17 Απρ 2014

Απίστευτη κοροϊδία με το «κοινωνικό μέρισμα»

- Αφού διατυμπάνισαν το στημένο πλεόνασμα, στήνουν παγίδα με τα τεκμαρτά εισοδήματα
- Δεν το δικαιούνται ούτε οι άνεργοι που μένουν με τους γονείς τους!!!

   «Παγίδα» με τα τεκμήρια στήνει η κυβέρνηση για να περιορίσει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, που ξεκινά από τα 500 και φτάνει έως και τα 1.083 ευρώ. Παράλληλα, αφήνει εκτός τους άνεργους που φιλοξενούνται στο σπίτι των γονιών τους, θεωρώντας τους συλλήβδην κατέχοντες.
   Συγκεκριμένα, το εισόδημα το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη για το αν ένας φορολογούμενος είναι δικαιούχος του επιδόματος, δεν θα είναι μόνο το πραγματικό αλλά και το τεκμαρτό. Το τελευταίο προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα κ.ά.  
Ποιοι το χάνουν
   Αποτέλεσμα αυτού του «τεχνάσματος» είναι χιλιάδες φορολογούμενοι με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα το 2012 ή ακόμη και μακροχρόνια άνεργοι που ήλπιζαν σε αυτό το βοήθημα, να το χάσουν, εξαιτίας του γεγονότος, ότι βρίσκονται με τεκμαρτά εισοδήματα πολύ υψηλότερα των ορίων που έχουν οριστεί και ξεκινούν από τα 6.000 ευρώ για τον άγαμο.
   Εκτιμάται ότι χιλιάδες είναι οι πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν για το 2013 οικογενειακά εισοδήματα κάτω από τα επίπεδα των 6.000 ευρώ, αλλά με τα τεκμήρια διαβίωσης το εισόδημά τους να ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ ή και στα 12.000 ευρώ. Το ίδιο «κόλπο» έστησε το οικονομικό επιτελείο και με τα επιδόματα για τα τέκνα, τα οποία πολλοί δικαιούχοι τα έχασαν ή τα έλαβαν «κουρεμένα» κατά 33%.
   Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση, ενώ μαζί με αυτά τα ποσά αθροίζονται και τα τεκμήρια για αυτοκίνητα και τα σπίτια.
   Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα (κάντε κλικ στην φωτό) που υπάρχει στο σημερινό πρωτοσέλιδο στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τον άγαμο, που ενώ τα εισοδήματά του ήταν μόλις 4500 ευρώ το 2013, αποκλείεται από το μέρισμα, επειδή έχει την ατυχία να έχει ένα ΙΧ 1400 cc και ένα σπίτι στου Γκύζη...
   Αυτά προκύπτουν από την υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα και με την οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη χορήγηση των εφάπαξ εισοδηματικών ενισχύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.