοιτητής)
3. Βρατσίστας Γεώργιος (γεωπόνος)
4. Κατσούλας Χρήστος (αγρότης μελισσοκόμος-εργάτης)
5. Λάμπρης Δημήτρης (μέλος Δ.Σ. εμπορικού συλλόγου Άρτας και επιμελητηρίου Άρτας)
6. Ματσούκας Χρήστος (φυσικός)
7. Παπαθανάσης Ιωάννης (ιδ. Υπάλληλος)
8. Τρομπούκης Νίκος (Καραμπλιάκας)-(συνταξιούχος)
9. Ψυχογιός Ιωάννης (συνταξιούχος καθηγητής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.